Odp: Hamulce
ja też mam uszkodzone cylinderki i nawet wymieniłem w nich uszczelniacze ale to nie pomogło więc stwierdziłem że nie opłaca się inwestować więcej w hamulce i jeżdze tylko na ręcznym
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » Hamulce
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja też mam uszkodzone cylinderki i nawet wymieniłem w nich uszczelniacze ale to nie pomogło więc stwierdziłem że nie opłaca się inwestować więcej w hamulce i jeżdze tylko na ręcznym
niewiem jak można jeździć bez chaulców ja przy 514 też zgubiłem płyn pokupywałem cylinderki no i koła blokuje na miejscu chyba po 50zł z szt. no i można kupić gumki jak głać jest dobra gómka jest po 5 zł w chełmnie.
nie mówie ze nie mam hamulców jeżdze na ręcznym jest słabszy bo koła nie stają w miejscu ale hamują. Z kąd jesteś marcino?:hmmm:
witam. panowie a jak zdjąć bęben prawego koła, bi mi siadły haki,z lewej strony nie było problemu ale z prawej pojęcia nie mam jak zwalić bęben.pomóżcie.
Żniwa już tuż tuż a ja mam słabe hamulce!!!
Ponaglam pytanie
JAK zdjąć bęben z prawej strony
Ktoś go sciągał???
POMOCY
ja też bez hamulca jeżdżę i w tamtym roku bym miał poważny wypadek jak wyjeżdżałem z pola. Młodego łepka bym zdjął dziobem przy hederze. W tym roku mam zamiar to zrobić ale mam jeszcze problem z odpaleniem niestety:( A mam jeszcze tyle roboty, a żniwa tuż tuż i jest lipa straszna
No koledzy
Jak sie zabrać do prawego bębna??
Tak po paru piwkach wymyśliłem ze może jakoś wałek wyciągnąć i wtedy bęben z kołnierzem odkręcić?
Ktoś robił hamulce z prawj strony?
wałek da sie wyciągnąć bezproblemowo kilkanascie srub,dwa segery i już,,,
beben przy skrzyni zejdzie po zdjęciu segera a ten przy kole to nie wiem:( bo nie ściągałem,
dzisiaj sie za to biorę i mam nadzieje ze zrobią!!!Później zdam relacje.
Może ma ktoś schemat skrzyni?
mam pytanko wczoraj znikl mi płyn chamulcowy ze zbiorniczka nigdzie niema mokro nigdzie nic nie cieknie a go niema co sie stało albo co mogło sie stac chamulce sa ale slabsze
Wojtas w przyrodzie z reguły raczej nic nie ginie więc musi byc gdzieś miejsce gdzie płyn ucieka.
mam pytanko wczoraj znikl mi płyn chamulcowy ze zbiorniczka
chcesz powiedzieć , że jak zaglądałeś przedwczoraj to płyn był a wczoraj już go nie było? to ważne.
no tak zagladam na płyn bo nizbyt ciekawie jest rozpedzic sie ciagnikiem do 40 na godzinke i ups chamulców brak
Aby rozebrać bęben od strony skrzyni trzeba rozpiąć wałek, odkręcić sześć śrub w bębnie, ściągnąć ten dekiel z frezem z wałka. w bębnie są śruby na imbusy (6 śrub) jak je wykręcisz to bęben można zdemontować!!!!!!!!!!!!!!
Odkręcasz przewód hamulcowy ściągasz linkę od ręcznego. i wszystko masz w ręku
Miłej Pracy
Jeszcze mam pytanie
Wymieniłem pompę hamulcową na nową (220zł) i dalej nie mam hamulców, płyn hamulcowy dochodzi do pompy ale z niej nie wychodzi!!! Czy możliwe że nowa pompa jest uszkodzona czy jest jakiś specjalna sekwencja kroków odpowietrzania tego układu.
Dodam ze układ jest całkowicie suchy!!!
Jest jeszcze po drodze rozdzielacz chamulców.Tam wszystko ok?
odkręciłem przewód za pompą i przez pompę nie płynie płyn!
czyżby nowa pompa była uszkodzona? ale co może być uszkodzone w takiej pompie?
raczej uszkodzenie przejawia sie nieszczelnością a nie szczelnością? sam nie wiem co o tym myśleć
@szczygiel, jak już odkręciłeś przewód hamulcowy z pompy, to naciśnij hamulec, następnie zatkaj palcem otwór w pompie (po przewodzie którym ma wychodzić płyn na rozdzielacz, czy cylinderki), teraz puść hamulec, następnie "wyciąg palec z pompy", naciśnij znowu hamulec, zatkaj palcem otwór, puść hamulec. Może zassie płyn, jak nie to ją wyciąg i rozbierz lub wymień na inną.
witam koledzy;] mam 514 od 10 lat. przez pierwsze lata mialem terz problem z hamulcami,a dokladnie z uszczelniaczami w cylinderkach ( ZARaz puszczały). w jednym z sklepów sprzedawca doradzil mi aby po sciagnieciu starego oringu podwinac w tym kanale pakół . podwinelem tak, odpowietrzylem porzadnie i mam juz spokoj 5 lat!!! hamulce nadal brzytwa;];]
U mnie przez bęben od ręcznego po lewej stronie jak się patrzy ucieka olej ze skrzyni biegów ... miał już ktoś taki problem ?
Pod bębnem masz oring i simering
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » Hamulce
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo