1,141

Odp: Pszenica

rudemenes napisał/a:

Też miałem Sailora na próbę - 6 ha. Plon w okolicach 7 t/ha, białko i gluten w normie. Niestety - mi wyległa i zaczęła szybko porastać - szybciej niż Muszelka.

hym... ja mam brac od gościa co robi kwalifikat. on mówił ze salior lepiej mu stał i lepiej sypał niz arkadia. a miałem arkadie w tym roku i jestem zadowolony

Rolnik z powołania:-)

1,142

Juz czas pomysleć nad opryskami od chwastów. ja 2 lata temu pryskałem huzarem porazka przepuścił miotle. rok temu komlpet przepuścił bławaty i przytulie a miejscami tez inne chwasty trzeba było poprawiać. czym pryskac w tym roku???

1,143

Ja dam na wiosnę Lancet i myślę że będzie ok. Koniec z uproszczeniami w tym roku musiałem poprawić bo chciałem zaoszczędzić. Lancet jak są dobre warunki jako tako daje radę,mimo ze puścił trochę miotły, ale to może przez rzadką pszenicę miejscami.

1,144

cos nowego http://www.dowagro.com/pl/produits/Bizon.htm

1,145

Ja w tym roku spróbuję na jesień maraton

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

1,146

aha chciałem dodac ze mam na niektórych polach stokłose. myslałem na tym zeby te pola co będa zachwaszczaone jesienia przelecieć chwastoxem turbo a na wiosne na wszystko apyros + 1l chwastoxu turbo

1,147

Pajej napisał/a:

Juz czas pomysleć nad opryskami od chwastów. ja 2 lata temu pryskałem huzarem porazka przepuścił miotle. rok temu komlpet przepuścił bławaty i przytulie a miejscami tez inne chwasty trzeba było poprawiać. czym pryskac w tym roku???

Przytulie łatwo zwalcza się wiosną więc to nie problem a na miotłę to izofarm +toto

1,148

MAraton+ glean stosowałem go 5 lat z rzędu  i tylko 2 razy musiałem poprawiać na przytulię ... w zeszłym roku poszło legato  i też musiałem poprawiać  na przytulię  tak że nie ma złotego środka na to wszystko ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,149

a w moich stronach po maratonie trzeba było zawsze poprawiać. Expert Met bardzo dobrze zwalczał miotłę. Dodawałem 8g gleanu na samosiewy rzepaku i wiosną na 2 liścienne

1,150

Pszenica ma być po pszenicy samosiewów od ***... łąka się robi. Kasować to jakoś chemicznie? Nie wiem czy będę to orał czy zrobię bez orkowo. Mógłbym dac 1l rundapu albo spalić azotem który i tak mam dać pod korzeń ( na słomę ) tylko zamiast rozsiewacza dam to w opryskiwacz. Co myślicie? Głupi pomysł?

1,151

u mnie juz łąka walczę  z tym mechanicznie  bo po  2l randapu   są ponowne wschody ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,152

Chłopaki z jaką prędkością siejecie na zwykłych siewnikach chodzi mi o redlice stopkowe.

1,153

Accordem jak siałem to przeważnie około 8km/h, ale siałem też 10 i 12. Różnicy we wschodach nie było widać. Wszystko zależy tylko od równości pola. Kumpel jak jeszcze siał Accord + Fendt 412 Vario to nawet i 15km/h dawał mu, podstawa to dobrze uprawione. No teraz Pietia to jak byś jeszcze miał siewnik talerzowy to w bez orkowym byłoby super.
A może takie coś? Te zęby z przodu to były by tylko za zasadzie lekkiego wyrównania a tak ładnie na wale by się opierał no i eleganckie redlice talerzowe. Twój NH by szedł z nim jak burza
http://olx.pl/oferta/zestaw-siewny-hors … d3fa06a2b9

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,154

Lechu taki mi się marzy może kiedyś

http://olx.pl/oferta/siewnik-focus-t-dr … 9a7fb4fb9a

1,155

Pietia podpytaj Pawła 21990, on ma Fenixa czy jak to on się nazywa. Możesz go skonfigurować żeby miał talerzówkę do uprawy i w nim przynajmniej jest system wysiewu Accord a ten co pokazałeś to ma normalnie wysiew na kółka tylko transport do redlic jest na powietrze. Paweł pewnie już siał nim rzepak to na pewno docenił już zaletę jednego aparatu wysiewającego...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,156

Pietia podobnego polskiego tylko w wersji zawieszanej ma znajomy i klnie na niego że rama i mocowania różnych elementów jest słabe i się wygina ,jednak w połączeniu z talerzówką kompaktową na przednim tuzie to ładnie robi bezorkowo .

1,157

Co do słabej ramy to musieli byście widzieć ramę siewnika Horsch Pronto AS co robił w Agrifarmie. Ta rama ważyła już pewnie ze 30% więcej niż oryginalna, łata na łacie. Ostatecznie kupili nową, podobno jakaś wzmocniona. To samo było z agregatami Tiger, po kilku dniach pracy producent sam przywiózł im nowe ramy. Cała reszta cacy ale ramy nie wytrzymywały

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,158

W Fenixie jest już grubsza rama itd. Nie chciałem Focusa ze względu na ten wysiew. A Fenix bardzo ładnie sieje smile

1,159

panowie a jak odmiana julius  ma ktoś bo się zastanawiam

1,160

Lechu takie cudo

http://olx.pl/oferta/siewnik-talerzowy- … 1d47463bec