21

Odp: Nie lubie księży bo...

jedni mówią o kościele dobrze drudzy źle ale jakby co się stało  wam, komuś z waszych najbliższych to gdzie byście się w końcu udali ,gdyby nie było deski ratunki, jest takie powiedzenie ,,JAK TRWOGA TO DO BOGA,, każdy w jakimś stopniu wieży, tylko nie chce tego pokazać i w gębie jest mocny ,a sam przecież był ochrzczony miał sakrament małżeństwa obchodzi święta zamiast czepiać sie kościoła czemu nie obsmarujecie tych tak zwanych polityków, oni przecież nic nie robią tylko wydają nasze pieniądze na prawo i lewo a dług publiczny rośnie a obiecują cuda na kiju.

22

Tomek, o czym Ty bredzisz, jaką historię, jacy ludzie to czytają. Nie mogę Cię rozgryśc ale według mnie jesteś albo zakompleksiony albo w dzieciństwie jakiś duchowny zrobił Ci "kuku" albo masz po prostu jakąś manię wyższości i chcesz na siłę wszystkich przekonac do swojej racji zasłaniając się przy tym wolnością słowa a nie masz żadnych konkretnych i przekonujących argumentów ku temu poza tym co wszyscy wiemy i zgadzamy się z tym bądź nie więc raczej historii nie stworzysz bo nie masz argumentów które pociągną za Tobą tłumy a może się stac wręcz odwrotnie i swoim zachowaniem doprowadzisz do tego że Admin nie wytrzyma i zlikwiduje forum i wtedy djabli wezmą tą Twoją historię którą chcesz twożyc kosztem szkodzenia innym. Załóż sobie jakiegoś bloga którego będziesz autorem i tam wylewaj swoje żale i twórz historię a tutaj zajmij się rzeczami do których to forum zostało stworzone i jak masz trochę honoru i szacunku do tego grona to grzecznie poprosisz o usunięcie tego wątku bo jak byś się czuł gdyby ktoś napisał NIE LUBIĘ SŁAWKÓW BO.... przecież nie każdy gośc o imieniu Sławek jest taki sam i podobnie jest w KK są źli i dobrzy jak wszędzie gdzie nie spojrzysz a Ty z góry zakładasz że wszyscy są źli tylko Ty jeden dobry. Współczuję Twojej rodzinie i sąsiadom bo nie mają lekko życ obok przyszłego przywódcy narodu tworzącego historię i pewnie zaraz napiszesz że nie mam racji bo jest zupełnie inaczej albo i mnie zbluzgasz ale wiedz jedno, mam to głęboko w D co napiszesz na swoją obronę bo i tak pewnie już to gdzieś czytałem w innym wątku.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

23 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-02-03 00:01:56)

jamir :brawo: :brawo: :brawo:

mdw

24

przydało by się zamknąć temat ponieważ niema tu nic ciekawego, jak chcecie porozmawiać na  temat wiary  załóżcie forum o kościele i tam piszcie co co was gryzie a nie na forum fortschritt, ja ostatnio zadałem pytanie na temat sit do kombajnu na forum fortschritt ,minęło parę dni zero odzewu może to nie odpowiednie forum ,a jak powie się o kościele nikomu się gęba nie zamyka prosze o zamkniecie tematu

25

tak i proponuje otworzyć nowy wątek pt. nie lubie tomka1974bo... wypisuje takie bzdury

mdw

26 Ostatnio edytowany przez jamir12 (2014-02-03 00:27:28)

Nie róbcie nagonki na Tomka bo poniekąd jak się tak dobrze zastanowic to też jest ofiarą a kontrowersyjny wątek który został usunięty jak dobrze pamiętam to był kościół katolicki, księża i zakonnice i stworzył go nasz kolega mod Wojtas a autorami tekstów jest większośc z nas więc jak już coś tworzyc to może raczej nie lubię siebie bo... i może wtedy nie będzie problemu bo będzie pusto.

Tel.795-243-626

27

"Nie lubię księży bo...".
Nie będę pisał w tym wątku. To nie tak. Nie mogę powiedzieć uczciwie, że nie lubię księży. Mam kolegę z którym spędziłem dzieciństwo - jest ojcem zakonnym.
Siedziba Koła Łowieckiego znajduje się 100 metrów od plebanii. Proboszcz jest stałym gościem organizowanych przez nas imprez. Bardzo życzliwy, komunikatywny człowiek. Wiele razy miałem przyjemność siedzieć z nim ramię w ramię, pić nalewkę, opowiadać kawały i gadać o wszystkim i niczym.
Proboszcz parafii w granicach której mieszkam jest moim przyjacielem. Doskonale wie jakie mam poglądy. Występuje tu opcja zerowa. Ja mu nie zadaję pytań na które czuję, że miałby problem odpowiedzieć. On się mnie nie czepia za mój ateizm.
Maziego znam tylko z Forum, chętnie bym z Nim posiedział przy kawie i pogadał niekoniecznie o wierze i kościele.
Jak mogę powiedzieć że Ich nie lubię. Nie lubię instytucji w której pracują. Najłagodniejsze określenie to "mało-sympatyczna". Taki zawód wybrali, taką pracę wykonują. Czy Im podoba się zawód który ja wykonuję ? Jakby się podobał, zostaliby rolnikami.
Znam też księży bydlaków, których nie chciałbym w du.ę kopnąć, z obrzydzenia. Uogólniać nie mogę. Gdyby wątek miał tytuł "Nie lubię Kościoła Rzymsko Katolickiego bo... ". Wtedy mógłbym pogadać, ale Admin zabronił.

28

I co absurd goni absurd !!!     http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, … omosc.html

29

Fajnie to ująłeś Sławek, bo to że w instytucji panuje patologia nie oznacza że wszyscy jej przedstawiciele uczestniczą w tym co się dzieje bo jak wszędzie są i dobrzy i źli i nic na to nie poradzimy niestety.

Tel.795-243-626

30

W jednej ze wsi naszej gminy to mają fajnego proboszcza. Może i to przypadek ale na imię ma Franciszek. Poprzedni to tylko za babami ganiał i co niektórzy chłopy go przegnali a co niektórzy stali za nim murem. Nawet to w telewizji było, ogólny cyrk. Parafia też ma łąki i nieco ziemi, wszystko było wydzierżawione przez miejscowych rolników. Jak przyszedł wspomniany Franek zaczął myśleć i przeliczać nad tym co posiada i postanowił że sam się zajmie hektarami parafii. Dziś ma niezłe stadko bydła mięsnego i ile może to robi sam. Czasem nawet spóźni się na msze z wiadomych celów smile w większości sam utrzymuje kościół, organizuje festyny z których dochód jest przeznaczony właśnie na parafię. Sam jeździ golfem II. Jako człowiek to naprawdę sympatyczny gość

E 516 na części
Telefon 695 076 269

31

niestety wyjątki potwierdzają regułę. Poprzedni proboszcz na dzieńdobry rozesłał list  do owieczek, że bycie parafianinem to obowiązek finansowy, bo on za darmo nie będzie robił.

32

sławek 42 napisał/a:

Uogólniać nie mogę.

Mam nadzieję, że wiesz teraz o co mi chodziło, jak kiedyś napisałem , żeby wszystkich do jednego worka nie wrzucać.

33

Robią z wami co chcą i wciskają kity a wy cię cieszycie że jeden na 1000 mniej kradnie z resztą waszym nakazem jest utrzymywać tysiące ludzi nikomu nie potrzebnych..Widzicie jak silne są ich sztuczki psychologiczne im wcześniej przejdzie się pranie mózgu tym jest silniejsze aż po grób.Może przeczytajcie jakąś książkę o wywieraniu wpływu na ludzi może ktoś się obudzi.Co do zaczepek i zmieniania tematów to wiedziałem że tak będziecie robić, tak na prawdę to większość reakcji idzie przewidzieć bo psychologia działa na wszystkich tak samo.

34

Jaki Ty jesteś mądry człowiek

E 516 na części
Telefon 695 076 269

35

Całe życie się uczę a ty...

36

http://ironicznealterego.blog.pl/2013/0 … eligencja/

37

Co ja, co Ty o mnie wiesz... Jedynie tylko to że jestem wierzący przez co masz te swoje stereotypy... No i miej je uczony człowieku smile Skoro się lepiej z tym czujesz więc niech tak będzie smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

38

Tomka doskonale rozumiem.
On jest konsekwentny w swoich poglądach. Ja się motam. Mam wąty do instytucji a ją przecież tworzą ludzie. Mogę sobie wyobrazić kościół bez wiernych, bez hierarchów już nie. Bardzo zawiły temat. Jako antyklerykał powinienem być przeciw wszystkim umundurowanym funkcjonariuszom kk. Tylko co może szeregowy proboszcz lub wikariusz parafii ? Może -  odpuścić i zrezygnować. Chcąc być w tych strukturach - nie może nic. "Chcesz wejść między wrony, musisz krakać jak i ony" .

39

Już wiem że nie jestem mądry ale na szczęście jestem Inteligentny :dance:

40 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2014-02-04 23:38:06)

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/irlandi … nich/4hmwp

Polecam też przeczytać komentarze pod tym artykułem. Zacytuję tu dwa z niech:

"stankarol98 : Gdyby za swoje zbrodnie mogli przeprosić sprawcy ludobójstwa, to pewnie woleli by przepraszać niż wisieć! Kościół katolicki to najbardziej zbrodnicza firma w dziejach cywilizacji, nie ma takiej zbrodni, której nie popełnili! Ich przeprosiny nie mają żadnej wartości, są nieszczere i nieprawdziwe. Bez złośliwości, znamy i czcimy ofiary nazizmu, hitleryzmu, Gestapo, komunizmu, stalinizmu, NKWD, UB. SB, znamy Ofiary Wołynia, etc, etc, etc. Jeżeli nie znamy tych ofiar z nazwiska ,to i tak czcimy o nich pamięć. Ale nikt z nas nie zna ani jednej ofiary zamordowanej przez kler, której oddajemy hołd, którą czcimy. Nie znamy liczby zamordowanych przez katolicki kler, nie znamy nazwisk, nie czcimy ich pamięci, nie stawiamy im pomników, nawet tablic pamiątkowych nie postawiliśmy ofiarom katolickiego kleru. Dlaczego? Kler katolicki zamordował nie tylko miliony ludzi, ale zamordował nawet pamięć o zamordowanych! Zadeptał tę pamięć! Prawda jest taka, że kościół katolicki zamordował procentowo więcej ludzi niż Hitler i Stalin razem wzięci! Nie ma na świecie pomnika ofiar kościoła katolickiego, nie ma dnia ofiar kościoła katolickiego. Jeżeli ktoś się pociesza, że w naszym kraju takich zbrodni nie było, to nie potrafi myśleć. Kler napisał nam historię, wyłącznie kler, bo tylko oni umieli pisać. O swoich własnych zbrodniach nie pisał, dokładnie tak samo jak o swoich zbrodniach nie pisali Stalin ani Hitler. Dokładnie tak samo! Ustalmy dzień ofiar kościoła katolickiego, dzień męczenników zamordowanych przez kościół katolicki i wtedy czcijmy pamięć ofiar zamordowanych przez innych niż katolicki kler!"

"~To powinien przeczytać kazdy odważny : WYOBRA¬CIE sobie taką hipotetyczną sytuację - Polska podpisuje z Rosją układ, na podstawie którego
1-Polska będzie utrzymywać na swój koszt wszystkie ambasady Rosji i rosyjskie uczelnie wyższe, licea i gimnazja na terenie Polski.
2-Polska zgodzi się, aby Rosja posiadała na terytorium Polski siatkę jawnych funkcjonariuszy, zarówno obcego pochodzenia jak i rekrutowanych miejscowo.
3-Funkcjonariusze ci będą mieli gwarantowany wstęp do szkół, szpitali, wiezień, jednostek wojskowych, w celu gromadzenia informacji i prowadzenia działań propagandowych i manipulacyjnych na rzecz Rosji i jej interesów.
4-Funkcjonariusze ci wstępując do polskiego wojska zostają od razu conajmniej kapitanami, a nawet generałami i mają nie tylko pensje pochodzące z dochodu narodowego Polski, ale także maja dostęp do największych tajemnic
5-W stosownych przypadkach będą mieli tez pensje i przywileje takie same jak pracownicy tych ośrodków, ale pod wieloma względami nie będą podlegać takim samym przepisom np. ci w szkołach nie będą podlegali kuratorium i ministerstwu,
6-Ponadto Polska przyzna im bezpłatną opiekę medyczną i emerytury.
7-W przypadku łamania prawa przez tych funkcjonariuszy, o ile nie zostali złapani na gorącym uczynku, Moskwa zastrzega sobie prawo do nie informowania polskich władz i podejmowania kroków zgodnie ze swoimi interesami - np. tuszowania sprawy, zastraszania ofiar, przenoszenia winnych na inną placówkę, kłamania, oskarżania innych etc.
8-Rosja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania swoich funkcjonariuszy do otwartego krytykowania i wpływania na polską politykę wewnętrzną i zewnętrzną, prawa obywatelskie, kierunki badań naukowych i inny dowolny aspekt życia społecznego i politycznego
9- Rosja zastrzega też, że jest niezależnym państwem i Polska nie ma tam prawa krytyki, a manipulacje są niedopuszczalne.
10-Polska ma też oddać Rosji wszystkie ziemie i nieruchomości jakie kiedykolwiek należały do władz Imperium Rosyjskiego lub Związku Radzieckiego albo obywateli któregoś z tych krajów.
11-Polacy robią codzienną składkę pieniężną na rzecz Rosji.
12-Polski rząd finansuje działalność agentów Rosji pracujących w Polsce
13-UMOWA GWARANTUJĄCA TE WSZYSTKIE PRZYWILEJE NIE PODLEGA WYPOWIEDZENIU

PODOBA SIĘ ??? NIE ???

A co jeżeli to zamiast Rosji byłyby Niemcy?

TEŻ NIE?

Więc dlaczego zgodziliśmy się na coś takiego SAMEGO w stosunku do WATYKANU -który zawsze trzymał z zaborcami i potępiał nasze powstania narodowe?"

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.