Odp: alterntor niedoladowuje akumulatora
Dzięki za rade elektryk to ze mnie kiepski,chciałem sie upewnić żeby alternatora z dymem nie puścić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » alterntor niedoladowuje akumulatora
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki za rade elektryk to ze mnie kiepski,chciałem sie upewnić żeby alternatora z dymem nie puścić.
Witam,w 303 nie gaśnie mi całkiem kontrolka od ładowania,a regulator(stary typ w kabinie)się grzeje,alternator założyłem inny dobry i to samo,regulator nowy i też to samo,co jest nie tak,pozdrawiam.
Pewnie stycznik 12/24V.
Koledzy mam taki problem ladowanie jest na 24i cala ins tez gdy jezdrze na swiatlach rozladowuje mi caly akumulator ten co jest blizej rozrusznila musze wtedy tego jednego ladowac na 12 i dopiero mi odpali traktor co to moze byc i tak co dzienjuz mnie to denerwuje nieraz jest ok odpala i wszystko gra nie mam pojecia
jak podłączysz woltomierz to od 1000brotów powinno być już około 28v a jak jeden siada to znaczy że się skończył.
Aku mam nowe przelozylem do drugiego ciagnika i jest ok a w tym to samo na innych
jak masz alt.24v i 2 aku. podłączone szeregowo to ładowane są równomiernie, może masz klemy do kitu albo przewody?
Wine mial alternator zmienilem i laduje jest ok tylko dlaczego jeden rozladowany a drugi nie byl na starym alternatorze
:nie_wiem:
A nie masz jakiegoś odbiornika pociągniętego na 12V z jednego aku? Dodatkowo u mnie było to samo a okazało się że kabel się przetarł i rozładowywał, a dowiedziałem się dopiero jak się prawie nie spalił ciągnik.
O u mnie prze zimę radio zalatwiło akumlator. Nie wyjołem bezpiecznika i podtrzymanie wyssało aku do końca. Do tego mróz, 6m-cy bez ruchu i dupa....
Mam radio ale gdy zmienilem alt. Jest ok wczoraj jezdzilem cala noc na swiatlach radio gralo i dzis normalnie odpalil bez niczego
Ja powiem tylko tyle to jest fortschritt, jak miałem fortschrity to rózne cuda miałem a z zzapalaniem to szczególnie,
Mam radio ale gdy zmienilem alt. Jest ok wczoraj jezdzilem cala noc na swiatlach radio gralo i dzis normalnie odpalil bez niczego
Nie no przy pracy można sobie słuchac bez karnie, ale jak zosatwisz takie radyjko na poł roku bez doładowywania akumlatora to sie okaze ile ono ciągnie na podtrzymaniu. Moje trochę dużo.
Witam ,chciałem się upewnić gdzie jest ten regulator napięcia w zt 323 bo nie mam ładowania ,bo z opisu wynika że jest wbudowany w alternator, ale nie jestem w 100% pewny.Za odpowiedzi z góry dziękuje.
Tak wygląda regulator ten wbudowany
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http … mp;ndsp=15
dzięki za pomoc, zaraz zobaczę jak to u mnie wygląda , ale czemu tam jest napisane 12V?,jak musi ładować na 24, czy są różne typy?
Tak są 12V do alternatora 12V i 24V do alternatora 24V.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » alterntor niedoladowuje akumulatora
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo