Odp: GG FORUMOWE
No ja mam, ale brzegi ziemią
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 102 103 104 105 106 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No ja mam, ale brzegi ziemią
z tego co wiem to koła łowieckie nie odpowiadaja za straty które zwierzyna wyrzadza w odległości ponizej 300 metrów od zabudowań. w razie takich szkód to chyba urzad marszałkowski wypłaca a szacuje ODR i z tego co wiem wieksza kase przyznaja
Ja tą pryzme mam 1,5 km od zabudowań. Dzwoniłem do koła i powiedzieli że mam złożyć wniosek ale najpierw ich człowiek od prawa łowieckiego musi zobaczyć czy nalezy mi sie odszkodowanie...
Koledzy działa uwas Geoportal ?
Wie ktoś ile kosztuje owies kwalifikant?
Ja jak brałem z wujkiem pszenicę to był albo po 80 albo po 100, ale to było gdzieś w sierpniu.
Zazwyczaj średnia cena skupu x2
Właśnie ma ktoś okrytą pryzmę tylko oponami ? ja wszystko glebą okrywam a na zime dobre były by takie opony bo łatwiej odkryc ale jak kiszonka leży ?
tylko folia i opony bo silos 1500 ton kk. ziemią obsypać to raczej nie halo . leży nie najgorzej bydło tego nie je idzie na energie.
http://www.youtube.com/watch?v=PV33F1o_HlU
sarast u mnie właśnie na pasze wszystko. Okryć to jeszcze nie problem jak się ma okrywacz - gorzej z odkrywaniem, łatwiej by było kilka opon zrzucić...
w mojej okolicy praktykowane są dwa systemy opony i gleba, ja mam glebę gdy zamarznie bawię się w biedaszyby ci co mają oponki zwalą je precz i wybierają kiszkę, opony są lepsze.
Jak by ktoś chciał to mogę oddać trochę opon bo już kuku nie sieję.
No też bym miał kilka przyczep opon na zbyciu, ja okrywam ziemią. Kumpel w sąsiedniej wiosce ma obsypnik to zawsze zajadę z flaszeczką i mogę se okryć. Wiadomo trzeba później to odkrywać ale mniejsze straty jak przy oponach bo wtedy myszy więcej robią dziur we folii, to pies, to kot...
ja kukurydzę zawsze ziemią okrywam a oponami przykrywałem do tej pory wysłodki i się psuły że masakra... w tym roku postanowiłem okryć je ziemią i są eleganckie zero strat a takie zbite jak by były prasowane
Mam pytanie do kolegów z Dolnegośląska lub Opolszczyzny potrzebuje namiarów do rzemieślnika który robi piece centralnego ogrzewania.
A nie lepiej kupić nowy piec ? u nas był jeden ale on prędzej kotły robił niz piece ... koledze zrobił mały piec 50kW szatan spala wszystko
hehe na złomie kupiłem żmijkę 4.5m fi 120 niemiecka w dobrym stanie )
Diablo kup od producenta mamy dwa KTM od Tilgnera parę ąldnych lat nic się nie dzieje naprawdę dobra firma a jeszcze idzie się dogadać co do ceny i zawsze można z montażem
Ja miałem piec rzemieślniczy i to był totalny smok, co prawda spalał wszystko ale w bardzo dużych ilościach i wytrzymał tylko 8 lat. Teraz mam piec żeliwny firmy KIELAR i porównując do poprzedniego to ten zadowala się znikomymi ilościami paliwa na dodatek ma możliwośc rozbudowy poprzez dokładanie następnych członów no i nie mam spawów bo każdy człon to osobny odlew znam też firmę ZĘBIEC bo ma ojciec i też się super sprawuje i też żeliwny.
Panowie mam zamiar uzbroić C360 w tura i myślę nad takim z Wolmetu http://allegro.pl/tur-tury-ladowacz-czo … 64200.html Posiada ktoś taki? Czy te nowe mocowania przez skrzynie są lepsze/gorsze?
Ten tur jest lepszy zwłaszcza gdy ktoś używa C-360 do oprysków, nie zmniejsza prześwitu, szczególnie ważne w rzepaku.
Strony Poprzednia 1 … 102 103 104 105 106 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo