Temat: polerowanie auta

Z racji że mam czarne audi to mam problem z brudem, macie jakieś doświadczenia w polerowaniu auta na lustro i woskowaniu tak aby było łatwiej utrzymać go w czystości

2

Odp: polerowanie auta

brachol jest lakiernikiem to go popytam .... ale czarne cięzko utrzymać w dobrym ładzie .... sam mam czarne  i wiem coś o tym big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

3

podepnę się smile
próbowałem odnowić lakier na ciągniku kupiłem pastę tempo i ręcznie nałożyłem i wypolerowałem był efekt wow ale tylko do pierwszego wyjazdu w pole po deszczu znowu wygląda jakbym nic z tym nie zrobił.
zna ktoś jakieś pasty polerskie które delikatnie zetrą matowy lakier?

4

Z tego co wiem częste polerowanie auta jakimiś specyfikami żle wpływa na lakier .Raz na jakiś czas wypolerować i pozostaje tylko mycie np. szampon z woskiem .Takie jest moje zdanie. Ja używam środków K2.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

5

Mój szwagier lakiernik polecił mi polerowanie glinką.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

6 Ostatnio edytowany przez scoda19 (2014-04-23 18:52:29)

Z K2 są dobre ale to zależy od lakieru jak zniszczony to aby wydobyć głębie trzeba polerować trzema pastami i aby efekt był dobry to polerko a rękoma to co najwyżej można piersi wypolerować.;)

7

Trochę się bawiłem w polerkę. Przede wszystkim na pierwszy ogień pasta polerska średnio ziarnista bez sylikonów i innych nabłyszczaczy (polecam firmy carvalet), następnie pasta polerska drobno ziarnista i na końcu mleczko polerskie. Idea podobna do przygotowywania podłoży pod malowanie - najpierw zedrzeć grubym papierem, a później coraz drobniejszym.

Za pierwszym razem użyłeś pasty polerskiej/wosku, który nakłada świecącą powłokę na lakier schodzącą po 1 myciu lepszym szamponem.

Miłej zabawy z polerowaniem - co najmniej dniówka roboty przy użyciu maszynki do polerowania

8

Zaczynam kompletować sprzęt czyli boszówka z regulacją prędkości ,lakier bezbarwny ,i myślę to kupić na początek http://allegro.pl/hit-zestaw-do-polerow … 43429.html

9

Nie rozumiem po co to wszystko ? Ja samochód myję na święta albo imprezy typu wesele . W ostatnią zimę zafira była tak uje..... że na dziurawych drogach brud sam zaczął odpadać wink i śmieszy mnie trochę jak facet dba bardziej o samochód niż o kobietę .

10

koseś bez obrazy ale o samochód  dba się tak jak o buty zawsze powtarzam że buty świadczą  o człowieku ma być czysty i tyle tak samo z butami nie ważne czy lakierki czy adidasy mają być czyste.

11

Pitolisz Pietia..... Też tak miałem ale mi przeszło. Ważniejsze mam rzeczy do zrobienia niz autko pieścić... Jeden samochód miałem tak wygłaskane że jak wsiadałem to buty zdejmowałem i po co? Pogo żeby zimą się choróbska nabawić....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

12

Zgadzam się z Koseśem i Bamrerasem. Jeżeli chłopaki stwierdzają że jest już zbyt brudne, to mówię że nie zabraniam go wam obmyć. Osobiście dla mnie auto może być stare byle nie skorodowane.

13

bamreras napisał/a:

Pitolisz Pietia..... Też tak miałem ale mi przeszło. Ważniejsze mam rzeczy do zrobienia niz autko pieścić... Jeden samochód miałem tak wygłaskane że jak wsiadałem to buty zdejmowałem i po co? Pogo żeby zimą się choróbska nabawić....

Ale ja napisałem ze ma być czyste a nie błyszczeć czystością. Mam sąsiada który już trochę podupadł na zdrowiu ale to co on robiła z autem to była przesada samochód schowany w garażu i jeszcze nakryty pokrowcem

14

Androl podobnie robię i ja tyle że na brudnym napiszę "umyj mnie " i która córka to przeczyta to myje auto ,samochód u mnie to tylko środek transportu i nic więcej . Bamreras mam szwagra co zanim wpuści kogoś do auta to zmiotką czyści mu buty ,normalnie strasznie skąpy jest i kiedyś teściowa kładła bagaże na tylne siedzenie to nie domknęła drzwi a ten biedak wypchnął auto z garażu i...... drzwi tym sposobem miały 180stopni kąt otwarcia smile

15

tomek1974 napisał/a:

Zaczynam kompletować sprzęt czyli boszówka z regulacją prędkości ,lakier bezbarwny ,i myślę to kupić na początek http://allegro.pl/hit-zestaw-do-polerow … 43429.html

za tą kwotę zostawiasz auto w zakładzie i za 2 godzinki odbierasz z lakierem jak by wyjechał z lakierni. Zazwyczaj to robię zaraz po kupnie - jeśli nie było polerowane, bo teraz większość aut szykowanych do sprzedaży przechodzi polerkę.

gg 5118068

16

Tomek tylko pamiętaj że maszynka polerska ma z reguły obr 500-2000 i na takich się poleruje. Zwykła szlifierki z regulacją obr zejdzie ci do tych 2000 co do polerowania pastą g3 jest za dużo.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

17

androl napisał/a:

Zgadzam się z Koseśem i Bamrerasem. Jeżeli chłopaki stwierdzają że jest już zbyt brudne, to mówię że nie zabraniam go wam obmyć. Osobiście dla mnie auto może być stare byle nie skorodowane.

Ja również.Samochód i traktor są do jeżdżenia.Do pieszczenia są kobiety.

18

a lubię pieścić kobiety i polerować auto bo bryka zadbana.