koseś napisał/a:Queen,u nie wolno porównywać z nie wiadomo kim...
Czekaj, czekaj... Dlaczego nie wolno porównywać? A Fredi to niby kto? Hetero, homo, bi, trans czy sado maso? Przecież tego nikt, poza jego kochasiami nie wie... Fakt, gwiazdą był, ale przecież nie dla wszystkich. Wiele osób na niego nawet patrzeć nie mogło! Zresztą wcale nie mam pewności, czy wtedy, kiedy tańcował w kieckach i z brodą, to już był Gwiazdą czy zaledwie gwiazdeczką? Poza tym, on też kiedyś zaczynał, a Eurowizja jest właśnie festiwalem dopiero co początkujących artystów, których poza własnym krajem nikt nie powinien znać. To nie jest festiwal gwiazd, tylko ledwo co początkujących artystów. Takie przecież są tam założenia. Popraw mnie jeśli się mylę.
Krzysiek napisał/a:...
Ale chyba nie miałeś trudnych pytani dotyczących tego czegoś od swoich synów.
Mnie córka pytała co to jak to? I do końca nie może tego zrozumieć a ja jej wytłumaczyć.
Pewnie sześciolatek tego nie pojmie może nie powinien tego oglądać.... eh....
Pojmie, pojmie... Moi chłopcy mają 5 i 7 lat i doskonale to zrozumieli. Ale w tajemnicy powiem Ci, że oni nie są skażeni (nie obraź się ale ja tak właśnie to nazywam) historyjkami typu, Bóg stworzył Adam i Ewę, czyli mężczyznę i kobietę, i na tym koniec w tym temacie. Takie nauczanie jest z założenia błędne i bardzo wypacza rzeczywistość, która jest dużo bardziej skomplikowana. Oni o tym wiedzą od dawna i naprawdę nie mieli najmniejszego problemu ze zrozumieniem tego. Co więcej, dla nich najdziwniejszą osobą w okolicy jest ksiądz, czyli Pan w długiej czarnej sukience, mieszkający z drugim takim samym w wielkim domu, bez normalnej rodziny i z zakrwawionym, wiszącym na dwóch skrzyżowanych deskach, trzecim facetem na ścianie... Nie mający dzieci (przynajmniej oficjalnie), ani żony... To jest dopiero sztuka wytłumaczyć dziecku, co to za cudak nieraz przemyka po okolicy i to zazwyczaj w parze z drugim takim samym... Przerabiałeś to Krzysiek, czy pozwoliłeś aby to Oni zrobili za Ciebie i po swojemu? Teraz gdzieś słyszałem, że urodziło się dziecko z czterema nóżkami. Dramat straszny, ale już okrzyknięto je tam świętym... I teraz tak, gdy rodzi się ktoś z np. jedną nogą (ręką, okiem, uchem itd...) więcej czy mniej, to jest to przyjęte jako kalectwo, ogólne współczucie i cała reszta bardzo słusznych w tym temacie konsekwencji. Ale jeżeli urodzi się facet bez pisiaczka, albo kobieta z pisiaczkiem, to już debil, gnój, kupa, kurewstwo, pedalstwo itd. Jak facetowi nie rośnie broda, to jesty O.K. (przecież wielu z nas by tak chciało, nie?), ale jak kobiecie ona urośnie to już pedalstwo, gnojstwo i patologia. Ogólnie margines nie zasługujący na godne sobie życie. No panowie, coś tu jest nie tak! Trąci to bardzo obłudą i hipokryzją.... Jak ma brodę i ją lubi to niech ją ma, jej sprawa. Jak facet ma cycki i je lubi, to niech je ma, jego sprawa. Nam nic do tego i nie powinniśmy utrudniać im życia. Chcą występować w telewizji, a niech występują. Skoro występują, to znaczy, że ktoś to chce oglądać - jego sprawa. Telewizor ma taką magiczną rzecz jak pilot, i zawsze można z niego skorzystać, a nie udawać cierpiennika przed jakimś tam szkiełkiem. Na Boga, przecież to też są ludzie!
Pewnie, że mi też nie miło się patrzyło na Panią Kiełbaskę, ale popatrzyłem, pośmiałem się i koniec na tym. Już więcej nie chciałem do niej wracać, ale jednak muszę stanąć w jej obronie. Trudno, możecie mnie za to linczować ale zdania nie zmienię!
jack napisał/a:nie nie nie,co to może to ja mam sie zacząc ukrywać bo mam żone i syna a nie zgłoiłem sie na amputacje huja!!
cały świat medialny notabene zdominowany przez różnych dewiantów próbuje wmówić że to co dotychczas było normalne staje sie nie normalne albo nazywają cie homofobem
ludzie mówimy o chorobie a wy tu o toleracji.
Prawda czasem jest boląca i musisz przyjąć to na klatę, ale uwierz mi, że "huja" to Ty nigdy nie miałeś, nie masz i mieć nie będziesz
Jeżeli masz coś między nogami, to jest to "chuj", a nie "huj"
Wybacz ten żarcik, ale nie mogłem się powstrzymać
Poza tym, nikt nikomu nic nie wmawia. To było zawsze, od samego początku dziejów. Różne mutacje zawsze były, są i będą, i to jest całkowicie normalne. Nienormalnym jest właśnie twierdzić, że to jest nienormalne i udawać, że tego nie ma. A już najgorsze to bać się tego, robić z tego jakieś tabu, kołtuny i udawać, że na świecie jest tylko przysłowiowy Adaś i Ewka. Nic bardziej mylnego!
Krzysiek napisał/a:Ja generalnie chce domagać się odszkodowania tylko od kogo?
Do tej pory przy goleniu myslałem to o tym to o tamtym, a od jakiś dwóch tygodni stając przed lustrem przypomina mi się baba z zarostem. No nic miłego!
Nie wiesz od kogo? To ja Ci powiem... Mam nadzieję, że nie wpłynie to na stosunki między nami
Tak więc odszkodowania powinieneś domagać się od tych wszystkich, którzy w dzieciństwie nie przygotowali Cię na takie sytuacje w życiu. Dom, szkoła, rodzice, nauczyciele, ksiądz na kazaniu czy na religii, babcie, dziadkowie itd... Nasza edukacja w tym temacie leży i kwiczy na poziomie prawie zerowym. Przede wszystkim brakuje etyki w szkołach, bo ani my nie mieliśmy, ani nasze dzieci nie mają najmniejszych szans na naukę odpowiedniej dozy empatii. Już nie będę pisał jak Religia się do tego przyczyniła, bo będzie kolejna woja. W Polsce ciągle jeszcze króluje w tym temacie syndrom Adasia i Ewy, czego efekty widać chociażby w całym tym wątku...
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
![smile](https://forum-fortschritt.pl/img/smilies/smile.png)
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.