Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Nowy kombajn Fortschritt
Strony Poprzednia 1 2
bardzo ciekawe filmy na temat naszych kombajnów i nie tylko
fajnie powspominac lato w zimie i nasze maszyny jak się patrzy na te filmy
W czerwcowym Rolniczym Przeglądzie Technicznym jest mały artykuł na temat ,, Następca Fortschritta". Warto przeczytać bracia umiłowani w tym sprzęcie . Następcą jest tak jak Miras1232 napisał - Hemas. Na rynku ma być dostępny model czteroklawiszowy Farmer 220 z szer. 4.2 kosy i 132KM silnikiem Perkinsa. Cena jeszcze nie znana. Centralny magazyn części będzie się znajdował w Kaliszu. Na zdjęciu prezentuje się efektownie.
Oto link do strony producenta:
http://www.hemas.de/farmer180.htm
Opis maszyny w języku ojczystym:
http://www.hemas.de/pdf/pl/farmer220_pol.pdf
No całkiem przyzwoita maszyna (ale słyszalem ,że ma kosztować ponad 200 tyś ) i z całym szacunkiem -bracia forszmitowcy- za tyle kasy kupiłbym używanego Classa Lexiona :nooo:
No całkiem przyzwoita maszyna (ale słyszalem ,że ma kosztować ponad 200 tyś ) i z całym szacunkiem -bracia forszmitowcy- za tyle kasy kupiłbym używanego Classa Lexiona :nooo:
Za 200 tyś to miałbym kombajnik forszaja z 1998 podobną są mniej awaryjne od Classów czy JOHN DEER-ów.I zostało by jeszcze na ciągniczek lub inny sprzęt.
MDW to znaczy (czytan po polsku)
Mej Dresier Werke -Fabryka Kombajnów Zbożowych
rozmawiałem pare dni temu z facetm przedstawicielem Case
i pytałem go o kombajny prasy sieczkarnie i pokosówki w barwach Case no i case uznaje ten manewr za pomylke i szybko sie z tego wycofał ze wzgledu na jakość... hmmm
Tak tylko że case 521 i 525 był produkowany do 2000 roku. A prasy do 2004 tylko z inną obudową
Nowy fortschritt ??? http://www.agrofama.pl/kombajny/kombajn … 17589.html
Oglądałem takiego 2-3 lata temu w agromie w Jaworze. Bardzo fajny kombajn który mógłby sprawdzić się w kilkudziesięcio hektarowych gospodarstwach których nie stać na duże maszyny. No właśnie mógłby gdyby nie kosztował tyle kasy, nie pamiętam dokładnie ale dokładając troszkę można było kupić najmniejszego NH.
Robiłem na takim kurs ,mały zwinny szybki . Dla małych gospodarstw idealny . Pamiętam ze gościu na kursie zawsze prosił żeby delikatnie obchodzić sie z dzoistikiem gdyż złamał mu się w ręku
Niedaleko mnie gościu miał takiego, robił nim u siebie na 200 hektarach. Miał go kilka lat ale w ubiegłym roku kupił nowego Tucano. Na 200 to jednak mały ale na mniejsze areały to piękna sprawa mieć kombajn od nowości tylko żeby cena była adekwatna do wielkości. Ale nowy kombajn to jednak nowy jak z każdą inną maszyną. Wioskę obok gościu chciał kupić jakiegoś używanego Claasa za około150 tyś, jeździł, szukał, oglądał i jak konkretnie wiedział czego chce to okazało się że wszystko styrane konkretnie i ostatecznie kupił nowego Avero 160. Chłopak wie co ma. Kombajn mniejszy ale nowy to roboty na usługi ma od groma
Strony Poprzednia 1 2
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Nowy kombajn Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo