Odp: Wiosna 2014
Udanej zabawy ,a groszek zdążysz posiać we wtorek.Pogoda u mnie do bani zimno, chłodno ,wiatr i deszcz z małymi przerwami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Udanej zabawy ,a groszek zdążysz posiać we wtorek.Pogoda u mnie do bani zimno, chłodno ,wiatr i deszcz z małymi przerwami.
u nas padało od 23 wczoraj do rana i napadało tyle co przez cały kwiecień całe 16 l na m^2
w tej chwili mam +1 za oknem ciekawe co będzie dalej
yoko podobnie u mnie a zapowiadają -2 a przy gruncie -4. Masakra bo mam 3 hektary kwitnącej truskawki i już -2 załatwi kwiat i nie będzie zbioru. Dziś na całej powierzchni pościeliłem cienką warstwą słomy dla ochrony i całą noc będę monitorował temperaturę. Dodatkowo mam porozkładaną słomę w kostkach na rogach pola i w razie przymrozku będę palił ogniska.
Ja opryskiwacz przykryłem plandeką żeby w razie czego nie załapało. Mam 3 stopnie na plusie i pada. Najgorzej właśnie ze wszystkiego rodzaju kwiatem, rzepak też jakoś słabo zawiązuje łuszczyny mam wrażenie.
na wysokości 1 piętra jest 0 C na 3 termometrach .... już jest nie ciekawie
+3, pierwsza czterdzieści.
No to zobaczymy gdy słońce zacznie bardziej operować, o 5,30 było bialutko, nawet listki na drzewkach przy domu były oblodzone w całości.
U mnie rano było +2 a przez dwa dni spadło15 litrów na metr
U mnie temperatura na 2m o 3.30 1,7C a tuz przed wschodem słońca 3C.
Prawdopodobnie był lekki wiatr i mieszał powietrze.
Ale sucho nadal...
U mnie o 3 w nocy -2 było
O 3 w nocy biało na samochodzie więc w okolicach 0. Dokładnie nie wiem bo mi termometr padł.
O 6 rano +3, 1,5 tygodnia bez deszczu.
3 ha kwiatu truskawki przemarzło nie udało się uratować - kolejny sezon bez pierwszego zbioru będzie.
mi kuku tez przymarzła ciekawe czy odbije
Brak wody ostatni raz padało przed świętami i zimno na wysokości ok 5 m kwiaty żonie przemarzły teraz mamy 11 stopni
Deszczu brak a nawet bardzo brak rano było biało od mrozu , dobrze że kukurydza jeszcze pod ziemią .
Dzisiejsza noc pokaże. Prawdopodobnie moim porzeczką się oberwie.
u mnie wczoraj popadało i było ciepło w nocy, ale dzis jest bezchmurne niebo i boje sie przymrozku, bo rzepak
U nas dziś będzie chłodniej niż wczorajszej nocy. Na deszcz wyjątkowo u nas nie ma co narzekać, bo jest super wilgoć i nawozy i opryski działają wyjątkowo dobrze. Aby się utrzymała wilgoć do żniw o plony powinny być dobre. Aby bez mrozu się obyło.
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo