Odp: Wiosna 2014
Rzepaki wygięte w dół.....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Rzepaki wygięte w dół.....
U nas też przymrozek, dobrze że buraki jeszcze w ziemi, a nie na wierzchu. Na rzepak boję się wyglądać.
dokładnie, powyginane strasznie... u mnie też -3 przy oknie...
Kukurydza zasiana ,teraz tylko dziki straszyć, chyba jeszcze dooram z dwa hekary co stoją koło mnie i tam zasieje jeszcze, a tak wogule jaka jest teraz srednia kary za bezumowne uzytkowanie
5-krotność czynszu wywoławczego
Skończyłem dziś rozwozić gnój pod qq, nie obyło się bez awarii: w gnojarze tandemie pękła oś i trzeba było skończyć tylko jednoosiową a w nie j jeszcze koło wystrzeliło. W tandemie wózki pię powyginały i teraz przerobie ją na jedną oś z kołami 12.5 r20, myślę że będzie masywniej.
Most od Fortschritta wstaw, będzie skrętny i pędny rozrzutnik
5-krotność czynszu wywoławczego
tyle to wiem ale ile to na rok wychodzi dokładnie?
Czynsz wywoławczy jest wyliczany dla każdej działki osobno. Obserwując przetargi to myślę, że nie mniej niż 15 dt/ha
100% ozimin prysnąłem regulatorami, u mnie wilgoci na razie nie brakuje, rosną jak szalone. Jęczmień ozimy we wtorek dostał 1l cerone, chyba w tym tygodniu modusem trzeba będzie poprawić.
androl mogłeś odwrotnie zrobić najpierw moduss a potem przed kłoszeniem cerone
Androl jak teraz moddusem ? w naszych okolicach sie już kłosi ... u mnie jakies 15% wykłoszony
Można do 4 kolanka u mnie ma 3.
Rzepak u was kwitnie od 3 tyg. u mnie zaczyna.
Skoro na jęczmień ozimy można dać 1,5l/ha cerone, ja dałem 1l to może by dać drugą dawkę 0,5l, co o tym myślicie ?
Pojawia się 4 kolanko kłos w trakcie tworzenia, za gęste.
u mnie troche niższa ale też częśc za gęsta sie zrobiła
Pojechałem z kępą tego jęczmienia do punktu w którym się zaopatruję w środki ochrony, no i doradzono mi dać jeszcze 0,6-07 l cerone pod koniec tygodnia.
Zima wróciła niecałe 4 stopnie i chwilami pada deszcz ze śniegiem
Żyto się kłosi.
Porzeczki przekwitły
I przymrozki w prognozie.... hmmm
Dziś skasowałem 1ha ugoru, jutro siew, mieszanka, jęczmień i owies.
Zaczynam sie martwić o moją kukurydze...
A ja się nie wyrabiam ze wszystkim.. Kukurydza nie posiana bo jeszcze 2ha pola nie zawalone obornikiem aa jeszcze mi adapter siadł w rozrzutniku.. Przez Weselicho Siostry to ja nie mogę teraz wszystkiego zrobić.. Ale wesele było dobre
Ja dzisiaj idę na wesele, a w poniedziałek muszę siać groszek, bo przetwórnia "daje" nasiona i każe siać.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo