Odp: Multicar M22 1.6TD
Czy odwracałeś most przedni żeby obroty Ci pasowały.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Samochody dostawcze i ciężarowe » Multicar M22 1.6TD
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy odwracałeś most przedni żeby obroty Ci pasowały.
nie most został.to zależy podobno od reduktora.u nas chodził jak na wstecznym. Sprzedaliśmy go za 2500. W drugim M22 mam most odwrócony bo siedzi silnik 2CA90. jutro lece nim na robote ,zobaczymy w ile przejade 10 km:)
rozważał ktoś multicara m22 z silnikem 1.6td o mocy 60KM?:) chyba będe pierwszy:)
Silnik 1.6TD spasowany ze skrzynią z M22:) Turbo działa więc będzie git:)
jeszcze pare pierdół i wyjazd:)
Możesz zrobić kilka fotek przekładki,przydałby się jeszcze opis.
pierwszy start nowego serca pozytywny:)
na odwróconym moscie 4 biegi w tył i wsteczny w przód ale było ok.
Silnik 1.6td o mocy 60KM z Jetty
skrzynia seryjna multicar
Sprzęgło to składak koło zamachowe 1.9td stoczone na średnice koła 1.6td wieniec obsadzony od strony silnika,tarcza 1.6td(wielowypust pasuje idealnie:p),docisk 1.9td,łożysko oporowe seryjne obsadzone według własnego pomysłu.
adapter do skrzyni własnego pomysłu i wykonania
rozrusznik BMW E30 2.0
wiązka elektryczna,zegary,stacyjka i wogóle wszystko zostało przełozone z Jetty
także wszystkie kontrolki temp wody itd jak najbardziej na chodzie
kabina otwierana do przodu tak jak było tak już zostalo-łatwiej coś zroobić przy silniku
Wkrótce wstawie fotki jak to wyszło:)
Obecnie wywaliłem most żeby go przewrócić i przy okazji piasty i hamulce poprawić
Pytam o tą przekładkę bo zarżnąłem m25 i planuje wstawić 1.9td koszty oryginalnych części do przekładki spore,mówię o flanszy ,wałku skrzyni biegów i sprzęgło,szukam alternatywy.Mój multicar jest z oryginalnym reduktorem i dołożony jeszcze od uaza.W tej chwili multek biega na kołach od uaza ,docelowo 11.5/80-15.3.Jestem w trakcie przeróbki tylnego mostu ,który będzie pełnił funkcję przedniego mostu.Jakie koszty przekładki u Ciebie?Dlaczego miałeś most odwrócony.
Most był odwrócony bo poprzednio mialem silnik Andoria 2ca90-a one pracują odwrotnie.
Koszt przekładki nie był duży bo miałem do dyspozycji frezarke tokarke itp w pracy.poza tym jetta mnie kosztowała 600zł
Jak postępują prace?
Chodzi jak zły:) jechałem po ziemie na pusto na czwartym biegu zrywa przyczepność:) załadowany też szedł jak zły. jest dużo szybszy.
kumplowi osobówke wyciągałem z błota to był w szoku jak to chodzi:) ogólnie jestem zadowolony:)
-serce w komorze:)
Z pewnością pogoda i temp. nie służy na robienie czegokolwiek w warsztacie(chyba że ogrzewany)ale czy mógłbyś zamieścić jeszcze kilka fotek.Opisz adapter i wymiary.Dzięki.
multicar idzie na sprzedaż jak coś to dzwonić -660512063 Łukasz
1,6 TD jeden z najbardziej udanych silników vw i bardzo fajna podstawa pod mody nawet do 120kucy
W tym przypadku 1.6TD jest seryjny za ''mocny'':)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Samochody dostawcze i ciężarowe » Multicar M22 1.6TD
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo