261

Odp: Wiosna 2014

U mnie tez pada. do siewu został mi tylko jeczmien, no nie liczac grochu (nie wiadomo kiedy przetwórnia da nasiona) i gryka, ale to juz w maju

Rolnik z powołania:-)

262

a ja jeszcze nic nie siałem bo jak owies posieje w taki popiół to i tak nie wzejdzie... dziś trochę popadało może jeszcze popada to po niedzieli zacznę siewy...

263 Ostatnio edytowany przez Laszek (2014-03-15 12:57:20)

ja wczoraj łubin i ciut jęczmienia zasiałem, w nocy popadało i dziś też kropi, a wieje jak diabli. Dzisiaj też gnój rozwoże

E 516 na części
Telefon 695 076 269

264

jak na taki wiatr będziesz woził gnój to albo nawieziesz sąsiadowi albo sobie na traktor albo dobrze pójdzie w tył są 3 możliwości big_smile

265

u mnie już 2 ha owsa zasiane na najgorszych glebach.

266

u mnie owies i jęczmien na wierzchu smile)  ale zimno jak diabli

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

267

Nareszcie pada big_smile

268

Wali śniegiem u mnie odkąd wstałem i nie zamierza przestać. Dobrze że tej wilgocie trochę przyszło bo byłoby nieciekawie.

269

U mnie grad wczoraj spadł wielkości czereśni i grzmiało. Teraz leje i niech tak pada i z tydzień, wilgoci trzeba.

mdw

270

Wczoraj cały dzień wiało prądu nie ma caly dzień bo jak linię zerwało i nie bylo prądu to złodzieje ukradli transformatory cala noc i od rana leje

271

A na skupie nie zważą, bo waga elektroniczna.... nic się w tym kraju nie uchowa. U mnie cały dzień leje na przemian ze śniegiem. Fajnie, bo było miejscami na prawdę sucho.

272

Chyba w całym kraju leje i wieje .Najgorszy ten wiatr bo szkód narobi a jeśli ktoś nie ubezpieczony to nie wesoło .W sobotę padał grad i  błysnęło się i nawet zagrzmiało .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

273

od rana napadało 18l/m2 niech tak dalej pada smile

274

U nas się tylko chmurzyło. Może jutro coś dojdzie, ja mam zamiar nawozy posiać na wszystko co jare. Mogłoby popadać jeszcze, mimo że z opryskiwacze się wczoraj mało nie utopiłem, bo ugasiłoby zapał rolników tongue W tym tygodniu chcę posiać już jęczmiona i buraki.

275

u mnie  wskaźnik   pokazuje że przez cały miesiąc 30l na m2 ...   panowie jak wam rzepaki wyglądają bo u nas jest tak że już bez względu dzie w pędy kwiatowe pędzi mimo wszystko

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

276

Wczoraj zasiałem jęczmień i jeszcze mojemu murarzowi też jęczmień i łubin. Od 18 zaczęło padać a o 19 skończyłem, zanim złożyłem siewnik do transportu to zmokłem jak kaczka.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

277

A u mnie właśnie śnieżek spadł i leży, dla mnie bomba.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

278

A przełęcz kowarska, okraj, Karpacz - ogólnie karkonosze zasypane nowym śniegiem na 20-30 cm.

gg 5118068

279

Ja posiałem 1.4ha zboża z trawą w sobotę a dziś tatko sieje nawozy pod oziminy bo deszczyk był  smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

280

Ja w sobotę zbierałem kamienie i zasiałem 4ha. trawy na polu a dziś wróciłem od lekarza z torbą leków i zapaleniem oskrzeli .