Odp: Kukurydza Na Ziarno
brat pryska nicosulfuron i mocarz, nie wiem jak ceowo teraz ale skutecznie
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
brat pryska nicosulfuron i mocarz, nie wiem jak ceowo teraz ale skutecznie
a jakby przed wschodami gliosatem przejechać? mam samosiewy pszenicy z roku ubiegłego to chyba litr by starczył?kuku tydzien po siewie bedzie jeszcze bezpiecznie??
no jeden przedstawiciel też u mnie nawet zalecał w bezorkowym dać glifosatem ale raczej po siewie, nie wiem czy tydzień po siewie nie zaszkodzi
no jeden przedstawiciel też u mnie nawet zalecał w bezorkowym dać glifosatem ale raczej po siewie, nie wiem czy tydzień po siewie nie zaszkodzi
ja dawałem tydzien po siewie było ok. ale to zależy od fazy kuku . moja dopiero kiełkowała , ale było w miare sucho . bo pod deszcz to bałbym sie wpłukania glifosatu w ziemie i spalenia kiełków (ale to tylko domysły) nie wiem czy można tak spalic kuku.
Chłopaki rozlwał ktoś RSM dyszami 7 otworowe na qq zostało mi 500 litrów i chciałem spróbować na jednym polu ma teraz 4-5 liści od jutra ma się ochłodzić to mozna by rozlać
Lej bez obawy .
u mnie dopiero 4 liscie , tez spryskałem wczoraj a dzisiaj deszcz , może tak nie odchoruje po oprysku
Miał ktoś styczność z tym nawozem chciałem prysnąć qq + mocznik
http://www.agrocorn.pl/nawozy-/nawozy-d … -vit-boron
Widzę Pietia że to też jest po kukurydzy na ziarno zasiane, jakie zabiegi uprawowe zrobiłeś od zbioru do siewu?
pietia termin siewu??moja 6maja jest taka jak ta ostatnia
Lechu ścierniskowy ze skrzydełkami na 15 cm i dwa tygodnie później po rozmowie z Markiem na samych sercach na jakieś 25-27 NH utrzymał szybkość 10km tak jak sprawdzałem w kilku miejscach i wiosenna uprawka a na jednym polu wiosną rozwoziłem pomiot zabrakło jesienią i wymieszałem ścierniskowym.
jack pierwsza była siana 26 kwietnia pozostał 3 maja ze względu na opady
Andrew89 napisał/a:to znaczy że ma za mało materii organicznej w tej ziemi. Orka powoduję szybką mineralizacje resztek pożniwnych, widocznie źle zaczął skoro mu woda stoi, może zajeździł glebę, z resztą ktoś mi kiedyś mówił na studiach że ziemia jest najbardziej zbita rok po orce bo wtedy najbardziej się zagęszcza a dop później wracają naturalne procesy strukturotwórcze,
miałem łąkę przez 6-7 lat i jesli by było jak twierdzisz powinna sie lekko orać a była masakkra :nie_wiem: zbita bardziej niż w polu . przed orką dałem wapno na wiosne zasiałem kuku i po zbiorze tłusto sypnęlem obornikiem zaorałem(już było lżej) i na wiosne zasiałem łąke . teraz jest piekna zielona i plonuje super juz 3 rok .
a nie było sucho ? łąka to trochę inaczej wygląda, system korzeniowy płytki i nie ingeruje w głąb a wody wyciąga masakryczne ilości przez to może tak ciężko szło :nie_wiem:
A tak wygląda qq wczoraj wieczorem pryskałem ostatni kawałek na chwasty
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdf9fa232b3d.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c27212a7dea.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8760f6613151.jpgRóżnica miedzy pierwszym a drugim zdjęciem jest w terminie siewu który wynosi 7 dni dodam jeszcze że cała kukurydza jest posiana bezorkowo zobaczymy co z tego wyjdzie.
czy ktoś mi powie jak wstawić zdjęcie bezpośrednio na forum tak jak pietia??
Masz po wgraniu na serwer trzy linki do wyboru, kod html czy jakoś tak i musisz wybrać, któryś. Na zapodaj. będzie to chyba ostatni.
I stało się trochę przypaliło qq po dawkowaniu RSM dziś byłem pryskać i dostała trochę ale zaaplikowałem jej koktajl wspomagający i powinno być OK. W tej chwili miejscami ma już 50 cm a przyszły dzień ma być bardzo ciepły zaaplikuję jeszcze po niedzieli drugą dawkę i na tym koniec czekamy na żniwa.
no u henia też trochę popalili RSM
Lechu ale ja jechałem na końcówkach
Ja planuje teraz na kuku dać Elvite N-P-K 8-45-8 na pierwszy zabieg i na drugi 19-20-20 z AGROLOKU i chciałem rozpuścic mocznika i dolać na pierwszy zabieg. Pytanie ile go rozpuścić? bo nigdy nie stosowałem roztworu mocznika na kukurydze?
Jaka będzie bezpieczna dawka żeby nie popalić?
5% oczywiscie wieczorem na suche rosliny
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo