Odp: Zakup ciągnika
byłem dzisiaj w legnicy i najprawdopodobniej łykne new hollanda td5 115 z turem. Oglądałem używane i wydaje mi się że sie nie opłaca.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
byłem dzisiaj w legnicy i najprawdopodobniej łykne new hollanda td5 115 z turem. Oglądałem używane i wydaje mi się że sie nie opłaca.
Ile taka impreza?
z turem 165 netto , jutro bede dokładniej wiedział. może cos jeszcze z targuje
A nie lepiej pomyśleć o Kubocie, wersja podstawowa oferuje więcej niż NH w dobrze wypasionej a mam znajomego na serwisie NH to non stop w terenie na awariach. Mam teraz też na warsztacie TS 100A to mi się na wymioty zbiera jak mam do niego podejść, czego bym się nie dotknął to nadaje się do reanimacji a maszyna nie stara i nie ma najechane zbyt wiele ale chodziła z ładowaczem i on rozebrał co mógł bezlitośnie.
a sprawdze, sprawdze jeszcze
w 1255 i 1455 jest sprzęgło hydro i drugie tarczowe ... niech wymieni olej w tym sprzęgle i będzie wszystko ok ... w moim jest tak że jak wrzucę 6 szybką i puszczę sprzęgło to tak jak by się ślizgał na sprzęgle i startuje jak samolot ,,, na mniejszych biegach zachowuje się standardowo jak zwykłe sprzęgło ... kolega Bartek będzie mógł się coś więcej o tym sprzęgle wypowiedzieć bo tam coś grzebał )
Gratuluje zakupu, oby służył jak najlepiej i czekam na foty.
Co do sprzęgła to tak jak piszesz, pierwsze olejowe, drugie tarczowe i objawy "ślizgania" sprzęgła świadczą o niskim stanie oleju (wchodzi coś ok 10-11litrów)
no i kupuje new hollanda, jednak przy dobrych wiatrach za dwa tygodnie bedzie na podwórku
No to wypada pogratulować, będzie okazja zebrać się w końcu i obejrzeć maszynę
Zapraszam
yoko do czego będziesz go wykorzystywał ? trochę dużo mocy do tak małego i lekkiego ciągnika.
No chodzi mi żeby nie pierdział przy byle czym, głownie to opryski, brony , sianie z agregatem, może nawozy, transport no i prace z ładowaczem. Początkiem sierpnia powinienem juz mieć na placu, bo dopiero od 1 sierpnia moge na vat wskoczyc , w lipcu spóżniłem się dwa dni.
wyfakturowałem dzisiaj ciągnik, jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu powinienem mieć na podwórku
to sie pochwale http://zapodaj.net/54a10d5e195e3.jpg.html http://zapodaj.net/e1fe2499648b2.jpg.html
Coś link nie działa.
już poprawiłem
ie ci wyszedł bez ładowacza ? umówiony jestem na takiego samego z legnicą.
No ja z legnicy brałem, 142 netto na kołach 28 przód 38 tył
To ja też się pochwale,kupiłem od Niemca NH TD 5060 2010 rok za 12000 euro tylko przywieść muszę.
No to Zetor 110 jest sporo droższy od takiego NH, a powiedz jakie masz w nim wyposażenie? Jaka skrzynia (ilość przełożeń i jaki rewers), ile wyjść hydrauliki. Ogólnie jak wrażenia z jazdy porównując do MF bo MF to już raczej znam. I jak wyglądają koszty serwisu w NH? Wg mnie cena całkiem dobra jak na taki sprzęt
Na razie mało wiem o tym traktorze,trafiła się okazja to wziąłem,ma rewers elektryczny,8 wyjść hydraulicznych,klimę,bardzo zwrotny,brak tylko przednich obciążników ale jest na oku tuz.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo