Odp: Fortschritt 323 6ct107
Ten jest od koła a od zabezpieczeń jest jednostronny.Moje uwagi to hujkowo się go spawie pewnie by pasowało spawać elektrodami do żeliwa ale drogie i trzeba sprawdzić maczety czy nie są założone w jednym kierunku.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Fortschritt 323 6ct107
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ten jest od koła a od zabezpieczeń jest jednostronny.Moje uwagi to hujkowo się go spawie pewnie by pasowało spawać elektrodami do żeliwa ale drogie i trzeba sprawdzić maczety czy nie są założone w jednym kierunku.
Dziś "orałem" na II/4 i nagrałem pare sekund mojego leylanada ciężko utrzymać telefon w ręce przy takiej prędkości.
http://www.youtube.com/watch?v=QofHp4qOEl0
http://www.youtube.com/watch?v=NnmX8VpU … e=youtu.be
Też próbowałem II 4 kverneland 5x35, ciągnik spoko, ale gdyby nie te kamienie.
Taki pług do takiego traktora to nieco hańba... Zapodaj mu jakiegoś PHX no chyba że masz małe i kliniaste pola
Mam biegusa 5 ale pola okazały się za małe , no to które tu orałem to jest najwieksze tu jeszcze ten biegus by się nadał ale poprzeczniaki to nim mordęga . Po przyszłych żniwach pomyśle o jakiejś obrotówce.
hmmm myślałem że w 323 był tylko jeden typ deski rozdzielczej.......
i chyba kamieni nie masz u mnie z tego pługa przy tej prędkości proste zostało tylko koło.....
Krzychu deska to koncepcja poprzedniego właściciela a kamieni nie mam , tylko tam gdzie zwolniłem na filmie to tam była droga to jakis kamien się trafi ale do tej pory nic sie nie wygieło i nie odpadło (jeszcze)
jakim cudem udało Ci się z 4 skib uzyskać taka szerokość orki ? Chyba że pierwsza skiba bierze za dwie. Ja taką szerokość że zabiera za koło uzyskuję przy 5 skibach i rozkręceniu go na maxa ale tak rozkręcony kiepsko kryje.
Zdjęcie robione z bruzdy widać że zabiera odrobinę za koło, no właśnie Tadeusz ja gdy kupiłem F303 dokupiłem piątą skibę bo czwórka sięgała max do połowy koła. Miałem kiedyś 4 grudziądzką 4x35 no i o na kryła dokładnie ślad ale mtz-ta.
Chyba dolem na wieszakach ma tak ustawione, ze pierwsza bierze prawie za dwie.
Przyjrzyjcie się na wieżyczkę pługa widać że jest przesunięta na lewą stronę także pierwsza skiba na pewno bierze więcej.
Ta pierwsza skiba faktycznie brała za dużo, dziś trochę na odciągach go skręciłem z prawej strony bo nie pasowałą mi przesunięta wierzyczka aż tak na lewo, teraz nawet troszke lepiej kryje to coś co nazywa sie pługiem :walka: teraz zabiera prawie całe koło . Jutro bede konczył chyba orać bo mi została pipidówka 30arów to cykne fotkę.
Łdny pług androl co o za firma
Marcin to stary kverneland na okrągłej ramie, z tym że wzmocnienia (te sztaby) dorobiłem do 4 i 5 skiby, kamieni ci u nas dostatek i forsze go nie mogą połamać, no dwa razy urwałem czop belki.
Yoka nie chciałem tam śmiecić w wątku w którym pisałeś więc jak cuś to piszę tu Z łożyskiem myślę że sobie poradzę , tylko jakoś silnik będę musiał czymś wytargać . A no i jeszcze mi pompka padła sprzęgłowa ale to zakupiłem nową w Postolicach.
Ja za taką pompke dalem kiedyś 6 stów,
ja 350 ale to nie oryginał i nie pasowała tak do konca jak ta co była ale narazie jest ok
Dziś wyjąłem silnik no i rozkęciłem tych kilkanaście śrub na klucz 13 na obudowie sprzęgła wyjechałem trochę koszem sprzęgłowym tak by było widać tarcze sprzęgłowe z góry.
Luz zlokalizowałem pomiędzy wałkiem a tym cybantem do którego przykręca się gumę łączącą silnik no to luz jest właśnie na frezie i luz jest także na łożysku na którym osadzony jest wałek z frezami a łożysko osadzone jest w tej obudowie sprzęgła na kilkanaście śrub na klucz 13 jutro zabiorę się za rozbieranie by zdemontować to łożysko. Jak ruszałem wałkiem to luzu nie było czyć dopiero jak rozkęciłem obudowę i nią pokiwałem to się pojawił .
Mam kilka pytań , muszę rozkręcać cały kosz sprzęgłowy i wyjąć tarczę sprzęgłową by ją zmierzyć czy wystarczy jak sobie wysunę kosz i zmierzę suwmiarką z góry ? Tarcza od jazdy ma mieć minimum 8mm ? Wie któryś z kolegów jakie oznaczenie ma to łożysko które mnie będzie interesowało i ile będzie kosztować ? Ten cybant z frezem do którego przykręca się gumę kupywać nowy czy szukać używki ?
Co nieco z talerzowania
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Fortschritt 323 6ct107
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo