Odp: Zwiększenie Obrotów Sieczkarni w E 512 W jaki sposób zwiększyć ?????
Moim Zdaniem Tak Bo czym większe obroty sieczkarni to więcej razy noże przetną słomę ???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Zwiększenie Obrotów Sieczkarni w E 512 W jaki sposób zwiększyć ?????
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moim Zdaniem Tak Bo czym większe obroty sieczkarni to więcej razy noże przetną słomę ???
Spróbuj najpierw dobrze wyregulować noze stałe wzgledem ruchomych.Powymieniaj uszkodzone i naostrz je dobrze i powinno byc dobrze.
Za duze obroty sieczkarni tez nie sa za dobre, łożyska dostaja w d..pe.
Już wyjaśniam,sieczkarnia tnie dobrze.Siekałem raz słomę po pszenicy,na sąsiednim polu kolega też siekł słomę po pszenicy Rekordem.Rekord robił niemal plewę ze słomy do tego stopnia że pole wyglądało tak jak gdyby słoma była zebrana.U mnie natomiast była pocięta drobno,ale na ściernisku była warstewka słomy.
hmm to moim zdaniem wina tępych norzy przynajmnije tak słoma sie zachowuje przy tępych norzach najlepiej jak by ktoś miał taką samą sieczkarnie i zmierzył średnice kazdego koła i ci podał byś wiedział czy ty masz coś nie teges albo by wyjaśniło może takowe sieczkarnie tak mają
Chłopcy Norze były WSZYSTKIE NOWE założone na zeszło roczne żniwa . A co sprawdzenia u kogoś innego to nie mam jak bo znajomi mają pozakładane sieczkarnie bizonoskie .
hmm to może jednak nie szukaj na forum tylko sprawdz sam zakupójąc koło pasowe i zakłądajac je sam sprawdzisz
jeszcze możesz przeprowadzic tego typu doswiadczenie z tymi kołami wrzuc snopek somy na klawisze i sprawdź jakiej długości wyskakuje słoma z oryginalnym kole na sieczkarni a puzniej przełuż koła pasowe i wrzuc kolejny snopek i znów sprawdz jak będize totalna sieczka to znaczy ze miałes za małe obroty na sieczkarni a jak to samo to wruc do oryginału albo zostaw z nowym kołem i bedizesz musiał szukac przyczyny gdzie indziej
Tak zrobię tylko musze znaleśc jakąś firmę która produkuje koła pasowe i zamówić u nich owe koło
no sieczkarnia według mnie szybciej wyrzuci materiał
zobacz w jakims sklepie z czesciami do maszyn moze znajdziesz takie kolo nawt og bizona jakies dopasujesz
Znajdz dobrego tokarza to zrobi ci takie koło za niewielkie pieniadze.
witam,troche odświeże temat.Moje pytanie brzmi-jak powinny byc ustawione te noże stałe-bardziej do góry czy do dołu??Ile macie noży w sieczkarni?ja mam 4 rzędy po 5 par a widziałem kiedyś że ktoś miał 4 rzędy po 7 par?jak to jest?chodzi o 514,z góry dziękuje za odpowiedzi
im bardziej wysunięte tyl drobniej tnie słome a jak schowasz je to tnie gróbo .. ja na rzepaki chowam ... idzie lżej i szybciej ... a na pszenice wysuwam ... by ładnie posiekło
kaniuka125 ja ma 6 par noży i jest ok
Mam taką sieczkarnię http://www.iagro.pl/kombajn-zbozowy-for … 19263.html
Ma ktoś coś takiego?
Noże ostre stałe są ustawione ostrzem poziomo ( nawet sie nie zastanawiałem nad tym żeby to zmieniać ale czytam że to się ustawia w mojej chyba też )
Mam ją juz parę lat nigdy nie cieła drobno i nigdy nie rzuciła dalej niż na 4m . Silnik przy obciążeniu ma 2000-2100obr i tego zmieniał nie będę ile powinno być na sieczkarni?
Wyczytałe że ogólnie się przyjmuje od 2600 do 3800 nie rozpadnie mi się?
W bizonach u nas też takie mają i podziwiali zawsze sieczkę po moim i u siebie jak by na pokos kładli tak wygląda w dobrym zbożu.Ja mam claas sieczkarnię.
Odświeżam problem.
U mnie na sieczkarni jest 2600obr.
Na ile to podkręcić?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Zwiększenie Obrotów Sieczkarni w E 512 W jaki sposób zwiększyć ?????
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo