Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » Do czego to służy?
wygląda jak ABS
podłączyłbym to pod poduszkę powietrzną
no ABS to raczej nie jest:)
a może prędkość jazdy?
no ale na desce nie ma prędkościomierza niestety:(
hmm jak go niema to lepiej nie zakładaj bo bedziesz miał wytlumaczenie przed policja ze nie wiedizałes ile jedziesz jak złapia za przekrocznie predkosci
ale jestem ciekaw do czego to mogło służyć...... hmmmmmmmm
To bedzie pomiar prdkosci, nie masz predkosciomierza pod kierownica?
niestety nie. może i kiedyś był, ale nie widać po nim śladu.
masz coś kombinowane bo jeszcze w żadnej 512 takiego ustrojstwa nie spotkałem
no moja 512 jest z 1976r
czy to czasem nie jest drogomierz ? mogł być przelozony z 514 .... w sumie to nawet nie wiem jak ten drogomierz wygląda bo ja w swojej 514 miałem tylko zegar .....
ta tarcza jest gruba żelazna ? moim zdaniem to jest blokada kół
ale jaka blokada po co blokada mechanizmu różnicowego to nie jest na 100 procent a może jakiś hamulec tarczowy ?
Na moje oko to nic innego tylko ktoś sobie dorobił wskażnik prędkości jazdy. Pewie jest ta czujnik indukcyjni z trzema kabelkami (w 514 ten czujnik jet wręcony w skrzynie). kabinie poinieeś mnieć wkażnik prędkości, były dwa rodzaje, nowsze wskażniki diowe i sarze zegary wskazówkowe z białą tarczą
Witam, pytanie zgodnie z tematem.. domyślam się, że może to być związane z czujnikiem zapchania słomą... Czy ktoś się orientuje do czego służy dźwignia i reszta ?
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
No teraz ja. Mam takie cuś w kabinie i wydaje mnie się że to chyba jest od komputera który kiedyś był w nim ale żadnego monitora już nie ma jedynie takie dwie puszki z tyłu za sitami ale żadnej blachy już tam nie ma.
I to jedna z puszek co z tyłu za sitami
Jeśli to faktycznie elementy od komputera strat ziarna to wywale to wszystko prek skoro to i tak nie kompletne a dodatkowo tylko robi bajzel w kablach
ryukishin
miałem kiedys 516 i była podobna ikonka od "lenkautomatic" czyli prowadzenie przy łanie tak jak dziś w nowych claasach
tu masz link do instrukcji na której widnieje ten system przy chederze e516
http://www.ebay.de/itm/VEB-Fortschritt- … 1072343306
co ciekawe na necie prawie wcale niema informacji o tym systemie:/
http://www.traktordata.pun.pl/viewtopic.php?pid=47
Laszek ta puszka od czujnika strat, miałem taką samą
Pierwsza fotka to gniazdo zasilenia komputera a ta puszka to od czujników strat na wytrząsaczach i za sitami tylko powinny być dwie jedna z prawej druga z lewej.
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » Do czego to służy?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo