Odp: Dyskusje na forum
Krótko - to wiara rodziców i chęć rodziców jest następstwem Chrztu, Kościół nic nie narzuca.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dyskusje na forum
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krótko - to wiara rodziców i chęć rodziców jest następstwem Chrztu, Kościół nic nie narzuca.
to pewnie dragon hehehehe
Fenol nie pier**l głupot! Widocznie argumenty zebrane w wątku (te przeciwko) były mocniejsze od tych za więc ktoś postanowił podeprzeć się prawem i postraszył admina procesem . Nie wiem czy taki proces jest z urzędu czy z powództwa cywilnego, bo na prawie się nie znam. Natomiast szkoda wątku bo dobry był i tyle ciekawych wpisów poszlo w zapomnienie.
Ja do kościoła chadzam tylko jak jest pogrzeb lub ślub.Nie przeszkadza mi kto jakiego jest wyznania byle tylko nie robił drugiemu krzywdy.Ja staram się pomagać ludziom na tyle ile to jest możliwe i żyć z nimi w zgodzie.Popieram maziego co do spotkań (zlotów) forszajowców.Pierwszy może być u mnie.Jest plac po byłych SKR-ach i można się pomieścić a co do spania to jakieś namioty albo kabiny ciągników
mazi jak zwykle żyjemy w innych światach, przecierz to logiczne że wysługiwaniem się rodzicami jest proste i tanie poco macie sami odwalać brudną robore jak rodzice mają większy wpływ na dziecko.I pewnie nic nie wiesz o nacisku jaki wywierają -cie na rodziców żeby jak naj szypciej przyuczać do "niewolnictwa". Co do zakładania procesów rodzicom za przymuszanie do wiary to dobry pomysł i dzięki za niego na pewno go wykożystam
Jeszcze oskarż rodziców o to że posłali cię do szkoły że przy okazji doszło do twojego narodzenia. Krótko Tomku nie oszukujmy się jesteś z grona ludzi którym wszystko przeszkadzało, przeszkadza i będzie przeszkadzać. I jedno jeszcze w usuniętym wątku nikt inny nie wyrażał się tak wulgarnie kropkując niejeden raz wyraz skierowany pod adresem innych myślę że za zamknięcie nie ma co obwiniać kogoś kto został urażony ale tego kto obrażał.
Fenol napisał/a:to pewnie dragon hehehehe
Fenol nie pier**l głupot! Widocznie argumenty zebrane w wątku (te przeciwko) były mocniejsze od tych za więc ktoś postanowił podeprzeć się prawem i postraszył admina procesem . Nie wiem czy taki proces jest z urzędu czy z powództwa cywilnego, bo na prawie się nie znam. Natomiast szkoda wątku bo dobry był i tyle ciekawych wpisów poszlo w zapomnienie.
wujek ja żartowałem przecież :beer: po prostu cię nie było i tylko dlatego to napisałem :dance:
nic do Ciebie nie mam.
Nie uczestniczyłem w tej zażartej dyskusji w tym temacie choć było ostro czasami Od polityki i rozmowach na temat wiary staram się nie wypowiadać jest to niekończąca się opowieść .Tym bardziej że jak spotkają się dwaj Polacy i mają jakiś temat polityka i kościół to zawsze są trzy zdania.Szkoda tematu ale świadczy to dobrze o forum że coś się tu dzieje .
Włóż kij do mrowiska.... Nic dodać nic ująć. Z wątków "wolnych" na forum robi się powoli przedszkole (albo i już jest). Jeden drugiemu skacze do gardła, jakby miał jakiś słuszny cel w tym. Ale "to jest Polska właśnie". Tylko kłucić się potrafimy i opluwać jeden drugiego. Wątek ten i kilka innych, łącznie z tymi co admin usunął wygląda jak nasza scena polityczna. Jeden drugiemu udowadnia że racja leży po jego stronie, mimo że nawet by na temat to nie było. Dajecie sobą manipulować jak laleczkami. Oto admin usunął kilka wątków z naszego forum, po tym jak ktoś mu zagroził, by uniknąć współodpowiedzialności która to wypływa z litery naszego prawa. Nie zrobił tego specjalnie, tylko zrobił to bo prawo tak karze. W przeciwnym razie mógł by ponieść karę, czego mu nie życze (myślę że Wy też nie). Być może to prawo ogranicza wolność słowa. Nie admin to prawo ustanowił tylko ustawodawca, którym u nas jest sejm i senat, który to z kolei został wybrany przez nas. My wybraliśmy taki a nie inny rząd i my powinniśmy patrzeć im na ręce i śledzić to co mają zamiar ustanowić. A my co? Połowa z nas w ogóle nie idzie głosować, a ci co chodzą to 99% idzie, wrzuci kartkę i tyle mają z polityką wspólnego.
Nie o taką wolność walczyli nasi ojcowie ktoś wyżej wspominał. Prawda. Nie o taką. Oni wywalczyli co mogli, co było słuszne i prawe, to dlaczego my ich dzieci nie piastowaliśmy tego przez te wszystkie lata, tylko pozwoliliśmy przeinaczyć to przez garstkę "ustawodawców i możnowładców". Dlaczego nie patrzyliśmy im na ręce i nie pilnowaliśmy tego by nikt tego nie zmieniał.
Jesteście ateistami? Innowiercami? Ok. Każdy ma prawo wierzyć w to co chce lub nie wierzyć w ogóle. Ale dlaczego staliśmy się ateistami w kontekście naszego kraju? dlaczego zatraciliśmy wiarę w Polskę? Łatwo jest patrzeć nie dalej jak na czubek swojego nosa, udając że nic dookoła się nie widzi. Że to co się dzieje choćby na Wiejskiej to co to mnie obchodzi, oni mają rządzić, bośmy po to ich wybrali. Wybrali, ale my mamy obywatelskie prawo patrzeć i pilnować, żeby wszystko było tak jak należy. Krzyczymy (pod nosem) jak coś uchwalą dla nas złego. Krytykujemy, śmiejemy się z ich wypowiedzi choćby na forach czy w gronie przyjaciół. Po co? czemu? i tak to nic nie wniesie pozytywnego.
Rzadko zajmuje głos w waszych próżnych dyskusjach, bo po prostu szkoda czasu, ale powiem wam po co to wszystko piszę? Bo płakać się chce i śmiać za razem. Oskarżacie jeden drugiego, macie pretensje do admina, oto o co powinniście mieć pretensje do samych siebie. Weźcie dupę w troki i zacznijcie bardziej skutecznie przyglądać się sprawom politycznym i dbać o swój i ogólnospołeczny interes. Pretensje możecie mieć tylko do samych siebie, że jako dzieci naszych walecznych ojców spoczęliście na laurach i trwając w tym błogim uniesieniu, że w końcu wolność, daliście wciągnąć się pod okupację swoim własnym rodakom.
Jesteśmy zbyt dorośli, by być czyimiś dziećmi i zbyt niedojrzali, by samodzielnie rządzić. Najwyższy czas, albo zdziecinnieć do końca albo dojrzeć do tego by coś w tym kraju pozmieniać.
Pewnie za moją wypowiedź posypią się minusy, słowa krytyki, obelgi i tym podobnie, to pewnie dlatego, o czym pisałem na samym początku.
A i ku pokrzepieniu (lub też nie), mój powyższy gniot i tak nic w was, na forum, czy życiu społecznym nie zmieni bo "sory, sory, taki mamy klimat niestety..." Zastanówcie się nad sobą, nad tym po co nadaremno strzępić jęzory, pisać kolejne gnioty, nad tym że może w końcu czas obudzić się z tego wirtualnego amoku i czas stawić czoło szarej rzeczywistości.
Witualny amok hhehe , troche masz racji , ale nie możesz wrzucać wszystkich do jednego worka.
Bamreras masz rację (moim zdaniem) +
Witualny amok hhehe , troche masz racji , ale nie możesz wrzucać wszystkich do jednego worka.
nie mogę wrzucać do jednego worka. I nie wrzucam. Sami się w niego wszyscy wgrzebali.
Powiedz ile zostało ludzi, ze swoim światopoglądem, ideami, chcący zrobić coś dobrego dla naszego kraju, mieć wpływ na los ojczyzny? Ile zostało po młodzieżówkach partyjnych, grupach dyskusyjnych, działaczach, nawet tych z konspiracji. Jak było na nas coś narzucone, były różnego rodzaju zakazy, represje, ludzie inaczej podchodzili do spraw ojczyzny. Dziś jedyne na co chcesz mieć wpływ to na to co dziś na obiad i co wieczorem oglądamy.
Młodym się pierze mózgi w szkołach ucząc ich (nie)wiedzy i myślenia (nie)logicznego. Reszta prana jest w internecie, telewizji, czy w pracy (patrz: obozy pracy). Buduje się społeczeństwo baranów i roboli, takich co umieją tylko robić to co się im karze.
Wolność słowa? O czym wy piszecie? Jak można mieć wolność słowa jak się jest niewolnikiem. Jak tak dalej pójdzie to nasze dzieci będą umieć liczyć do dziesięciu i połowę liter z alfabetu by za dużo mówić nie umiał robol jeden...
Burzycie się o jakiś głupi wątek na forum który zniknął, a nie potraficie burzyć się o swoje prawa? Bardziej was boli coś co jest wirtualne, a nie przejmujecie się rzeczywistością? W ten sposób popadacie wirtualny amok.
Pewnie nie każdy pamięta ale była kiedyś gra (i znów wirtual) na amigę o wdzięcznej nazwie Lemings. Kto wie ten wie, kto nie niech se poszuka. Społeczeństwo dziś wygląda jak te lemingi, a przed amigą siedzi cała Wiejska.
Już dawno mówiłem że żyjemy w Matrixie i trzeba by wyjść na ulice Poziom szkolnictwa,matur jest obniżany bo łatwiej kieruje się niewykształconym społeczeństwem. Myślałem że w prawie 100stronach wątku wypłakali się wszyscy a tu od nowa ..
yokoslaw napisał/a:Witualny amok hhehe , troche masz racji , ale nie możesz wrzucać wszystkich do jednego worka.
nie mogę wrzucać do jednego worka. I nie wrzucam. Sami się w niego wszyscy wgrzebali.
Powiedz ile zostało ludzi, ze swoim światopoglądem, ideami, chcący zrobić coś dobrego dla naszego kraju, mieć wpływ na los ojczyzny? Ile zostało po młodzieżówkach partyjnych, grupach dyskusyjnych, działaczach, nawet tych z konspiracji. Jak było na nas coś narzucone, były różnego rodzaju zakazy, represje, ludzie inaczej .................
:brawo:
Ciekawi mnie kiedy Admin będzie musiał zlikwidowac ten i kilka innych wątków bo tego zażąda tajemniczy "wielbiciel" mówiąc że to uderza w wartości chrześcijańskie.
Dopóki Piotr nie powie jasno i wyraźnie kto stoi za tym zamieszaniem to raczej nie ma większego sensu udzielac się na forum bo można zostac oskarżonym za naruszanie jakiś tam wartości co dąży do ograniczenia wolności słowa a to już jest coś mi się zdaje karalne a wystarczyło by żeby Admin na pierwszej stronie umieścił informację że nie odpowiada za treści umieszczone na forum i nie wolno używac obraźliwych słów i w ten sposób przerzuca odpowiedzialnośc na nas a My mamy prawo do wyrażania swojej opinii czy się to komuś podoba czy nie bo to prawo daje nam wolnośc słowa.
bamreras masz jakieś sugestie jak naprawić to całe zło.
Naprawią to zło prawdopodobnie na większe jak od ukrainy nam sie udzieli .... a to prawdopodobniej będzie wcześniej niz póżniej
Panowie, poczytajcie co Wy piszecie, jakie zło, jaka Ukraina co Wy bredzicie. Ktoś sra w gniazdo a Wy zamiast myślec jak posprzatac to nie dośc że rozkopujecie to co już jest to dokładacie swoje i to coraz bardziej śmierdzące i wcale bym się nie zdziwił jak by Piotr zawinął to wszystko i zakończył bo od jakiegoś czasu jak zauważyłem coraz trudniej panowac nad tą "szarańczą" jest to forum na konkretny temat i w konkretnym kierunku i wpuszczenie tutaj polityki i kościoła było wielkim błędem za co teraz cierpi admin i z jednej strony mu współczuję ale z drugiej sam sobie na to zapracował bo mógł jasno określic reguły i się ich trzymac i jak mamy choc jakiś szacunek do tego forum żeby to było forum a nie targ przekupek to grzecznie poprośmy o usunięcie wszystkich wątków związanych z polityką i kościołem bo w ostatnich dniach powstało ich więcej niż przez ostatnie lata co wspaniale podkreśla powiedzenie "uderz w stół a nożyce się same odezwą" co chcecie udowodnic poniewierając kościół i polityków bo cokolwiek nie powiecie nie napiszecie świata nie zmienicie dopóki on nie dojrzeje do zmian ale za to zaszkodzicie innym a nie taki jest cel tego forum więc zajmijcie się sprawami technicznymi naszych a nie pierdołami jak przekupy na targu stojące z jajami na handel bo inaczej nie ma sensu dalsze tworzenie tego forum. A teraz czekam na minusy od przeciwników i zwolenników mojej teorii bo najłatwiej jest oceniac kogoś w ten sposób i byc anonimowym od początku do końca. CDN
Jamir zgadzam się z Tobą. A w równoległym wątku jak i w tym kościół jest najeżdżany. Tylko ja widzę to w taki sposób, że ktoś ma ból przez to że ktoś da dla tego księdza swój grosz. I tylko to się liczy, żeby udowodnić że jest się nieudacznikiem mając kontakty z kościołem i dając haracz dla księdza. Jeśli chodzi o świadków jehowy to najnormalniej powiedziałem żeby nie przychodzili do mnie bo nie jestem zainteresowany. A jedni są moimi sąsiadami. Mam poza tym wielu znajomych świadków i ze wszystkimi żyję dobrze, ale na temat religii nie wchodzimy. Nie widzę powodów, ani przesłanek, żeby oni mnie namawiali do ich wiary a ja do swojej. Nie mają bólu dupy za to że wierzę lub nie wierzę. Tak samo w drugą stronę.
a ja jehowych zawsze wpuszczam do domu ich mina bezcenna, czasami chodza ładne dziewczynki :-)
Jak będziesz mieć żonę to przestaniesz
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dyskusje na forum
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo