Temat: ubezpieczenie

Witam mam do Was pytanie odnośnie ubezpieczenia gospodarstwa, chodzi o budynki i ziemie.
w sumie z tego co wiem owe ubezpieczenie jest obowiązkowe. Może się orjętujecie w jakim towarzystwie ubezpieczyć aby było tanio i dobrze. co takie ubezpieczenie obejmuje.
Czytając o ubezpieczeniach, wyczytałem że państwo zwraca 50 % kosztów ubezpieczenia, wie ktoś jak to się odbywa ?. jakieś szczególne warunki trzeba spełnić.

2

Odp: ubezpieczenie

Najlepiej idź do jakiejś agencji ubezpieczeniowej to wybiorą Ci dobrą ofertę, ja ostatnio też korzystam z usługi agencji i nie narzekam

E 516 na części
Telefon 695 076 269

3

A jak jest z tym zwrotem 50% ze skarbu państwa, słyszałem że to do gminy się idzie załatwiać.

4

Dotowane jest ubezpieczenie jedynie upraw. Ja ubezpieczam a PZU, płacę dość dużo ale się nie martwię.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

5

A od tego roku do upraw dotowanie przez państwo, nie miało się skończyć?

6

Nie mam pojęcia, dziś dzwoniłem do agentki ubezpieczeniowej, jutro ma oddzwonić, i powiedzieć mi co i jak, ogólnie na jakiś termin się umówić..

Jacekrado - dość dużo ile to w przybliżeniu jest powiedzmy za 1 ha.

7

Ja od 12 lat ubezpieczam przy tym samym biurku u tego samego człowieka, a na początku była to SAMOPOMOC, HDI Samopomoc, HDI ASEKURACJA, TUiR WARTA pod znaczkiem HDI Jest tanio i kulturalnie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8

Według mnie jeżeli chodzi o uprawy to CONCORDIA jest najlepsza. Przedewszystkim przy wypłacie ewentualnego odszkodowania nie ma tzw wkładu własnego cokolwiek to jest. A w PZU to mają. 2 lata temu miałem szkodę i obcieli mi z tego co miałem dostać okolo 400zł .
400zł z 3000zł.
Budynki mam w pzu kwota ubezpieczenia 180tys płacę 340 zł razem z oc rolnika

9

MAREKPE napisał/a:

Ja od 12 lat ubezpieczam przy tym samym biurku u tego samego człowieka, a na początku była to SAMOPOMOC, HDI Samopomoc, HDI ASEKURACJA, TUiR WARTA pod znaczkiem HDI Jest tanio i kulturalnie.

Co do kultury hdi ubezpieczyłem nowy dom na 250000 ubezpieczenie obowiązkowe  23 lipca 2013  spaliło mi sie poddasze w tym nowym domu wypłacono mi po 2 miesiącach  walki 1650zł i powiedziano maluj emulsją złodzieje :nooo:

10

normalka.
Jak zdaży się cos takiego to ile by nie dawali zawsze trza mówić że mało i sie odwoływać. Z życia wiem ze jest 50% szans na 50% więcej.
taka polityka damy mu stówę niech się odpiep.... a jak sie przy buzy to dostanie 2

11

w takiej sytuacji bierze się biuro adwokackie specjalizujące się w wyciąganiu odszkodowania. Fakt piorą swoje 20-30% ale są na tyle skuteczni że i tak wyjdzie się na swoje. Znajomek miał problem wyciągnąć po kolizji 2tyś od ubezpieczalni. Poszedł więc do takiego biura przedstawił sprawę jak i co. Rok temu chwalił się przelewem na kwotę 20tyś i jeszcze jedna sprawa w sądzie. Faktem jest że walczyli prawie 3lata ale było warto....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

12 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2017-02-09 17:45:42)

ma ktoś ubezpieczenie OC w you can drive ??
macie jakieś opinie o tej firmie i informacje które powinienem wiedzieć przed podpisaniem umowy
jak policja zapatruje się na takie sobie samemu wydrukowane potwierdzenie??
skoro nie chcą ubezpieczać pojazdów tuningowanych to jest jakiś problem jak znajdą coś nieoryginalnego ??

13

Ja wiem jedno że po pierwsze Firma ubezpieczeniowa wyceniejąc szkode pojazdu nie zawsze ma racje chodzi mi o kwotę .W takim przypadku oddaje sie auto do serwisu danej marki i praktycznie ma się problem z głowy pamiętając że jeszcze przysługuje nam samochód zastępczy na okres naprawy .Firma wie że ona nie może się nie zgodzić na zapłacenie faktóry bo sprawę przegrywa na drugiej rozprawie .Świeży przykład z zeszłego tygodnia.VW rocznik 2002 uderzony w prawy tylny błotnik samochód jeżdzący wycena ubezpieczyciela 1250zł.Wycena w autoryzowanym salonie 4100.Chyba że ktoś chce się grzebać i przyciąć niewielkie pieniądze to życzę powodzenia

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

14

Tak samo ubezpieczyciel wycenił szkodę coś ok 4 tyś dla gościa który trzepnął w sarny audiola a6 c6.... Gość odmówił wyceny... Pojechał do serwisu a serwis wycenił na 18 tyś... Zadzwonił do ubezpieczyciela powiedział sumę a ubezpieczyciel " to proszę kogoś innego znaleźć "

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

15

Znajomemu w ubiegłym roku wichura zabrała dach że stodoły.  Było to dość krótko przed zniwami i ubezpieczyciel nie dość że nie spieszy się z szacowaniem to jeszcze śmieszną kwotę podał odszkodowania.  A jego zięć ma firmę dekarska i wiadomo fakturka na robotę i teraz sprawa w sądzie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

16

w zeszłym roku brat rozwalił  mi w mfie zbiornik paliwa, pzu wyplaciło mi całą kwote według faktóry w ciagu miesiaca.

mdw

17

yokoslaw napisał/a:

w zeszłym roku brat rozwalił  mi w mfie zbiornik paliwa, pzu wyplaciło mi całą kwote według faktóry w ciagu miesiaca.

I tak powinno być !

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

18

Jednak jest prawdą że ludzie nauczyli się wyciągać ładne sumki z ubezpieczeń, reszta płacze że OC drożeje.

19

androl napisał/a:

Jednak jest prawdą że ludzie nauczyli się wyciągać ładne sumki z ubezpieczeń, reszta płacze że OC drożeje.

I tu się z tobą zgodzę Nie miejmy do nikogo pretensji tylko do siebie .A podwyżek ciągle  dalszy nastąpi .Jak tak dalej pójdzie to od wszystkiego będziemy płacić ubezpieczenie .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

20

Człowiek ubezpieczony traci instynkt samo zachowawczy. .. ryzykuje dużo więcej niż w momencie kiedy nie był by ubezpieczony i dla tego każde ubezpieczenie powinno być dobrowolne a nie przymusowe jak teraz ; ZUS krus oc ac, pola.
Te przymusowe napedzaja te molochy.  Teraz najlepsze zarobki to na ubezpieczeniach są.  Od wszystkiego i wszystko możesz ubezpieczyć. ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38