Odp: koła
Tył jest w stanie super. Ok to będę szukał takich. A mam jeszcze jedno pytanie jak jadę asfaltem to na 3 skacze mi przód. Skacze to może za dużo zaczyna bujać się tak dość rytmicznie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » koła
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 24 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tył jest w stanie super. Ok to będę szukał takich. A mam jeszcze jedno pytanie jak jadę asfaltem to na 3 skacze mi przód. Skacze to może za dużo zaczyna bujać się tak dość rytmicznie.
Ciągniki z napędem na cztery koła,bez amortyzowanej osi -przy większej prędkości ,to skaczą chyba wszystkie.
Jak mocno skacze to można jeszcze trochę zmienić ciśnienie w ogumieniu. U mnie pomogło....
OK dzięki za informacje.
sprzęgło kierunkowe jest i wskrzyni i w przestawce napedowej tylko w skrzyni to żółwia i zato gdy włączy sie żółwia to ciagnik toczysie i nie hamuje silnikiem
a felgi kupiłem akurat okazyjnie z ogłoszenia kupiłem nowe felgi i opony ate felgi to są od nowego typu MTZ tylko środek przerobiłem żeby pasował do piasty. U mnie opony są 420/70/24 i napęd troszeczke nadbiega ale prawie nieczuc tylko na4 biegu już jak szypko się jedzie mozna wstawic 380/70/24 wtedy będzie idealnie.
Romku staraj się nie pisać postów jeden pod drugim używaj edycji
Odgrzeję stary temat. Mianowicie mam teoretycznie do wymiany opony z przodu w 323. Są do kupienia felgi coby pasowały bez przeróbek o rozmiarze 24. Teraz moje pytanie. Romek napisał, że najlepsze byłyby opony 380/70/24, a z tyłu mam 520/70/34. Teraz na przodzie mam 16/70/20 i miałyby odpowiadać oponom 420/70/20. Z tym że szerokość powinna wynosić ok42cm, a realnie jest ok37cm. Czy opony 380/70/24 będą realnie miały 38cm średnicy, czy też będzie mniej? Pytam bo chcę zamienić na wyższe opony, żeby było więcej do toczenia, ale jakby miały być super wąskie to mija się z celem. Z drugiej strony szersze opony r24 będą znów za wysokie, i myślę że te 380/70/24 byłyby faktycznie idealne.
Tak więc fotki opony 14-20, wysokość 120cm, szukam teraz coś wyższego na tył, chociaż te doprowadzają mnie już do szału.
Te koła są od Kraza? Sąsiad miał właśnie takie od niego przy Vistuli
Skorpion masz racje ,ale te opony mają oznaczenie 14.00-20 a nie 14-00 a to jest wielka różnica.Ja kiedyś mało nie poleciałem po opony od ruskiej wyrzutni rakiet o oznaczeniu 16.00-20 , gość mnie uświadomił że to nie to samo.Wielkościom były jak tylne od C-330.
Scorpion jak się napędy zgrywają? I powiedz ile szerokości maja te ruskie? Możeby takich poszukał.
Fakt źle napisałem, napędy na pewno się nie zgrywają, nawet ich jeszcze nie zakładałem i są od jakiegoś ruskiego pocisku
Może takie oznaczenie wskazuje na profil 100%, to byłoby o te 20% więcej niż normalnie...
pełny profil to 80%...
Skorpion masz racje ,ale te opony mają oznaczenie 14.00-20 a nie 14-00 a to jest wielka różnica.Ja kiedyś mało nie poleciałem po opony od ruskiej wyrzutni rakiet o oznaczeniu 16.00-20 , gość mnie uświadomił że to nie to samo.Wielkościom były jak tylne od C-330.
Też bym się na to złapał o co tu chodzi?
Lasowe Kamazy na takich latają, marna guma. Największy przebieg Kamaz miał 20 000 km i łysa jak kolano. Sprzedałem tego ze 200 sztuk. Lepiej kupić najdroższe na rynku 16-20 niż to, taniej wyjdzie - wiem co mówię.
Scorpion to teraz na tył od kirowa lub 516 penie . Ale ciągnik osłabnie ... Ja bym został przy oryginale .
kupiłem wczoraj te oponki, http://allegro.pl/opony-rolnicze-contin … 85296.html teraz szukam felg 20-26 do bizona, ktoś ma na stanie i na zbyciu?
Witam potrzebuje się was poradzić mam okazje kupić opony trelleborg 600 70 R34 w bdb stanie i za dobrą kasę do 323. Według kalkulatora na ich stronie odpowiedniki 18,4 34 powinny być 520 70 R34 albo 600 65 R34 . Jak to będzie się miało co do napędów i jaki rozmiar ewentualnie by się nadał do nich na przód? Bo z przodu też łyso.
Ja miałem tył 520/70/34 a z przodu 16/70/20 i koła się wlekły jednak nic nie huczało. Teraz z tyłu mam te same a z przodu założyłem 425/75/20 i przystawka wyje. Mimo to ładnie napęd ciągnie i koła się nie wleką. A zużycie bieżnika miałem w każdym przypadku podobne.
tak mniej więcej 110cm średnicy
tomek1974 możesz rozwinąć swoją myśl o co chodzi z tym 110 cm średnicy?
Przednie opony w rozmiarze 16/20 będą mieć ok 110cm średnicy.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 24 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » koła
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo