821

Odp: SW 400 Leyland do ZT323

Witam. A ja powiem tylko tyle mam Forsza od nowości czyli 24lata z silnikiem zero problemów jeszcze nic nie było dotykane. Tak zgadza się po kilkunastu latach zrobił się jakiś słaby niby niewiele motogodzin a jednak brak siły. I właśnie w takim momencie wszyscy robią jakieś remonty jedni lepsze drudzy wiadomo, po czym okazuje się ze dalej jest podobnie traktor cos dalej słaby. U mnie wystarczyło zrobić pompę wtryskową i wszystko wróciło do normy a nawet jest lepiej niż na początku ustawienie pompy na 120 km. Czyli chyba nie jest tak źle z tymi silnikami jak ładnych parę latek potrafią wysłużyć. Oto moja opinia. Panowie PAMIETAJMY o pompach wtryskowych  szczerze byłem do końca niedowiarkiem ze pompa będzie miała aż taki wpływ na silnik Pozdrawiam

822

Napisz coś więcej o Twoim ciągniku. Jak go kupiłeś ile kiedyś kosztował? Jeśli chodzi o pompy wtryskowe to prawda. Mi pompiarz podkręcił pompę,i kopa ma solidnego teraz, ale tłumik prawie nowy wytrzymał tylko półtorej roku big_smile

823

Trzeba by poszukać bo kiedyś o nim Gordon pisał, kupiony w Gdańsku równowartość C-360 o ile dobrze pamiętam.

824 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2014-04-11 22:00:13)

W wątku o pompie wtryskowej zdaję się coś też Gordon pisał. Zaraz poszukam.

Już mam, to było tu - http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 008#p86008 . Zobaczcie jak odpowiednio zregenerowana i wyregulowana pompa potrafi z powrotem do stajni kilkadziesiąt koni sprowadzić... Leyland wtedy robi się taki tyci, tyci wink

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

825

witam , jak ktos szuka silnik do fortschritta to mam kompletny z dafa 6cyl turbo, do tego zbiornik oleju do kierowania , filtr powietrza z obudowa. Mam taki sam w swoim fortschritcie  , mozna przejechac sie i sprawdzic w polu, prosty montaz. doloze fotel pneumatyczny dla zdecydowanego

826

oskar_r23 napisał/a:

witam , jak ktos szuka silnik do fortschritta to mam kompletny z dafa 6cyl turbo, do tego zbiornik oleju do kierowania , filtr powietrza z obudowa. Mam taki sam w swoim fortschritcie  , mozna przejechac sie i sprawdzic w polu, prosty montaz. doloze fotel pneumatyczny dla zdecydowanego

jakaś cena i foty by się zdały

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

827

http://olx.pl/i2/oferta/silnik-fortschr … 6BeIP.html

828

Zdjecia wkrotce beda.

829

widze ze nie mozna dodawac zdjec, jak ktos chce moge na maila lub http://olx.pl/oferta/silnik-fortschritt … 6BeIP.html

830

Ktoś coś pisał, że nowy ciągnik znaczy lepszy. Znajomy ma 3 letniego JD. Ostatnio za przegląd zapłacił 3000 zł, bo ma na gwarancji i musi zrobić to serwis. Zrobisz to sam i po gwarancji. wink Co do nowych silników z pompami wtryskowymi wirowymi, lubią się zacierać. Sam byłem świadkiem, jak w jednym sezonie zatarły się aż w 4 ciągnikach. 2 Case i 2 Jd. A później coś zrób z ciągnikiem jak stoi na polu i nie możesz go ściągnąć.

831

Zatarły się w Case magnum 310 (tu jest common rail), Case mx170, Jd 6610 x2. Dla mnie maszyny 10-15 letnie są jeszcze "nowe" wink  Ja nie mówię/ piszę, że najnowsza technologia jest zła. Ma swoje plusy i minusy jak każda, tylko, że przy starszych maszynach możesz jeszcze coś sam zrobić, a przy nowych bez laptopa i oprogramowania nie startuj. big_smile Swoją drogą to ten Twój znajomy można powiedzieć, że ma hardcore. tongue

832

Oprogramowanie hmmm na chomiku nie widziałem. MA ktoś dostęp np  do JD  Może się kiedyś przyda. no i wtyczka potrzebna...

833 Ostatnio edytowany przez Laszek (2014-09-11 10:30:06)

Wracając do tematu to ma może ktoś u siebie we forszu SW680? Mam takowy silnik i tak mnie korci go wstawić, z gruberem w bez orkowej uprawie to by szedł jak rakieta cool

E 516 na części
Telefon 695 076 269

834

Widziałem kiedyś w 303  taki silnik włożony ale to marnie wyglądało .

835

No w sumie gabaryty ma podobne do IFY 6 garowej. Właśnie 6 IFA chłodzona wiatrem by nie była głupia bo już odpadała by chłodnica

E 516 na części
Telefon 695 076 269

836

?

837

szu napisał/a:

:wow:

Laszek napisał/a:

No w sumie gabaryty ma podobne do IFY 6 garowej. Właśnie 6 IFA chłodzona wiatrem by nie była głupia bo już odpadała by chłodnica

:crez:

u mnie kiedyś był mechanik co ja mu mówiłem jak cos nie mozna było zmatować to moze lekko młotkiem a on na to zawsze to nie ma co sie piedolić tylko ***... raz a pożadnie

ale tu jakiś forumowićz do 303 iveco za 2800 z fotelem pneumatycznym ma na sprzedaż

a tam do innego przyjaciela ten od 2 kobiet to ma srednie zycie

mam innego co ma 3 kochanki zone 2 dzieci i faceta lol

Co wnosi ten Twój post? :crez:

E 516 na części
Telefon 695 076 269

838

Szu powinien mieć laptopa co się nie włączy jeśli użytkownik jest pijany albo naćpany !

839

No panowie czytam ten watek i niezla dyskusja sie tu nakreca hehe szukam jakis porad albo fot jak wstawic silnik ifke 6wd z sieczkarni do 323 przecinac rame niekoniecznie wystarczy podniesc przedni most od ramy o 12cm i przesunac dwie poduchy pompe wspomagania dac na bok i by sie wpasowal tylko nie wiem jak polaczyc go ze skrzynia poradzcie jak laczyliscie inne silniki

Fortschritt zt 423 a razy 2

840

Na jedną gumę którą przykręca się do koła zamachowego.