Odp: Mdw 524
to taki jak dwa pierwsze zdjęcia z linku:
https://www.google.pl/search?q=fortschr … B640%3B480
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to taki jak dwa pierwsze zdjęcia z linku:
https://www.google.pl/search?q=fortschr … B640%3B480
no to tak masz tam czujniki strat, licznik hektarów, szerokość hederu który musisz zkalibrować aby wymierzył hektary, masz tam rodzaj zboża jaki kosisz ustawiasz, ale powiem ci że nic z tego nie uzywam, jak jakis czujnik mi sie zaswiecił to zawsze jakiś syf zalazł,
to skąd tu wytrzasnąć instrukcję?
może ktoś ma jakieś kontakty w niemcowni?
instrukcja ci nie jest potrzebna jesli masz to sprawne , nie masz tu nic skomplikowanego.
to proszę jeśli możesz wytłumacz mi:
- funkcje poszczególnych przycisków
- co się powinno wyświetlać na tej stronie od monitora strat ziarna
pisałem wyżej,po stronie strat wyswietla ci sie szerokosc hederu i rodzaj zbóz, który musisz wczesniej ustawic
dzięki za dobre chęci
Pytanie z wyższej półki, czy jak załączę sieczkarnie to czy impuls do komputera idzie dodatni ( 24 V )czy ujemny. Chodzi mi o to że komputer musi wiedzieć kiedy sieczkarnia jest włączona żeby zadziałała kontrolka awaryjności.
chyba dodatni bo mase masz cały czas na kombajnie, tak strzelam...
dzięki za dobre chęci
nie potafie ci dokładnie wytłumaczyć , sam przestudiowałem to forum , pare innych, strasznie to wygląda tylko.
chyba dodatni bo mase masz cały czas na kombajnie, tak strzelam...
Też tak mi się wydaję ale obawiam się żeby nie spalić kompa, muszę przestudiować kabelki może dojdę do ładu
nie mam takiego kombajnu, ale jeżeli do czujnika idzie jeden przewód to na 100 % czujnik masowy, jeżeli dwa to prądowy
Sytuacja wygląda tak, elektromagnes od sieczkarni jak kupiłem kombajn był rozłączony, są w nim 2 wejścia na kable, kabli przy nim wiszą 3 szt jeden masowy, drugi idzie do kabiny ale przy bezpiecznikach gdzie są wtyczki dochodzi tylko do wtyczki ale z niej już nie wychodzi, trzeci idzie do włącznika od sieczkarni ( do tego kabla podłączony jest również kabel do komputera ). Wydaję mi się że poprzednik coś popie..... bo do włącznika podłączony jest kabel minusowy i sieczkarnia nie działa, jak podam + na włącznik sieczkarnia rusza.
Czy sieczkarnie można włączać jak chodzi silnik czy na zgaszonym ?
Sytuacja wygląda tak, elektromagnes od sieczkarni jak kupiłem kombajn był rozłączony, są w nim 2 wejścia na kable, kabli przy nim wiszą 3 szt jeden masowy, drugi idzie do kabiny ale przy bezpiecznikach gdzie są wtyczki dochodzi tylko do wtyczki ale z niej już nie wychodzi, trzeci idzie do włącznika od sieczkarni ( do tego kabla podłączony jest również kabel do komputera ). Wydaję mi się że poprzednik coś popie..... bo do włącznika podłączony jest kabel minusowy i sieczkarnia nie działa, jak podam + na włącznik sieczkarnia rusza.
Czy sieczkarnie można włączać jak chodzi silnik czy na zgaszonym ?
ja na jak najniższych obrotach włączam
Jestem na etapie budowy wózka pod heder, czy opona ( koło ) 6.50 x 16 wytrzyma przy wózku ?
Wózek na 2 kołach tak jak w E 512.
Wytrzyma tylko dziwnie będzie wyglądać ja już 5 lat mam przy wózku 15 od Frontery i nic się ie dzieje.
Z uwagi że dzisiaj jest niedziela postanowiłem nie hałasować sąsiadom i zabrałem się za elektrykę niestety 3 czujniki awaryjności mam padnięte, orientuję się ktoś gdzie mogę je dostać i w jakich pieniądzach ? może występują jakieś zamienniki ?
sławku wpadni do mnie zrobić elektrykę bo dla mnie 2 kable to dużo a 3 to już problem
Z uwagi że dzisiaj jest niedziela postanowiłem nie hałasować sąsiadom i zabrałem się za elektrykę niestety 3 czujniki awaryjności mam padnięte, orientuję się ktoś gdzie mogę je dostać i w jakich pieniądzach ? może występują jakieś zamienniki ?
w Pańkowie wszystko mają. Kupowałem jeden ale ceny już nie pamiętam...
sławku wpadni do mnie zrobić elektrykę bo dla mnie 2 kable to dużo a 3 to już problem
Jak kupiłem 524 to świateł nie było wcale a na komputerze działała tylko kontrolka od ładowania, w tej chwili prawie wszystko działa. Do elektryki potrzeba dużo chęci i jeszcze więcej cierpliwości ale wszystko da się zrobić
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo