Odp: Żniwa 2014
spokojnie od jutra u nas ładna pogoda będzie. U mnie na wiosce jeszcze zboże stoi, a nie dalej jak tydzień temu pod legnicą zimowy rzepak kosili.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
spokojnie od jutra u nas ładna pogoda będzie. U mnie na wiosce jeszcze zboże stoi, a nie dalej jak tydzień temu pod legnicą zimowy rzepak kosili.
zorak a czy ten rzepak kosił polski rolnik czy poslki zagraniczniak ? żaden rolnik ,,doniczkowiec,, by nie trzymał rzepaku do tej chwili
bamber z Holandii co u nas gospodarzy na nie małym areale. Wszystko w systemie bez orkowym, a za konia robi mu jakiś łamany case - jak się przy nim stanie to wrażenie robi, zwłaszcza podpięty do agregatu.
A czy wszyscy forumowicze są po żniwach zbozowo rzepakowych?
Trza by forumowe dożynki zrobić i zamknąć wątak
jak łubin się łapie - to jeszcze czekam...
to czekamy....
to wam nie zazdroszczę , ja teraz mam problem bo piątek sobota siałem rzepak a teraz dolało 45 l i nie wiem kiedy opryskam, czy zdążę zanim wyjdzie
Poczekajcie na mnie z tymi dożynkami , jak pogoda pozwoli to we czwartek będę po żniwach.
jeśli robi łamanymi Casami to sady dolne .,. mają ich chyba 3 sztuki zazwyczaj nimi robią na szybkiego a za nimi sieją 3 siewniki fendtami siewniki vadestadt
to wam nie zazdroszczę , ja teraz mam problem bo piątek sobota siałem rzepak a teraz dolało 45 l i nie wiem kiedy opryskam, czy zdążę zanim wyjdzie
teraz sobie daj spokój pryksaj powschodowo bo popalisz teraz, ja bede wszystko na 4 lisciajechał na chwasta razem ze wsiewką
yoko wiesz już jakimi środkami i w jakich dawkach ? bo też będę pryskał po wschodach i chce wszystko załatwić w jednym przejeździe.
oj dokładnie to nie powiem teraz, nawigator to na pewno plus cos jeszcze i wsiewwka, z napeny biore wszystko
Dziś zrobiłem wypad do stolicy i jakie było moje żdziwienie bo na polach jeszcze zboże i nie tylko pszenica ale i żyto widziałem co z tymi rolnikami się porobiło kiedyś kosą zdążyli a teraz...
zawsze to stolica...
Scoda, ale kiedyś ile ludzi było na wsi, a ile teraz. Kiedyś z 7ha dziadek utrzymał wszystko, pobudował wszystko a teraz nie przeżyjesz.... Wieś się wyludnia, a o ile mi wiadomo to w tych rejonach padało prawie co dzień, to samo z drugiej strony Lublina...
U nas wielu było po żniwach już w lipcu, jak cały sprzęt był w gotowości do pracy to kilka dni i po krzyku. Ale fakt te żniwa przekropne to w razie W całe szczęście że jest suszarnia bo w razie draki jak by było ziarno zbyt mokre to wystarczyło by tylko żeby kombajn dał radę zebrać
Chłopaki wczoraj skończyłem żniwa , uciążliwe były że szok.
w mojej okolicy tez troche zboza stoi ale to tylko jednego gospodarza
Dobra ,co tam jeden , bo będziemy do grudnia czekać aż wszyscy skończą
Robimy dożynki!!:beer:
Jak dożynki to https://www.youtube.com/watch?v=6lzkEkeadmk
:beer: i https://www.youtube.com/watch?v=p1cF8WZ … O716RSkLxe
No tylko żebyśmy po tych dożynkach tak nie wracali...... https://www.youtube.com/watch?v=NmYH5ey2zGQ
a w sumie musiał być goś na *** imprezie
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo