181

Odp: Żniwa 2014

Kurde no... pada..:/ a chcialem dzis zacząć żniwa. I tak patrze na pogode i wychodzi ze z pola trzeba bdzie krasc bo ma caly czas przekropnie byc:/

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

182

u nas tez

mdw

183

No u mnie na taki wypadek to jest sposób bo jest suszarnia ale lepiej żeby była pogoda i zbierać bez dodatkowych kosztów. Od dziś ma podobno być fest do koszenia

E 516 na części
Telefon 695 076 269

184 Ostatnio edytowany przez bamreras (2014-07-26 08:10:04)

Jak się uda to jutro i poniedziałek zimowe padnie. Od wtorku ma być deszczowo. Dziś od 5 do teraz spadło około 7litrow na metr. Reszta dnia zapowiada się słonecznej. Na jutro tyż w miarę pogoda.
Co do suszarni to niewidze sensu u mnie. Zawszecudało się zebrać to i teraz się uda..

185

Do 14,5%  można kosić

mdw

186 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2014-07-26 08:32:44)

W nocy przeszła burza. Dało ze 2 litry. I chyba z koszenia dziś będą nici bo padało dość długo.
Bamreras te 7 litrów to dopiero początek http://www.pogodynka.pl/radary
Ale chyba nie będzie tak źle z tą pogodą

187

Dolało kolejne tyle...

188

U mnie w sumie spadło 40 litrów na m2 tak że na razie siedzę i się obijam

189

wczoraj padało dziś wieczorkiem kosili ... ja jutro po obiedzie spróbuje

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

190

u mnie to samo kilka dni lało (wczoraj przestało), dziś patelnia i co nadgorliwi kosili. Ja robiłem podorywki.

gg 5118068

191

Moją okolicę deszcze omijają, oziminy na ukończeniu. Plony rekordowe, żeby zmieścić pszenżyto z 10 ha do bina 70 t dwa razy wchodziłem rozgarniać, jest też wyjątkowo ciężkie w tym roku. Żyto hybrydowe brasetto prawie taki sam plon.

192

Androl gratuluję plonów można pozazdrościć, ja dopiero w poniedziałek ruszę rzepak ojciec może jutro spróbuje.

193

androl napisał/a:

Moją okolicę deszcze omijają, oziminy na ukończeniu. Plony rekordowe, żeby zmieścić pszenżyto z 10 ha do bina 70 t dwa razy wchodziłem rozgarniać, jest też wyjątkowo ciężkie w tym roku. Żyto hybrydowe brasetto prawie taki sam plon.

tak samo i mnie omija, no rekordowe wink

194

ja jutro ruszam w pszenice próba była w sobotę zapowiadają  się niezłe
plony

195

Ja dziś ruszam a rzepak , mam nadzieję że będzie suchy.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

196 Ostatnio edytowany przez marcin (2014-07-27 11:42:46)

My wczoraj żyto ale troszke zlezałe i w efekcie dwa razy kombajn zapchany słomą a plon mizerny jak na ten rok 3,5 może od tego ze leży spora część ale zobaczymy na innych polach ale za to owies rewelacja 2,4 ha na skupie 12270 kg to chyba dobrze co

197

No nie żle , a po ile owies w tym roku?

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

198

470 z 7% VAT

199

wjechałem w pszenice ... ostatnie deszcze mi  ją tak wywałowały dosłownie że płakać się chce ... jeszcze tak dobitej pszenicy nie miałem okazji kosić ... paranoja ...  kurzy się tak że wioski nie widac ...  ale pszenica rekodu nie zrobi....  bo szału nie ma jak na razie myslałem że będzie lepiej ....ale przez te leżaki to z tona jeszcze na polu zostaje ....nie idzie tego pozbierać do tego ziemia grzązka i co chwile jakaś ziemia w chederze .... ale patrzac przez drogę kolega ma 7 ha z czego może 10 arów stoi to już mu współczuje

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

200

Panowie nie jest żle , zacząłem od najgorszego kawałka i z 1,5 ha 3 pełne kotły to myślę że 1,5 tony w zbiorniku jest , wilgotność 5,7 dla mnie git.