Odp: Ursus C-360
czy są końcówki do wspawania do ramion podnośnika (górne) ? Szukam w necie i nie mogę znaleźć, a sklepie mówią że nie ma i tego się nie spawa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy są końcówki do wspawania do ramion podnośnika (górne) ? Szukam w necie i nie mogę znaleźć, a sklepie mówią że nie ma i tego się nie spawa.
no ja też się jeszcze nie spotkałem z końcówkami do górnych ramion, dolne to jak najbardziej
awaria w 360 staruszka, nie można wbić 5 biegu, strasznie zgrzyta, 4 bieg wchodzi normalnie (trochę hałasuje ale to pestka), sprawa pogarszała się już dłuższy czas. Czy aby dobrać się do kół 5 biegu trzeba rozbebeszać ciągnik na 3 części, czy można przez jakieś okienko sprawdzić co jest grane?
Co mogło się rozkraczyć?
A może tylko wodzik się uszkodził i do końca nie wbija.
chyba jak zdejmiesz pokrywę od góry to trochę będzie widać - na pewno wodziki możesz sprawdzić i po nich dojśc do koła przesuwnego od 5i 4 często wysiada w nim wewnętrzne uzębienie które łaczy wałek dając 5 bieg (jak trzymasz i nie wyskakuje bieg to może być to) ale jak zgrzyta Ci również 4 to raczej jakieś łożysko
Sąsiad niedawno robił to 1500 zapłacił ale wymienił chyba wszystkie łożyska i parę kół do rozebrania trzeba na 3 części rozsunąć
Jak majster robił mi plecak to wspawał mi właśnie nowe,bialutkie. Niestety sam nie wiem skąd je wziął.
kolego Fenol poszło łożysko igiełkowe trzeba rozjechać na sprzęgle i zdjąć dekiel z wierzchu skrzyni wymontować wodziki chwycić łapskiem za górny wałek będzie wszystko jasne powodzenia
czym się rożni skrzynia od c4011 a c360 ?
Skrzynia to nie wiem ale w zwolnicy ma inne przełożenia. W 355 są 4 ustawienia dźwigni od WOM i pompy
chodzi o to ze mam 60 z rozerwana skrzynia i boje sie ze nie kazda bedzie pasowala do mojej
W c40-11 mam włożoną skrzynię od c360 i wszystko pasuje .
Skrzynia od 4011 ma wbudowaną przekładnie kierowniczą a c 360 ma kolumnę przykręcaną,poza tym wszystko pasuje.
ok dzieki wielkie
Panowie mam do wymiany kolektor wydechowy. Przed założeniem trzeba by poluzować głowice i tak sobie myśle czy po ruszeniu głowic uszczelki będą się jeszcze nadawać do czegoś. Uszczelki były zmieniane 3 lata temu ale 60tka nie miała lekko. Nie wiem teraz czy zostawić stare czy założyć dla porządku nowe uszczelki. Co myślicie?
A czemu luzować głowicę ? odkręć stary kolektor i przyłóż jakąś prostą listwę i sprawdź czy nie ma jakiś większych odchyłów na głowicach to przykręć kolektor na nowych uszczelkach ewentualnie można dać po dwie . Natomiast uszczelki pod głowicę zawsze nowe trzeba zakładać i to napisem top do góry .
dalej drążę temat bo chyba znalazłem. Czy to są do górnych ramion ?
http://www.sklep-grene.pl/product_info. … _id/278203
http://www.sklep-grene.pl/product_info. … _id/277993
są w dziale podnośnik.
mi to wygląda bardziej na kule łącznika centralnego. Nie lepiej do cięgieł dać haki?
Będziemy remontować naszą bidulkę, silnik i skrzynia. I powiedzcie mi jak to jest z tymi trybami od zetorka czyli koło talerzowe na skośnych zębach do 60tki.. Mówią że dobrze wyregulowane mało co wyje ta skrzynia ale jak to naprawdę jest ? warto wkładać, a jak będziemy remontować to już kasa się nie liczy tylko jakość.
Warto, jest duzo ciszej. Ja wkładam te nowe oryginały ursus albo tryby Korus czy jakoś tak. Te po niecałe 400zł bez oznaczeń to chyba zwykłe chinole.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo