Temat: piasty do "czterdziestki"

Jak w temacie są od tego ciągnika do kół przednich.  Lekko przyrdzewiałe ale oryginały zrobione jeszcze za głębokiej komuny. Ojciec sprzedał  zielonego ursusa w 88r a części zostały.
Cena ? :beer:

2

Odp: piasty do "czterdziestki"

Do c360 pasują? Jak co to pisz konkret cenę bo bym wziął w zapas. Wzmacniam tura w c360 i boje się że mogą piasty nie wytrzymać.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

3

Jak go wzmacniasz ? Ja dołożyłem 2 siłowniki udżwig że szok , jak nie podniesie łychy to tył na pewno , narazie przód wytrzymuje.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

4

W okolicy parę lat temu, dwóch do c-360 pozakładali tylne osie od 512 mają duże tury, podobno są zadowoleni.

5

zakładać do 360 piasty od czterdziechy to kiepski pomysł bo też byś musiał wymienić ośki i wtedy przychodzą słabsze łożyska, jak w turze wytrzyma rok to jest sukces. U mnie przy 355 co chodzi w turze to właśnie założyłem ośki i piasty od 360 i już kilka lat spokój a tak to co roku jakieś łożysko do wymiany

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6 Ostatnio edytowany przez bamreras (2014-06-04 07:19:33)

Mam tur 3b. Dorobiłem otwory do przekładania siłownik9w i to dało już około 120kg wiecej. W najbliższym czasie ma byc dołozona pompa 150atm. Powinien wtedy dać rade efektywnie podnoeść około tony. Na p9żnijszy plan mam jeszcze wydłużenie wiezyczek kt9re są na ramie ciagnika tak aby bez problemu podnosil na 3-3,5m.
A co do tych fabrycznych 750kg to nawet z narz3dziem takiego ładunku nie dźwiga.

A myslałem że to to samo.... hmm jak tyle to zabawy to jednak sie nie skusze....

7

Ja mam u siebie taki zestaw już od kilku lat i jestem zadowolony
http://sklep.hylmet.pl/pompa-hydraulicz … p-104.html

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8

Bamreras przy takim ciężarze jak planujesz, to ze wspomaganiem oryginalne zwrotnice się ukręcają.

9

No dokładnie o tą pompę mi chodziło. Androl takiciężar to doraźnie. Wiadomo że belka słomy nie waży tony, chwytak gnoju też. Głownie chodzi o to by się nie pier..ić i co chwile silnik gazować bo 10kilo za dużo naładowane. W poniedziałek woziłem pustaki betonowe to na palecie 20sztuk i było to max. Wspomaganie mam ale jest tak zrobione że w miejscu podcładunkiem nie skręcisz. puści zawór ewentualnie pasek zagwizda..

Ps. Teraz tak patrzę ze udźwig się zwiększył o 220kg a nie tak jak pisałem. Na oryginalnym mocowaniu tura chwytałem max 15pustaków teraz 20, a waga jednego około 44kg.

Ps2. Nie ma co zasmiecac wątku bo krzyś piast nie sprzeda...