101

Odp: Sprzęgło

Dziękuję  wszystkim za odpowiedź  .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

102

Do michu23:
Najprawdopodobniej masz wybitą oś tą która wychodzi ze skrzyni biegów a trzyma się na niej całe sprzęgło, na tej osi są podbite wielokliny i tarcze sprzęgłowe nie mogą zejść się maksymalnie i blokują się w tych miejscach przez co sprzęgło się ślizga, miałem tak w pierwszym roku gdy kupiłem kombajn musiałem wymienić tą oś, jakby co pisz. Pozdrawiam.

103

Do Sebastian:
Witam,
Jeśli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o sprzęgle a masz problemy napisz na moją pocztę a podam Ci kontakt do mnie i wszystko Ci wytłumaczę, Moja poczta: slawcioosi@wp.pl
Pozdrawiam!

104

dzieki slaw1 skosze jeczmien bo mam 5h i sie za to wezme jak by co to bede sie pytal o rady

Fortschritt zt 423 a razy 2

105

Slaw 1 dzięki jak tematu nie ogarnę  to się odezwę .

106

koledzy wymienilem ta os bo moja sie ukrecila zalozylem uzywke stan dobry nie widac zeby byla wybita ani nic i jest gorzej kombajn jedzie i staje calkiem nawet jak wdusze troche sprzeglo to nie chce jechac

107

Witam,rozumie że wymieniłeś tą oś na której trzyma się całe sprzęgło a wychodzi ze skrzyni,opisz dokładniej co się dzieje,może trzeba wyregulować,pozdrawiam

108

kupilem cala skrzynie wymienilem oske i cale sprzeglo z kolem i dziala a gdy wymienilem sama os to nic nie pomoglo problem tkwi w sprzegle

109

Jak wchodzą ci biegi na pół gazu i kawałek pojedziesz a óżniej wciśniesz sprzęgło i bieg nie chce wyjść to może być docisk,jak nie możesz dojść to napisz na e-maila ,podam ci swój numer i postaram wytłumaczyć pozdrawiam

110

ważne jest aby wyregulowac długość pasa.

111

Cześć !
Dziś zostało rozebrane sprzęgło . Okazało się że docisk jest  do wymiany . Widocznie ktoś nie wyregulował dobrze sprzęgła i   nie wysprzęglało do końca . U mnie też na przyśpieszaczu   trzęsie  jak jest na maxa ustawiony . Zauważyłem że  klin nie miał jednej śrubki i miał luzy . Ta część szajby  przy skrzyni co się przesuwa po tej tulei jaki powinna mieć luz ? Czy to może mieć wpływ na te  wibracje ?

112

Wie ktoś jak  powinno być ustawione sprzęgło w  512 ? Czy łożysko oporowe  powinno  dotykać docisku cały czas ?
Jaka powinna być  szajba napinacza  pasa jezdnego na przyszpieszaczu    ? U mnie  ma ranty a widziałem że  były bez  .

113

Ta sama zasada łożysko ma stać i czekać na twój ruch.Napinacz to bez rantu.

114

Witam panowie mam taki mały problem ze sprzęgłem w zeszłym sezonie kosiłem i musialem podciagnąć sprzęgło bo nie szło normalnie pracować sezon się zbliża i trzeba się zając tym sprzęgłem problem w tym że regulacja się już skończyła pytanie co trzeba kupić tarcze by już się skończyły czy docisk ?

115

Fotki rozebranego sprzęgła myśle że to wina docisku
http://pokazywarka.pl/0pek0c/

116

Też tak myślę.

117

Docisk . Też to przerabiałem . Przy okazji i łożysko kup .

118

Łożysko kupie bo kręcąc ręką już je słychać a co powiecie o tarczach mogą być ?

119

Jak dobrze wyglądają  to  zostaw .

120

Witam Panów .Mam problem a mianowicie przy E-512 wyłamują się widełki od 1 i wstecznego i to kilka razy w sezonie nawet . Więc proszę o jakąś pomoc