Temat: SPRZEDAM FORTSCHRITTA ZT 323A 90r.
Panowie nadszedł już czas, aby Fortschritt 323 znalazł nowego właściciela aż żal mi się z nim rozstawać, ale kiedyś trzeba podjąć taką decyzję za dużo tego stoi na podwórku.
:):)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » SPRZEDAM FORTSCHRITTA ZT 323A 90r.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie nadszedł już czas, aby Fortschritt 323 znalazł nowego właściciela aż żal mi się z nim rozstawać, ale kiedyś trzeba podjąć taką decyzję za dużo tego stoi na podwórku.
:):)
Pietia widzę że masz pompę od wspomagania tak jak w W50. Łape od silnika do poduszki masz oryginalną od samochodu? Musiałeś ją lekko rozciąć i dopasować? Podobno właśnie w samochodzie silnik leży pod małym kątem i właśnie tak trzeba przerobić. I czy pompa co była oryginalnie z przodu pasuje do tego uchwytu od W50? Ogólnie to sprzęt ładnie się prezentuje. A 1025 udało Ci się sprzedać?
Dzięki Lechu a miłe słowa. Całe mocowanie pompy i sama pompa + koło pasowe pochodzi z samochodu kupiłem to za kilka stówek i już dwa lata tak śmiga. Mam całe mocowanie z pompą jak potrzebujesz do tego jeszcze kilka innych gratów które dorzucę kupującemu. Co do 1025 byli kupcy ale się rozmyśliłem ze względu zakupu NH brakowało by mi ciągnika średniej mocy przy Belarusie mam odwrócone kola ze względu na tura i odpada mi oprysk qq. A tak poz tym 1025 przy lekkich pracach spala naprawdę mało paliwa sam chyba o tym wiesz. Testowałem go w zeszłym roku w żniwa przy rozwożeniu pomiotu pole 8/h do rozwiezienia około 160 ton czas pracy 8 godzin + 2 godz na dojazd i powrót do domu spalił raptem 60 litrów paliwa uważam to za dobry wynik
ale to mocowanie co masz dodatkowo to takie samo też od samochodu?
Kupiłem kompletne tylko trzeba było trochę przerobić to znaczy uchwyt był za wysoki skróciłem i wszystko pasuje
No ja ale czy masz jeszcze jeden taki uchwyt do pompy z boku na sprzedaż?
Zadzwoń do Artura kiedyś miał coś takiego i to w dobrej cenie coś koło 250 zl. + przesyłka ale ja się dowiedziałem o tym jak już miałem zamontowane własne tel. 603 816 208 Zagrodno/ Legnica
o ile to ten sam gość z Zagrodna to 10 lat temu kupiłem od niego 323.
Pompa wspomagania montowana z boku silnika ma odwrotne obroty od tej montowanej z przodu.Jej zaletą jest łatwy dostęp do pasków oraz cena.Kilka lat temu kosztowała około o 1/3 mniej od typowej ciągnikowej.
Zmienić kierunek obrotów pompie to akurat najmniejszy problem
To dlaczego jest taka różnica w cenie?
Jak zmienić te obroty niby ?
Jak pompa na pasek to wałkiem z kołem albo do przodu albo do tyłu i już będzie odwrotnie
Myślałem że coś wewnątrz pompy
no wewnątrz pompy też nie problem bo odkręcasz pokrywkę pompy tam gdzie wychodzi wałek, oba wałki w pompie wyjmujesz i zamieniasz je miejscami i na koniec nakładasz pokrywę obkręconą o 180 stopni. Robiłem tak w 516 jak kombinowałem z podłączeniem pompy. Jest to sprawdzone i działa w obydwu przypadkach
oglądam twego forschritta i zastanawiam się nad kupnem jestem z podlaskiego nie wiem jak z transportem jaki jego stan mocno wekpotowany
Transport drogi najlepiej tira z tranzytu z plandeka znaleźdz reszta jak w opisie. Razem z pługiem większy rabat oczywiście w ramach zdrowego rozsadku, miałem już takich co proponowali jak to sie mówi śmieszne pieniądze.
Pietia nic mi nie mów o kupcach, każdy by chciał żeby było w stanie nowego sprzętu a cena co najwyżej złomu. Teraz parę klunkrów chciałem sprzedać to wiem. Pietia a próbowałeś może założyć ten pług do obrotowy do 1025? Jeśli tak to jak se z nim radził?
Laszek tego modelu aż tak bardzo nie można obciążać, łożyska na wałach tylnych kół normalnie pękają.
hmmm już kiedyś robiłem moim 1025 z 4 obrotówką HUARD, bujało go jak diabli ale w polu nawet i 10km/h dawał radę ale wolałem jednak jechać tak 8 bo równiej szedł. Na dłuższą pracę to faktycznie by dostawał po dupie tak samo jak mam teraz do niego B201 4 skiby przerobiony na zawieszany
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » SPRZEDAM FORTSCHRITTA ZT 323A 90r.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo