201

Odp: Ursus C-360

Bez kabiny nie zrobia juz przegladu sasiad w zeszlym roku zrobil remont 330 i na koniec musial kupic kabine kupa kasy wsadzil w ten traktor kabina opony felgi ogolny przegla skrzyni botniki maska i wymiana sinika rozmrozil blok. Ale teraz prezentuje sie bardzo ladnie.

202 Ostatnio edytowany przez Laszek (2014-01-26 09:50:02)

PawełS.64 napisał/a:

Ponawiam sprawę wspomagania kierownicy i wszelkie podpowiedzi mile widziane.Dodam nad to że chciałbym troszkę zmodernizować jedną z moich C-360 i przystosować ją do rozsiewacza i opryskiwacza.Oprócz wspomagania zmiana maski i błotników na plastiki,szczelna kabina[Naglak]Wskazana była by zmiana kół na nieco węrzsze i większe co poprawi prześwit.Jest też tur z ramą pod spodem co trzeba zmienić by nie łamała roślin.W celu przerobienia ramy tura przeniosę akumulator likwidując skrzynki i zbiornik powietrza.Wszystko razem wzięte wydaje się trochę abstrokcyjne ale potrzebny jest sprawny i tani ciągnik do w/w prac i nic innego mi nie przychodzi na myśl jak modera własnej 360.

Paweł ja mam jedną 360 zrobioną właśnie do oprysku, koła z przodu mam 7,50-20 od 912 i pasują bez żadnych przeróbek a z tyłu mam wąskie od forsza 13,6-38. Z tyłu koło pasuje na styk i po szosie trzeba ruskiem dawać do oporu żeby mu uciec smile
http://i43.tinypic.com/2eyusys.jpg
http://i42.tinypic.com/23hpqtt.jpg

E 516 na części
Telefon 695 076 269

203

wojtas napisał/a:

jeśli ciągnik został wyprodukowany z tą kabiną to musi podbic ...  jeśli nie to podważa  atest ursusa ...  co raczej jest nie wiarygodne ... zresztą co kraj to obyczaj

co do pierwszego to się spotkałem w internecie z opinią że rejestrowane przed 1994 mogą być bez kabiny lub ramy ochronnej bo wtedy nie mieliśmy wymogu posiadania ich. (chociaż dodatkową ramę ochronną z rur mocowano już w 355)

co do drugiego mała kabina ursusa nie miała atestu (nigdzie nie ma tabliczki z homologacją potwierdzającej ten fakt)

204

poszukaj w ustawie: prawo o ruchu drogowym, są warunki techniczne dopuszczenia pojazdów do ruchu i jest na pewno określone w przepisach szczegółowych co i jak. Chwila przed kompem i wujek google wszystko ci powie. Wydrukuj artykuły mówiące o tym i do diagnosty. Jak będzie się dalej upierał to postraszyć że będzie donos odnośnie braku jego kompetencji i złego przeszkolenia z zakresu badań technicznych. U nas też jedna taka pierdoła była. Mówię była bo już go nie ma...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

205 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2014-01-26 15:27:58)

Laszek + leci.Koła mam 12,4/11/38 ale i tak drzwi się nie otwierają w sokółce [jak u Ciebie] zbadam jak to będzie u naglaka.Przy moich kołach zyskałbym 10 cm; to dużo i mało w relacji wysokość-cena mam też pytanie : czy masz wspomaganie kierownicy.?

206

laszek masz fajny opryskiwacz

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

207

fenol po czym poznales ze jest fajny ? ja widze tylko walek i dyszel i weze.

208

Wspomagania nie mam przy nim ale na tych kołach bardzo lekko się skręca, wspomaganie będę chciał założyć do 355 co jest z turem. A opryskiwacz to zwykły stary pilmet, za te pieniądze to jestem zadowolony, ogólnie zestaw dosyć dobrze pokonuje mokre kawałki na polach, sterowanie jest proste, tanie i dość wygodne w obsłudze a opryskiwacz ma koła oryginale tylne od 360 14.9-28
http://i40.tinypic.com/2gtrmo8.jpg
http://i39.tinypic.com/kapemq.jpg

E 516 na części
Telefon 695 076 269

209

Fajny zestaw.
Żeby było super to zima przerobiłbym opryskiwacz na górny zaczep i można by śmiało z ciągnika  wywalić dolny i mieć większy prześwit

210

Lepiej na listwy podnośnika i zaczep skrętny. Lepiej zachodzi przy uwrociach, szczerze polecam,szczególnie jak się jeździ po różnych wąskich drogach np. w lesie. Są takie dróżki u nas gdzie się mieszczę chyba tylko przez skrętny zaczep.

211

maksx napisał/a:

fenol po czym poznales ze jest fajny ? ja widze tylko walek i dyszel i weze.

czaję się na taką zabawkę i poznaję je już po dyszlu, to już jest :crez:

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

212

Mam taki sam tylko po lekkim tuningu
http://sendfile.pl/142582/Zdjecie008_2.jpg

213

Jakoś na podnośnik nie mam natchnienia robić zaczepienie a jeśli robić na górny to znowu z wałkiem do napędu pompy by trza przerobić, najlepiej byłoby paskami klinowymi zejść w dół jak w starych beczkowozach

E 516 na części
Telefon 695 076 269

214

Ile można dać maksymalnie za ursusa c-4011 do remontu tzn, nie odpalany 3 lata?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

215

2 tys ...  jeśli na chodzie i z papierami to 4

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

216

wojtas podaje ceny ze slaska u nas wiecej na pewno

Rolnik z powołania:-)

217

Znalazłem za 3500 ale właściciel mówi że ktoś umówiony już, pewnie się wstrzymam na jakiś czas, bo wydatków jeszcze jest trochę. Jeszcze jedno pytanko, ile może kosztować remont silnika w takim ursusie(interesuje mnie cena części na remont nie robocizny)
P.S. Pajej odczytałeś wiadomość?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

218

Podejrzewam że z wałem i głowicami spokojnie 2500

mdw

219

ja 4011 sprzedałem chyba za 4 tysiaki (o ile dobrze pamiętam) - na chodzie, jeżdżąca.

gg 5118068

220

Witam ja oddałem swój silnik miesiąc temu do remontu do kostrzynia  i za remont zapłaciłem 4150zł miało być 3000zł,ale musieli osiowac blok założyli 2 nowe głowice bo stare były pęknięte  ,szlif wału,i pompa olejowa.Gwarancja na pół roku, 2 lata temu robili mi w innej 60 silnik to zapłaciłem 4000zł ale tam był nowy wał bo mój był pęknięty i silnik dobrze chodzi w mrozy nie ma problemu z paleniem.