Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Świat zwariował albo mi się wydaje. Diablo jak się sprawdza taka włóka z tych sprężyn? Chodzi mi głównie o działanie na grudę, czy rozproszy twarde zsechnięte bryły? Wiadomo że nie w pył, ale czy polecałbyś taką włókę do agregatu na przedni podnośnik. Oczywiście jako jeden segment na przodzie.
Grzegorz mój kolega ma takie coś, wjeżdża w orane a z tyłu ma agregat uprawowo-siewny Amamzone.
Ja natomiast uprawiam tak: zaraz po orce wały Tytan, agregat uprawowo-siewny Ares+AmazoneD7 4m i po siewie same wały, włókę cofam do tyłu.
Ja jestem zadowolony czy świeża orka czy trochę postoi, to problemu z grudą nie było,
Fotka poniżej jest to siew bezorkowo po agregacie VADERSTAD CULTUS 300.
diablo-31 jakjej mocy masz nh,i jak ci się to sprawuje bo rozglądam się za takim około 160km
Po przejściach mienionej jesieni też myślę nad tym żeby orkę przed uprawowo siewnym czymś przytłuc. Rozważam tu wały lub podobnie jak Grzegorz89 dorobić przedni tuz i pchać jakiś wał z przodu, jako że czasu do jesieni sporo ciągle się zastanawiam :nie_wiem:
NH seria T7.200 patrząc na jego posturę to wygląda na 200koni a w rzeczywistości to ma 155 niby jak ma ciężej to zapala się lampka +kw (zarządzanie mocądo 200koni) ale ja tam różnicy nie widzę, TM-155, potem T6080 a teraz T7.
Jak na razie zrobiłem 400mtg bez problemu, plan był kupić T6.175 ale gdy stały koło siebie to tak jak 914 a 1224, dopłaciłem 35tyś i wziąłem większy.
Ten wał Agromasar wydaje mi się deczko przy lekki na ciężkie zsechnięte gliny. Tak jak Androl mam dużo czasu do jesieni. Może razem coś wymyślimy.
NH seria T7.200 patrząc na jego posturę to wygląda na 200koni a w rzeczywistości to ma 155 niby jak ma ciężej to zapala się lampka +kw (zarządzanie mocądo 200koni) ale ja tam różnicy nie widzę, TM-155, potem T6080 a teraz T7.
Jak na razie zrobiłem 400mtg bez problemu, plan był kupić T6.175 ale gdy stały koło siebie to tak jak 914 a 1224, dopłaciłem 35tyś i wziąłem większy.
dzięki za info ja rozwarzam T7210 jak dadzą dotacje to się pomyśli
Ja takie wały ciągam moim ferdkiem i daje rade z włoka bez problemu , na lżejszych i średnio ciężkich ziemiach robią z grudy pyłek
swego czasu miałem taki zestaw
Myślę intensywnie nad włóką Crossboard i właśnie takim podwójnym wale palcowym. Lepiej zrobić pierwszy wał większy a drugi mniejszy tak, żeby na drugim wszystko przyspieszało czy równe?
Panowie, mam taką prośbę a mianowicie potrzebuję numery korpusu tylnego mostu w MF chodzi mi o serie 100 i 200 silniki 3P i 4P jest to 6 cyfrowy numer np. 000-000-M2 lub M1 lub 2M lub 1M numer jest z prawej strony korpusu i jest on odlany z całością z góry dzięki za fatygę. Dodam jeszcze że jest to katalogowy numer według którego kupuje się resztę części do danego korpusu.
Jamir jutro rzucę okiem.
Marek chłopie weź załóż osobny wątek tylko i wyłącznie na zdjęcia Twoich wynalazków.
Co jakiś czas coś wrzucisz to tu to tam a są dość interesujące.
Tym zestawem w systemie bezpłużnym robiłeś, czy to z epoki pługa.....?
wszystko bez pługa szło
a co z osobnym wątkiem? Wyszperaj co tam masz i dawaj wszystko razem....
Marku cały czas mnie zadziwiasz z Twoimi wynalazkami pomyśl to co napisał Krzysiek może warto dla innych pokazać w jednym miejscu.
Może w dziale "Galeria"- "inne maszyny", byłoby łatwo znaleźć zawsze
Panowie czy na zboża lepiej posiać pierwszą dawkę nawozów saletrę a drugą dawkę saletrę czy jakiś inny nawóz?? bo będę zamawiał nawozy i tak się zastanawiam..
Saletra w pierwszej dawce jest wskazana - w drugiej pomyśl o moczniku też azot .
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo