Odp: Dym
mam pytanie czy zdarzyło się kolegom że zagniotło filtr w ciągniku ZT bo mi ta przypadłość tylko w kombajnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Dym
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam pytanie czy zdarzyło się kolegom że zagniotło filtr w ciągniku ZT bo mi ta przypadłość tylko w kombajnie
Do tych silników trzeba mieć umiejętności także ja bym sie zgłosił do Grudziądza masz adres w zakładce SERWIS i możesz zadzwonić
filtr oleju oczywiście
Jetsem z Braszowic k/Ząbkowic Śląskich
w stoszowicach i srebnej górze mam rodzinę często tam bywam piękne tereny ,pozdrawiam
Krzycher, a jaki macie silnik w tym kombajnie?
witam kolego krzycher no to masz jakieś 20 km do mnie bo ja jestem z okolic Ziębic. jeżeli to pilne to radził bym Ci zadzwonić do Piotra, na pewno będzie wam lepiej się porozumieć i szybciej dojdziecie do zbadania przyczyny .... A później opisać i podzielić sie wiedzą z kolegami z forum....
Witam . Mam takie pytanie jak ma ciężko ''spada z obrotów " to słabo wali dymem prawie wcale czy to znaczy że nie dostaje paliwa ? Na dodatek wali białym dymem z pierwszego garka licząc od chłodnicy . Nie będę wspominał że chla olej . Myślę że to tym garkiem olej wciąga .
Bez dymu nie ma ognia
Mała regulacja pompy i będzie palił blachy. Mój 10 lat chodził jak muł, bardzo mułowaty muł .. A teraz dużo lepiej zanieczyszcza
Mam na tłumiku blachę trójkę bodajże to ledwo się opiera obróbce termicznej jaką robi ten silnik Ostatnio mi się rozszczelnił , cała góra by mi odpadła dopiero by ryczał :satan: A gdzie go podkręcałeś ? Bo ja od strony sprzęgła pompy wtryskowej trochę i pod tym deklem regulatora troszkę te cięgło rozkręcone na listwie jest . To tylko włazi na wyższe obroty a dymu na dal nie widzę
Witam . Mam takie pytanie jak ma ciężko ''spada z obrotów " to słabo wali dymem prawie wcale czy to znaczy że nie dostaje paliwa ? Na dodatek wali białym dymem z pierwszego garka licząc od chłodnicy . Nie będę wspominał że chla olej . Myślę że to tym garkiem olej wciąga .
Ta dziura zawsze pierwsza się zużywa. Na początek sprawdź luzy zaworowe, a jak to nie pomoże to trzeba sprawdzić pierścienie i przy okazji zawory.
witam mam taki problem w 514 ucieka mi dym z kolektora wydechowego , jest tam uszczelniacz taki jak pierśćienie na tłoku 82x3 może ktoś wie od czego by on pasował prośiłbym odpowiedz
Na thu.pl znajdziesz takie coś
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Dym
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo