Odp: Mdw 524
No ładny ładny forsz jesli środek też dobry to warty tej kasy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No ładny ładny forsz jesli środek też dobry to warty tej kasy
dobry bo ogladałem, ponoć gosciu nigdy go nie mył.
No bardzo fajny ten kombajn, 4,2 heder bardzo pasowny. Czemu dopiero teraz facet go sprowadził? xd
A taki problem mam w swoim 524 panowie, otóż nie działa regulacja obrotów młocarni i wialni. Dodam że tydzień temu działało. Dziś w pole a tu dupa. w czym może tkwić problem?
sprawdz czy ci kable stykaja przy przycisku od regulacji
Przyczyn było kilka. Tu kabelek przetarty, tu nie stykało, i z komputerem coś nie tak chyba się zrobiło, bo gdy już doszliśmy do ładu to jednocześnie zmieniały się obroty i młocarni i wialni. Ale zrobiliśmy przełącznik dodatkowy i jest ok. Ale dzięki
dobry bo ogladałem, ponoć gosciu nigdy go nie mył.
Już sprzedany... Gościu mówił, że zaraz poszedł... Kiedy go oglądałeś?
bedzie jakieś pótorej tygodnia, ale naprawde laleczka
Panowie potrzebuję porady a mianowicie chyba siadła mi pompka zasilająca, sprawdziłem zbiornik, przewody, wymieniłem zaworek w pompie, zamontowałem zaworek zwrotny przed pompką, a on dalej się zapowietrza, czy kupić chińską pompkę, regenerować starą, czy może zamontować jakąś elektryczną, a może pasują od czegoś innego ?
A to ten zaworek zwrotny mogłeś dać zaraz przy wyjściu ze zbiornika a nie przed pompką. Mi się bajzlon zapowietrzał to mu dalej zaworek zaraz za zbiornikiem i jest git.
Pisałem gdzieś o tym jelczowską, pasuje bez przeróbek, w Ciechanowie u pompiarzy można zostawić ifoską i za 5 dych dostajesz od jelcza.
Zaworek zakładałem przy zbiorniku i przed pompką, a co do tej pompki z jelcza to czy bizon nie ma takiej samej ? Oczywiście mówimy o dopasowaniu pompki do 524
Bizon nie ma takiej samej, a to mój forsz 303 z pompką od jelcza, według pompiarzy bardzo udane pompki co też potwierdzam.
No tak ale do 524 ona nie będzie pasowała inny rozstaw śrub mocujących
U mnie w 514 narazie nie mam problemu z pompką ale jak by co to stoi silnik od jelcyna to mogę przełożyć. Dzięki Androl za radę
Orientujecie się czy pompka zasilająca od Bizona i c 360 różni się czy jest taka sama ?
Jest taka sama.
Nie jest taka sama. C360 ma dodatkowo odstojnik i sworzeń popychający tłoczek jest o jakieś 1,5mm kródszy
Dzięki za odpowiedzi, wydaję mi się że po drobnej modyfikacji pompka od c 360 powinna pasować do 524. Dzisiaj podszedłem raz jeszcze do czujników strat ziarna i wyskoczył mi błąd E 3, co on oznacza ?
A dzisiaj zacząłem żniwa 6 ha rzepaku poszło jak na razie bez awarii.
http://zapodaj.net/53425a59197cb.jpg.html
http://zapodaj.net/acf04e751c6fb.jpg.html
http://zapodaj.net/1e00e2127ace7.jpg.html
A stół gdzie zgubiłeś?
a stołu zapomniałeś czy masz aż tyle kasy że bez niego kosisz
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo