Odp: Dyskusje na forum
Mi tam nie szkoda bo już nawet nie zaglądałem .. Dyskusja dyskusją ale zawsze ktoś nie może się pogodzić z opinią innych ... A w tamtym wątku aż wrzało .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dyskusje na forum
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mi tam nie szkoda bo już nawet nie zaglądałem .. Dyskusja dyskusją ale zawsze ktoś nie może się pogodzić z opinią innych ... A w tamtym wątku aż wrzało .
Myślę że tu nie chodziło o opinię a o sposób i ton wypowiedzi - nie merytorycznych a po prostu obraźliwych...
Panowie, mam zwyczaj wszystko co czytam czytać ze zrozumieniem. Kiedyś, dawno temu miałem w rękach taki najzwyklejszy katechizm religijny zawierający podstawowe zasady jakich powinien przestrzegać wyznawca religii obowiązującej w kościele rzymsko-katolickim. Świadomie przeczytałem go od deski do deski i podjąłem decyzję, że nie dam rady, nie chce mi się, nie mogę z pobudek światopoglądowych wykonywać tego wszystkiego czego wymaga katechizm aby móc nazywać się katolikiem rzymsko-katolickim.
Jakby podobnie uczynił każdy kto śmie nazywać siebie katolikiem to gwarantuję wam, ze do końca tygodnia wszyscy katolicy w tym kraju zmieściliby się w świątyni opatrzności bożej cokolwiek to znaczy.
Znajomy który jest wierzący był nieco zniesmaczony tym co się dzieje w KK i postanowił zrezygnować ze wszystkich pośredników, ma tylko Biblie i to wszystko, żadnych księży itd...
ktoś z forum na bank ... ale zamiast powiedzieć o tym na forum to szantażuje ... ? chore lub desperat ale jego sprawa
chłopcy to może teraz damy sobie po plusiku??? co?
co do tomka i yoko to mnie rozbawili jeszcze nie mogę się przestać śmiać,
nie wiedziałem że Sławka można wk*rwić
Pamiętajmy o adminie po co mialby być umoczony, w całym wątku widzę wiele plusów i żadnego minusa sam nie raz zostałem zbesztany ale co to moa do rzeczy, myślę że ten wątek wnosił we mnie duży postęp, poznawałem ludzi starałem się ich rozumieć i założę się że gdyby yoko i tomek się spotkali to inaczej-spokojniej by rozmawiali.
Jestem za dalszą dyskusją ale bez HCWD
Dziś byłem na pogrzebie, nie chciałem iść ale lubię tą ciotkę i dla niej poszedłem, mały kościół, drewniany okazało się nie zmarły kiedyś woził drewno na jego budowę z Miradza. Proboszcz nie był nadęty, raczej normalny, mówił o atakach wrogów kościoła, poczułem się jak by mówił do mnie hheheheh opowiadał że zmarły urodził się z grzechem tak jak my wszyscy............!!!!!! halo!!!!
czy dziecko przestępcy odpowiada za zbrodnie ojca? nie więc z jakiej paki mam mieć poczucie winy?
gościu należał do osp i pierwszy raz widziałem ich asystę, nawet godnie to wyglądało.
pogrzeb poszedł wyjątkowo sprawnie trumnę wstawili na melexa i tym pojechał na cmentarz, 15 i do ziemi. koniec.
Zacząłem się zastanawiać jak to będzie jak ja się skończę, zawsze to darmowa przejażdżka malexem.
Ja tam nie mam nic do forumowiczów którzy w zamknietm juz wątku mieli inne poglądy od moich. To było ich zdanie. Moje też tam kilka razy mozna było przeczytać.
Jesteśmy dorośli, jak komuś coś się nie podoba to niech pisze.
Może trochę wypaczę rzeczywistość, w wątku o nie oraniu też są tacy i tacy też powinno się go zamknąć bo wiara w pług jest poniżana w jakimś stopniu przez innowierców.
No i najważniejsze to forum fortchritt. Jak forumowicz X powie że nie wierzy w boga ( tego Jezusa) a forumowicz Y wierzy w tego boga od Jezusa to w wątku o silnikach mostach hamulcach wypowiedzi obu będą jednakowo ważne.
chyba że któryś naprawiał z boża pomocą
Krzysiek + , ogólnie jestem ugodowym człowiekiem , myśle że z tomkiem mimo róznic religijnych bym się dogadał bo czytam to co on pisze i wydaje mi się na inteligentnego faceta, ale to co wypisywał o kobietach i o katolikach , że jesteśmy jacyś zacofani wręcz ciemni, ale sorry mimo że mamy taki klimat nie potrafilem się opanować. Nie raz aniołowi nawet nerwy puszczą , a tak wogule jak by ktoś był w moich okolicach to serdzecznie zapraszam na kawke herbatke chetnie kogoś bym poznał osobiście z tego forum, jestem tu dopiero rok , żałuje że predzej nie miałem możliwości i mam same pozytywne wrazenia związane z nim.
A czemu się nie wypowie na temat zamknięcia owego wątku nasz nadworny (kapłan ) ??
:hmmm:
maziego zupełnie nie podejrzewam.
ale bardzo chciałby wiedzieć dlaczego ktoś miał czelność ograniczać naszą komunikację, po prostu nie rozumiem.
Czyżbyś Wojtek podejrzewał naszego nadwornego kapelana? Raczej to nie jego robota bo jak by miał coś z tym wspólnego to na pewno już dużo wcześniej a problemy coś czuję zaczęły się przy końcówce grudnia 2013 ale to niech potwierdzi Piotr bo mam pewne podejrzenia.
Nasze ględzenie nie ma sensu dopóki Piotr nie wskaże autora donosu!!!!!!!!!! Dlaczego tego jeszcze nie uczynił ???
podejrzewać hmm dobre ....
Nie no chodzi mi o wyrażenie własnej opinii ? no chyba że ?
Każdy jest dobry jak jest po jego myśli ale tam gdzie wszyscy myślą jednakowo to nikt nie myśli.Już raz mówiłem i powtórzę jeszcze raz będę walczył z kościołem do upadłego bo to co robią z ludźmi to obłęd.Wciskają jakieś bajeczki jak miałem 7 lat to w nie wierzyłem ale teraz to jest po prostu śmieszne ale co najgorsze to ludziska łykają te kity i wierzą po sam grób.Nie widzicie o co tu chodzi tylko o pieniądze i władze,wy wierzący jesteście manipulowani od kołyski i przyuczani do ślepego posłuszeństwa i utrzymywania bandy nierobów.Ludzie nie muszą chodzić do kościoła i dawać na tacę żeby być normalni to klechy wam wmówiły że tylko wiara czyni dobrym to jest oszustwo.jeżeli choć jedną osobę zawróciłem z ślepej drogi to było warto bo jesteśmy wolni i to jest najważniejsze(no nie do końca ale to za dużo pisania)
Już po temacie, dlatego na spokojnie.
Cieszę się że Mazi jest z nami. To gość na poziomie. Nawet mi przez myśl nie przeszło, że może z tym bałaganem mieć coś wspólnego. Mówi do rzeczy i na temat. Szacunek, że broni instytucji której w tym czasie bronić wyjątkowo ciężko. Szanuję ludzi którzy mają własne zdanie i potrafią je bronić. Nie ma znaczenia, że zupełnie inne od mojego.
A czemu się nie wypowie na temat zamknięcia owego wątku nasz nadworny (kapłan ) ??
:hmmm:
Nie wypowiadam się ale napiszę tyle łączy nas temat jeden marka Fortschritt zamiast się kłócić tu o poglądy co prowadzi raczej do zniesmaczenia może by wysilić mózgi i zastanowić się jak zorganizować zjazd czy jak kto woli zlot maszyn Fortschritt i ifa lub podpiąć się pod istniejący zjazd np. Wilkowice gdzie ma takie spotkanie Retrotraktor żeby się spotkać pogadać jak trzeba :beer:
A z poglądami jest tak że każdy ma swoje w tym wszystkim trzeba jednak odrobinę szacunku by z sobą dyskutować bez wyrażania w drastyczny sposób swoich myśli. Współczuję tylko Piotrowi który przez nasze wypowiedzi i groźby pewnie spać nie mógł.
Więc szanujmy siebie w wypowiedziach a także naszego Administratora.
Wydaje mi się że to raczej ktoś z boku a przynajmniej osoba nie udzielająca się tu.
mazi jak mam cie szanować jak twoja instytucja robi z ludzi od urodzenia niewolników duchowych.Od urodzenia już jest chrzest przecież to nic innego jak piętno znaczenie kogoś kim będzie i co ma robić.Puki wy macie takie metody to ja mam swoje.
piętno hehe , ostatnio słyszłem w radiu jak gościu pozwal szpital na 90 tysi że zrobiono mu ostatnie namaszczenie jak byl w spiączce a jest tzw ateistą, to moze nasze dzieci tez nam powinny takie sprawy założyć..
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dyskusje na forum
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo