Temat: Kupię
TUR do Fortschritt ZT 303
Marek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupię
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
TUR do Fortschritt ZT 303
Jak chcesz to sprzedam Ci ładowacz z CASE, potężna mocna konstrukcja.
nadaje się do ZT 303 ? Da radę go zamontować do ciągnika ?
Nie ma oryginalnego ładowacza do ZT więc co byś nie kupił to musisz rzeźbic żeby zamontowac. Pewnie po kilku przeróbkach będzie pasował no i na pewno nie będzie za mały do forsza, podnosi na jakieś 7m i jest bardzo potężny i solidny a i zapomniałem dodac że jest z dociskiem.
Dobra wyślij zdjęcia i cenę na adres zetor25@interia.pl
Pozdrawiam
7 metrów?? To co to teleskop?
Laszek, zamontowany jest wysoko bo prawie 3m a resztę podnosi ramię, wiadomo m niżej zamontujesz tym niżej podniesie.
Forszaj, zdjęcia są tutaj http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 03#p126303 post 108 a cena to już musisz dzwonic bo wyjściowa 10tyś.
Byłem w czwartek w Niemczech i miał gość ciągnik Case rocznik 1993 nie pamiętam jaki model,silnik 4 turbo,napęd 4*4 tur na dżojstiku,łyżka i krokodyl tylko problem w tym że wsteczny w nim raz jest a raz nie ma.Woła za niego 5000 euro i się zastanawiam czy brać?
skoro ten tur zamontowany na 3 m to ile ten traktor jest wysoki? 4m? 4,5? Coś mi tu nie graje :nie_wiem:
Byłem w czwartek w Niemczech i miał gość ciągnik Case rocznik 1993 nie pamiętam jaki model,silnik 4 turbo,napęd 4*4 tur na dżojstiku,łyżka i krokodyl tylko problem w tym że wsteczny w nim raz jest a raz nie ma.Woła za niego 5000 euro i się zastanawiam czy brać?
bierz najprawdopodobniej to tylko czujnik jak nic nie zgrzyta, starguj jeszcze coś na naprawe
skoro ten tur zamontowany na 3 m to ile ten traktor jest wysoki? 4m? 4,5? Coś mi tu nie graje :nie_wiem:
bez jaj maksymalnie podnosi 4,5 metra z tego co widać na zdjęciu
Borys A on jest na rewersie ?
rewers sterowany elektrycznie.
Laszek napisał/a:skoro ten tur zamontowany na 3 m to ile ten traktor jest wysoki? 4m? 4,5? Coś mi tu nie graje :nie_wiem:
bez jaj maksymalnie podnosi 4,5 metra z tego co widać na zdjęciu
Od ziemi do sworzni jest bez paru centymetrów 3m a od sworzni do euroramki jest 4m a stawia się do pionu więc prawie 7m podnosi jak by nie liczył, kawał potwora ten ładowacz, jeszcze takiego nie widziałem.
Borys to może być początek końca rewersu . U znajomego właśnie padł rewers elektrohydrauliczny tylko że w mf . Nie pamiętam zbytnio objawów . Zdjęli dekiel i mechanizm nie chciał przeskoczyć jak go śrubokrętem pchnęli to zaskoczył . Myśleli że komputer . Komputer faktycznie padł przepaliło obwody . Zrobili jakoś na krótko też nie chciał zaskoczyć . Podejrzewają że rewers jest przytarty ? Tak przynajmniej twierdzi mechanik . Będą go teraz rozpoławiać by ustalić co na prawdę poszło .
Tak ku przestrodze .
Nie znaczy to jednak że tak jest w tym Case . Może być błahy powód tak jak przyśniedziałe styki . Rozbierzesz to się dowiesz taka prawda ...
Sebastian, a sprawdzili ten EHR czy tylko komputer i wio do rozbierania i jaki to MF bo jak pada rewers a przy tym komp to nie do końca musi byc wina skrzyni a jak ktoś nie wie do końca jak to działa i na jakiej zasadzie to rozbierze ale nie poskłada i nigdy nie zadziała już ta skrzynia tak więc może niech zostawią i zadzwonią i nie żebym się wymądrzał ale właśnie przez takich mechaniczków co wszystko wiedzą MF traci renomę.
To jest mf 6190 . Jacyś z pod Makowa . Prowadzą także serwis nowych maszyn . Ja nic nie wiem , nie znam się .
Takie traktory omijam z daleka .
Prowadzą serwis nowych i takie numery walą że rozbierają coś co może nie potrzeba ruszac bo jak padł komp to nie bez powodu bo pewnie jakieś zwarcie miał a wystarczy sprawdzic cewki na elektrozaworach bo pewnie padła ta od rewersu i jak zeszła poniżej 6 omów to tylko będzie psococ a nic dobrego nie zrobi a wszystkie wartości cewek są na nich zapisane więc to łatwo sprawdzic a może też byc winna łopatka od rewersu no ale w MF to trzeba byc bardziej elektrykiem i to bardzo spokojnym niż mechanikiem choc i taki się czasem przydajeale bardziej stawiał bym na fachowca niż mechanika bo mechanik na 100% coś spieprzy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupię
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo