Odp: Mdw 524
ja swojego z żniwa też sprzedaję.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja swojego z żniwa też sprzedaję.
Byliśmy dzisiaj oglądać 524
http://allegro.pl/kombajn-zbozowy-forts … 48449.html
Przez telefon wszystko sprawne, a na miejscu okazało się że podajniki kłosowy i zbożowy to szmelc, w sieczkarni nie ma połowy noży, wytrząsacze mają pourywane siatki, klima nie działa, w hederze podłoga dziurawa, koła od młócarni mają spory luz, tak samo jak wariator przy skrzyni biegów, niektóre pasy do wymiany, komputer nie działa, pourywane kable od czujników, cały jakiś pospawany na sztukę, o innych drobiazgach szkoda pisać. Silnik chodzi bardzo ładnie ale to chyba jedyna rzecz dobra w tym kombajnie... szkoda drogi było :nooo:
a w jakich pieniądzach szukasz?
Sławek77 ale on już długi czas był na allegro
Byliśmy dzisiaj oglądać 524
http://allegro.pl/kombajn-zbozowy-forts … 48449.html
Przez telefon wszystko sprawne, a na miejscu okazało się że podajniki kłosowy i zbożowy to szmelc, w sieczkarni nie ma połowy noży, wytrząsacze mają pourywane siatki, klima nie działa, w hederze podłoga dziurawa, koła od młócarni mają spory luz, tak samo jak wariator przy skrzyni biegów, niektóre pasy do wymiany, komputer nie działa, pourywane kable od czujników, cały jakiś pospawany na sztukę, o innych drobiazgach szkoda pisać. Silnik chodzi bardzo ładnie ale to chyba jedyna rzecz dobra w tym kombajnie... szkoda drogi było :nooo:
a proponowłem ze moge zobaczyć bo mam niedaleko...
Wiem wiem szukam dalej
sławek byłeś na dolnym śląsku i tylko jednego oglądałeś ? na samej tablicy jest ich kilka.
jak będziesz w moich stronach to zapraszam na oględziny mojego powiem co i jak do poprawy jak coś znajomy też ma na handel jak coś to można też podjechać
Mam pytanie . Wie ktoś możę 524 na części a dokładnie to zainteresowany bym był gardzielą. Mam jeszcze jedno pytanie , czy do 524 jest potrzebna skrzynia zwalniajaca obroty na młocarni tak jak w 514 ?
Reduktor obrotów jak najbardziej potrzebny, a gardziel do czego Ci potrzebna jako druga do przystawki do qq? Jeśli tak to lepiej dopasuj sobie heder do gardzieli tej co masz przy kombajnie i po kłopocie. Jak rozglądałem się za 514 razem z kukurydzą to gadali ludzie co sprzedawali że musi być osobna gardziel wzmocniona bo oryginalna jest za słaba i się połamie. U siebie dopasowałem heder do oryginalnej gardzieli i wszystko grało cacy.
czyli pewnie od 514 nie będzie do 524 zwalniacz ? tak do qq chce . Chce kupić gardziel i żebym na gotowo podjeżdzał do przystawki. A już też słyszałem że gardziel musi być wzmocniona.
W 514 i 524 jest ten sam zwalniacz. Wg mnie to tylko mit że gardziel do qq musi być wzmocniona, chyba że w bizonie jeśli faktycznie oryginalna jest za słaba bo co do 514 nic się nie dzieje
Jak by ktoś wiedział to potrzebuje klepiska i blach na beben do qq do 524
Kamil ja mam podobno już uniwersalne i kosiłem na nim i było ok. Zamówiłem z Pankowa i przysłali, okazało się że to takie samo jak mam w kombajnie i dzwonie że zrobili chyba pomyłkę a gościu mi wytłumaczył że to jest uniwersalne i będzie grało. Na razie jeszcze nowego nie założyłem ale wstawię je teraz już na żniwa bo stare już jest lekko podjechane jeśli chodzi o zboże a do qq to jeszcze wystarczy. Więc w sumie jak byś chciał to mógłbym odsprzedać. Blachy na bęben i wytrząsacze też u nich zamówiłem ale cen już nie pamiętam ale powinno gdzieś tu być napisane w wątku o przezbrojeniu kombajnu na qq. A 514 i 524 to mają chyba te same klepiska co?
z tego co słyszałem to klepisko maja 524 szersze
z tego co słyszałem to klepisko maja 524 szersze
te same, cepy od 514 mam zalozone nawet na bebnie
Paweł dzwoniłeś o tego 525 do mojego kuzyna?
http://eagra.pl/upload/images/offers/mach/_28758_b.jpg
Panowie możecie napisać która kontrolka jest od czego ?
A co kupiłeś 524 sławek ?
Kupiłem
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo