Odp: Zakup ciągnika
jak za taką kase to brał bym pod uwagę case MX tylko czy na 30 ha warto dać za ciagnik 80 tys ? trochę bez sensu .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak za taką kase to brał bym pod uwagę case MX tylko czy na 30 ha warto dać za ciagnik 80 tys ? trochę bez sensu .
Ale przecież trzeba myśleć rozwojowo
W tym sedno tematu.
Ja bym ci radził poszukać czegoś z marki Case.
A jaka jest opinia o McCormick?
U nas mają od nowości McCormicka ok 130km i po gwarancji pompa paliwowa siadła w serwisie na orki pod rzepak stał. 12koła do zapłaty i dalej w pole. Ogólnie raczej zadowoleni.
A co masz jakiegoś na oku?Jaskot swego czasu byl dilerem mccoricka
w moich stronach jednemu przy McCormick pęk wał na gwarancji a innemu jak sie zepsuł to 3 dni w polu z pługem stał ja ci odradzam Mccormicka lepiej kup sobie jd czy case albojakąś reunat
Może lepiej kupić zt-323a do tego zostanie coś kasy na maszyny. No chyba że musi być coś nowszego.
A czasem McCormick mc to nie to samo co Case mx? Case od kilku lat dopiero jest pod skrzydłami NH wcześniej była kooperacja McCormick i Case.
i steyr
Ten jest fajny http://tablica.pl/oferta/steyr-9094-oka … d9119566e0
Nadawałby się do tura ??
Mój sąsiad kupił ze 4 lata temu McCormick 140 KM chyba .Po tygodniu serwis przyjechał bo coś im tam sie z olejem i co jakiś czas mają z tym właśnie problem .
A nie myślałeś o jakimś MF albo JCB bo za te pieniądze to już niezłą maszynę kupisz tylko radzę brac sprowadzane cokolwiek by to nie było byle by żaden Polski magik w tym nie grzebał.
myślę że najbardziej markowe sprzęty to fend i jd i między tymi maszynami padłby wybór.
ostatnio mam na stanie fendta 309Ci bo moja 385 padła i sąsiad mi ciągnik pożyczył, zmiennik momentu, pięknie chodząca skrzynia a ciągnik ma 11tysięcy godzin. gdybym nie zobaczył to bym powiedział że góra 5000. I zawsze w lepszych pieniądzach sprzedasz.
Fendt hmmmm marzenie
Teraz w tygodniu gadałem ze sąsiadem co robi w Agrifarmie to mówił że przy Case MX 170 mają już 22 tyś mth! Silnik i skrzynia nie tykane! Tylko pompka paliwa była robiona. Nie wspomnę już o Magnum 7250 bo już miał srebrny jubileusz 25tyś mu stuknęło i w silniku tylko jeden komplet wymienili tulej tłok
No to mam już niezły młyn w czaszce. Fendt wysoka póła, Steyr żonie się nie podoba ( hehe). Czekam z niecierpliwością aż ODR da sygnał i zaczynam pisać biznesplan. A do tego czasu pojeżdżę po Polsce i pooglądam.
Pisz biznesplan bierz nowy jak dobrze zagadasz z dilerem to dasz zaliczke z 20 dychy, odbierzesz vat i zwrot unijny doplacisz i masz nowy ciągnik bez kredytu
możesz jaśniej Yoko
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo