1

Temat: Ursus 1614

Witam,
tak jak w temacie. Kupię Ursusa 1614 za około 30 tyś. zł. Pozdrawiam.

2

Odp: Ursus 1614

A czemu się zdecydowałeś właśnie na Ursusa?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

3

najważniejsza myślę rzecz przy zakupie ursusa to dostępność cześci w każdej agromie .to przy starym sprzęcie dość ważne.

Leszek   dla kolegów'

4

Zaraz bedzie atak

5

Marcin jaki atak ? To nie AF smile Proste pytanie bez żadnych marudzeń że Ursus. Jak ursus to tylko od 1 bądź 2 właściciela albo za granicy albo zadbany bo inaczej można bardzo łatwo wpaść wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6

Koledzy powiem tak ursus albo zetor bo części są wszędzie a mój 303 cały czas się psuł ,więcej go naprawiałem niż używałem,nie mówiąc o częściach ,większość od handlarzy lub złomu .pozdrawiam

7

jedno ale za 30tys to cudo to to nie będzie

8

Witam,
szukałem coś z Ursusa 1224 lub Zetora 12145 jednak tak jak mówił kolega za 30 tyś. ciężko cokolwiek znaleźć. Mój 303 był nieudany i zaniedbany przez poprzednich właścicieli, dlatego był ciągnikiem zmęczonym. Jednak coraz bardziej rozglądam się za 323, chociażby dlatego że zostanie mi trochę części od 303. Moje pytanie do właścicieli tego sprzętu: Jak jest z awaryjnością, ponieważ słyszałem że skrzynie są dość słabe. Mam coś na oku za 15-16 tyś. ciągnik półtora roku temu ściągnięty z Niemiec u nas pracował w transporcie. Czy warto? Proszę o opinię.

9 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-08-16 15:09:00)

komfort pracy na plus dla ZT323 ale dostępność częsci zdecydowanie Ursus  no i zwrotnośc !!!. uważam że przy starych zmęczonych maszynach częsci to bardzo istotne ,

Leszek   dla kolegów'

10

tak ale polskie części a niemieckie to inna bajka

11

Każdy Forsz praciował w transporcie, w te bajki nie wierz. Kule w podnośniku pewnie wypadają..... Prawdę mówiąc dziś smarowałem całego 323 przed uprawkami ogólnie jesienią, i powiem szczerze że za te pieniądze to dobre ciągniki. Nie jedną gospodarkę na nogi postawiły. Dalej, skrzynia jak kupiłem z 5lat temu na 4 lekko stukała i teraz jest tak samo, nie głośniej nie ciszej. Sprzęgło zrobiłem, wszystko się buja bo dbam o niego, ale lekko nie ma. Ciągam graty co nie powinienem nawet pod nie podjeżdżać nieraz, ale daje radę. Silniki mogły by mieć nieco więcej mocy, bo tego mi brakuje, choć może to tylko wrażenie, tak jak z samochodem miałem 1.8 mało, 2,3 mało teraz 2.8 a chciało by się 4.2 tongue Jakby coś Ciebie jeszcze niepokoiło pytaj po to jest to forum i wszystko się dowiesz.

12

Grzegorz skąd to znam w tej chwili sprzęty które pracowały z moim 323 są idealne do NH. Może poprostu mieliśmy za duże maszyny do mozliwości Fortschritta