Odp: Oferta BGŻ
Krzysiek to jest ta oferta Agro Ekspres? Powiedzmy beirzesz sobie 100 tyś limitu, za to biorą prowizję 1,5% a odsetki płacisz tylko za to co masz wybrane z tego limitu?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Oferta BGŻ
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krzysiek to jest ta oferta Agro Ekspres? Powiedzmy beirzesz sobie 100 tyś limitu, za to biorą prowizję 1,5% a odsetki płacisz tylko za to co masz wybrane z tego limitu?
a za pozostałą część odsetki od gotowośći do uzycia, jakies małe
1,5 prowizji i 7,24 od kasy którą wziąłeś.
do tego 100zł rocznie za wizytę pana/pani z banku u ciebie w gospodarstwie.
Ta stówa mnie irytuje.....
za gotowość nic nie biorą a brali
A orientuje się ktoś czy byłaby możliwość przeniesienia kredytu preferencyjnego jak w moim przypadku z BS do BGŻ?
nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym "rezerwowaniem" nie lepiej wziąśc ile trzeba a w razie czego brac drugi kredyt? 1,5% dla mnie to duzo, a jak nie wiem czy wykozystam cały limit to po co?
masz 50 koła lini, w miesiącu wykorzystasz 30koła. to za 20 zapłacisz odsetki za gotowość:)
ja mam zawsze wykorzystane 90 procent, będe jutro u doradcy to się dowiem czy mają coś tańszego.
teraz mam 9,1 procenta, ale bez zabezpieczeń, tylko na podstawie wpływów na konto , dali mi 60koła, a potrzebuje tańszy i 200 kola, mam już co zastawić
A orientuje się ktoś czy byłaby możliwość przeniesienia kredytu preferencyjnego jak w moim przypadku z BS do BGŻ?
Idź do BGZ i powiedz co i jak z otwartymi rękami Cie wezmą
A czemu chcesz preferencyjny przenieść?
I powtarzam jeszcze raz nie ma opłaty za rezerwację środków płacisz za to co wziołeś. 1,5 % prowizji po rozpatrzeniu kredytu.
Dużo nie dużo ale idę do banku raz na 5 lat i problem z głowy w BS musiałem chodzić co roku.
a po to chce przenieść żeby mieć wszystko w jednym banku, BS mam już dosyć, w tym moim to jakaś paranoja. Dziś właśnie gadałem ze znajomym to też mówił jak Krzysiek, odsteki płaci tylko za to co ma wybrane z limitu no i prowizja na początku
Mam tak samo jak Krzysiek tylko odsetki jakieś wyższe 8,18%.
Kiedyś faktycznie była opłata za gotowość ale chyba gdzieś tak od 1,5 roku nie ma, tzn ja nie miałem.
Generalnie wk...ili mnie bo bankomaty za free zlikwidowali i zostały tylko BGŻ, Banki Spółdzielcze, PKO, i Cash4you, a rzeźbią za inne 3% i nie mniej niż 5 zł.
a po to chce przenieść żeby mieć wszystko w jednym banku, BS mam już dosyć, w tym moim to jakaś paranoja. Dziś właśnie gadałem ze znajomym to też mówił jak Krzysiek, odsteki płaci tylko za to co ma wybrane z limitu no i prowizja na początku
Mnie też BS wk... jak chcesz kredyt to musisz się czapkować pisac wnioski. Warunków rewelacyjnych nie mają. A gwoxdziem do trumy było to że jak miałem kilka dni dużych wydatków płatnych kartą to musiałem sie pilnować bo to ze siadłem wieczorem przed kompem nic nie dawało wchodziłem na konto i nie wiedziałem ile i na co wydałem płatności kartą były widoczne po 3-4 dniach a srodki blokowało odrazu.
W BGZ jest inaczej to oni zarabiają na mnie więc oni się starają ....
Nic dodać, nic ująć... W moim delikatnie mówiąc niekompetentne osoby pracują. Swego czasu taki jeden chłopak pracował i na prawdę miał pojęcie co robi, bystry był. Jak co to nawet dyrektorce się postawił stawiając na swoim ale długo nie porobił a teraz ma o wiele lepszą fuchę w innym miejscu
a ja z BS mam dobrą współpracę. Może dlatego że miejscowość mała, wszyscy się znają, jesteśmy w banku (wcześniej rodzice 30 lat a teraz ja), na kredytach siedzi znajoma, były dyrektor (obecnie dyrektor w BS w powiecie) to mój niedoszły teść. O wszystkim informują, podpowiedzą najlepsza ofertę, pomagają w dokumentach. Najważniejszy + to niskie % i prowizja jakie udaje mi się wynegocjować a to najważniejsze. A teraz minusy: wypłata gotówki z konta rolniczego wiąże się z dość wysokimi prowizjami. Nigdy nie wybieram gotówki. Przelewam na drugie zwykłe konto i dopiero wybieram bądź robię przelewy. W BS nie mam żadnych kont debetowych, kart itp - tylko duże kredyty pod inwestycje. Natomiast konto debetowe mam w PKO. Staram się nie korzystać ale krótkoterminowo. Kosztuje mnie to 102 zł rocznie.
ja na swój BS nie narzekam , płacę większość rachunków przez internet a wgląd na wydatki mam po 15 min od transakcji, chyba że płacę kartą w weekendy to dop w pon jest .... mam teraz kredyt rewolwingowy na 50 tys na 5 lat, wybieram ile chce , wpłacam kiedy chce i tylko płacę odsetki 9% i prowizje 1.5%
A ja ię pytałem to mówili, że nie ma czegoś takiego. BS w Biłgoraju.
BS na południu i BS na północy to niemal 2 różne banki.
Krzysiek a skoro dostajesz tego kredytu zależnie od wartości i ilości hektarów to w takim razie jest to swego rodzaju kredyt hipoteczny, dobrze ja rozumuje? Jak wygląda sprawa żeby uzyskać taki kredyt? Ile formalności?
Twoje latanie to zaświadczenia z KRUS UG wypis z ewidencji gruntów decyzja o dopłatach.
Zanosisz do banku i czekasz. a ile to zależy od tego ile mają roboty i tam takich.... ja załatwiłem w tydzień.
Podpiszesz umowę musisz jeszcze iść do sądu zeby zrobili wpis do ksiegi.
Coś podobnego na zasadzie zastawienia hipotecznego ma w ofercie BS, jak w tygodniu będe u nich to zabaczę jak to u nich wygląda
A może ktoś chce auto wygrać, znajomy w tym roku wygrał, skodę citygo, siostra kilka lat temu pralkę. Menedżerów ten bank w osobach prezesa i dyrektora ma rasowych.
http://www.pbsciechanow.pl/333,zlota-lokata-2014.html
Byłem w swoim BS i powiedzieli mi że ten hipoteczny to do 15 lat, zaświadczenie z KRUS i UG potrzebne, aktualna wycena gospodarstwa zrobiona przez osobę do tego uprawnioną. Z wartości jaką ma gospodarstwo dostanę max 50% wartości. Za samą wycenę zapłacę około 500zł bo brat ostatnio musiał zrobić to wiem. No i oficjalnie nie mogę spożytkować tego kredytu na cele gospodarstwa. Nieoficjalnie mogę napisać oświadczenie że te pieniądze idą na inny cel a nie na inwestycje w gospodarstwo. W BGŻ też jest coś takiego?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Oferta BGŻ
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo