401

Odp: Żniwa 2014

spokojnie od jutra u nas ładna pogoda będzie. U mnie na wiosce jeszcze zboże stoi, a nie dalej jak tydzień temu pod legnicą zimowy rzepak kosili.

gg 5118068

402

zorak a czy ten rzepak kosił polski rolnik czy poslki zagraniczniak ? żaden rolnik ,,doniczkowiec,, by nie trzymał rzepaku do tej chwili

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

403 Ostatnio edytowany przez zorak (2014-09-02 14:23:02)

bamber z Holandii co u nas gospodarzy na nie małym areale. Wszystko w systemie bez orkowym, a za konia robi mu jakiś łamany case - jak się przy nim stanie to wrażenie robi, zwłaszcza podpięty do agregatu.

gg 5118068

404

A czy wszyscy forumowicze są po żniwach zbozowo rzepakowych?
Trza by forumowe dożynki zrobić i zamknąć wątak

405

jak łubin się łapie - to jeszcze czekam... sad

406

to czekamy....

407

to wam nie zazdroszczę , ja teraz mam problem bo piątek sobota siałem rzepak a teraz dolało 45 l i nie wiem kiedy opryskam, czy zdążę zanim wyjdzie hmm

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

408

Poczekajcie na mnie z tymi dożynkami , jak pogoda pozwoli to we czwartek będę po żniwach.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

409

jeśli robi łamanymi Casami to sady dolne .,. mają ich chyba 3 sztuki   zazwyczaj nimi robią na szybkiego a za nimi sieją 3 siewniki fendtami siewniki vadestadt

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

410

Andrew89 napisał/a:

to wam nie zazdroszczę , ja teraz mam problem bo piątek sobota siałem rzepak a teraz dolało 45 l i nie wiem kiedy opryskam, czy zdążę zanim wyjdzie hmm

teraz sobie daj spokój pryksaj powschodowo bo popalisz teraz, ja bede wszystko na 4 lisciajechał na chwasta razem ze wsiewką

mdw

411

yoko wiesz już jakimi środkami i w jakich dawkach ? bo też będę pryskał po wschodach i chce wszystko załatwić w jednym przejeździe.

gg 5118068

412

oj dokładnie to nie powiem teraz, nawigator to na pewno plus cos jeszcze i wsiewwka, z napeny biore wszystko

mdw

413

Dziś zrobiłem wypad do stolicy i jakie było moje żdziwienie bo na polach jeszcze zboże i nie tylko pszenica ale i żyto widziałem co z tymi rolnikami się porobiło kiedyś kosą zdążyli a teraz...

414

zawsze to stolica...

415

Scoda, ale kiedyś ile ludzi było na wsi, a ile teraz. Kiedyś z 7ha dziadek utrzymał wszystko, pobudował wszystko a teraz nie przeżyjesz.... Wieś się wyludnia, a o ile mi wiadomo to w tych rejonach padało prawie co dzień, to samo z drugiej strony Lublina...

416

U nas wielu było po żniwach już w lipcu, jak cały sprzęt był w gotowości do pracy to kilka dni i po krzyku. Ale fakt te żniwa przekropne to w razie W całe szczęście że jest suszarnia bo w razie draki jak by było ziarno zbyt mokre to wystarczyło by tylko żeby kombajn dał radę zebrać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

417

Chłopaki wczoraj skończyłem żniwa , uciążliwe były że szok.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

418

w mojej okolicy tez troche zboza stoi ale to tylko jednego gospodarza

Rolnik z powołania:-)

419

Dobra ,co tam jeden , bo będziemy do grudnia czekać aż wszyscy skończą
Robimy dożynki!!:beer:

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

420 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2014-09-05 23:13:33)

Jak dożynki to https://www.youtube.com/watch?v=6lzkEkeadmk
:beer: i https://www.youtube.com/watch?v=p1cF8WZ … O716RSkLxe
No tylko żebyśmy po tych dożynkach tak nie wracali...... https://www.youtube.com/watch?v=NmYH5ey2zGQ
a w sumie musiał być goś na *** imprezie