141

Odp: Już przyszła Zima

Szukasz po znajomych co robią w jakis firmach co mają umowy z kurierami....
Ja kilka razy zamawiałem nasiona z dostawą kurierem. Zależy od nasion, owies 945kg 120zł
Wracając do zimy.
dziś słyszałem w radiu że jest 70% prawdopodobieństwa że w lutym mogą przyjść mrozy -30 -35. Oby to się nie sprawdziło.

142

meteorologom i politykom nie uwierzę smile i smile

143

U mnie -14 i ani grama śniegu. Ciekawe czy jęczmień przeżyje

144

nareszcie pada śnieg drobny bo drobny ale zawsze coś ,a na oziminy przy tych temperaturach to na wage złota na osi -14

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

145

U mnie podobnie - 14 ale praktycznie brak śniegu hmm

146

Przeważnie zawsze jest druga fala mrozów więc i tym razem to nie koniec zimy.

147

-15 i śnieżek sypie niemrawo

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

148

Dziś w nocy było -18,sąsiadowi nocą z obory wyszła krowa,weszła na zamarzniety staw u mnie i chyba coś sobie złamała bo już na nim została,znalezli ją o 6 rano jescze żyła,była cała oszroniona,sąsiad zaciągnął ja do obory ale niestety nie dało się jej uratować.

149

Śmiało mogę powiedzieć, że w tej chwili na polach jest ok 20-30cm śniegu i ciągle pada. Opady nie są jakieś duże, ale ciągłe za to. Byłem wczoraj z sąsiadem w lesie,wracaliśmy polami i ziemia w ogóle nie zmarznięta.

150

-9,przez noc napadało ok. 7-8 cm

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

151

http://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugo … ,cId,23910

tak może być, bo wersji z mrozami -30 -35 nawet nie dopuszczam do siebie

152

Jak ja słuchałem kiedyś pogody to mówił że -35 raczej nie będzie -25 to maks i to w nocy o ile dobrze pamiętam. A u mnie od wczoraj napadało z 20 cm śniegu i jest -10, ciągle pada także piękna zima się szykuje. Trzeba szykować deskę i na stok.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

153

nie może być więcej jak -19 bo płyn do spryskiwaczy zimowy jest przeważnie do -20:)
A tak sewio to z lekka się ociepliło. teraz -10 i lekko śnieg prószy.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

154

U nas śnieg i wiatr daje jak cholera . Jak wracałem z Windyków koło 4 rano  to Przasnysz nie odgarnięty a ja czasem zastanawiałem się czy jeszcze drogą jadę (mowa o bocznych drogach bo główne to jeszcze  spoko były ) ...
Co do mrozów to w tedy była  by jazda ale lepiej się przygotować bo kto wie  ... Zacytuję klasyka :" sory,  mamy taki klimat ... " smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

155

Sebastian z imprezy wracałeś ?

156

U mnie wczoraj -15 cały dzień i noc a teraz -10 i śnieg prószy w nocy też musiał padac bo na samochodzie było za 3cm rano.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

157

Panowie mam problem mieszkam na poddaszu i złapała mi rura od wody tzn zamarzła co robić jak mi firma robiła nie zabezpieczyła odpowiednio nie ma dojścia do rury zeby ogrzać napchałem troszkę wełny na tę rure

158 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2014-01-26 17:22:29)

scoda19 napisał/a:

Sebastian z imprezy wracałeś ?

Tak
Marcin mi też rurę  od wody kiedyś złapało przy  fundamencie  to  kuchenką , takim słoneczkiem  grzaliśmy  . Kiepska sprawa ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

159

tez do południa biegałem bo mi rurki pozamarzały. Poddasze na wykończeniu i termostaty ustawione tak na 10 stopni. Rury przechodzą przez pomieszczenie gospodarcze i tam złapało na powrocie który nie jest izolowany. Ale postawiłem olejaka suszarka do włosów i pusciło.
Trzeba izolacji dokupić no i grzać  kaloryfer w gospodarczym zakręcony.....

160

Bez komentarza......

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12a8aa0ef6de.jpg