201

Odp: Zakup ciągnika

To pytanie było bardziej do Yokoslawa ale ok każda wypowiedź dobra. No jednak NH ma dość dobrą cenę

E 516 na części
Telefon 695 076 269

202 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-08-18 21:03:15)

No massey to całiem innej klasy ciągnik, no ale tak wyjsc ma 3 pary, sprzegło hydrauliczne i rewers przy kiery,  12 biegów bez pólbiegów, ogulnie jak na razie ok, wada jego to mały udzwig na pompie bo tylko 3,7 tony, powinien mieć chociaż z piec ton,. klime ma, halogeny też ok, dość silny jest jak na taki silnik. wałek dwu zakresowy.

mdw

203

panowie zastanawiam się co zrobic tłuc dalej forszaja i zbierac na ciagnik case 5150 http://olx.pl/oferta/case-5150-pro-CID7 … 85553e4ad2
czy może kupic cos takiego jak renia 145-14, http://olx.pl/oferta/traktor-renault-14 … 1265cf5d25
a moze nie duzo dozbierac na mf 3125? http://olx.pl/oferta/massey-ferguson-31 … 0e4f5b0bb5
a może w koncu zmienic dach na domie

Rolnik z powołania:-)

204

zmien dach na domie jak cieknie, A jak ciagnik do 50 dych to case

mdw

205

po pierwsze zmień dach bo najważniejsze jest by mieć gdzie dobrze żyć smile)
a następnie kup sobie to
http://olx.pl/oferta/ciagnik-case-inter … c;promoted

a nie pożałujesz  aktualnie mam 1255 i jak na 120koni to jestę w totalnym szoku  co to potrafi  tylko jednego mi brakuje  2 półbiegów pod obciążeniem  to już by była masakra smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

206

MF też może być, Renia co szła przed prasą to sliski temat. Generalnie słomiarze na nich bazują jak się pozbywają to xle świadczy o sprzedawanym egzemplarzu....

207

prawda to, że mf z serii 3xxx mają te strasznie padliwe skrzynie?

208

Coś słyszałem że te modele nie bardzo chodzą

mdw

209

Szczerze mówiąc wczoraj trochę policzyłem i jak się odda zaległości to nie wiele zostanie, przy obecnych cenach. Przy takich cenach zmiana sprzętu czy jakieś kredyty to nie łatwa sprawa dochodząca niekiedy do szaleństwa ja odpuszczam. Muszę chałupę stawiać i wraz bez większego kredytu się chyba nie obejdzie...

210

krzysiek te linki to pierwsze z brzegu zeby pokazac jak dany model wygląda. chodzi mi ogolnie o model, a nie o egzemplaż.
Co do zmiany dachu, to przerabiałbym tez poddasze na mieszkalne czyli mury troche do gory i okna dachowe. ile cos takiego w stan surowy moze kosztowac dom 10x10m

211

Ile 580 m dachu 80 tyś łaty blacha gwoździe wkręty drewno i robocizna odrazu wstawiłem okna dachowe 5 sztuk  i zrobiłem lukarnę okna do niej wyszly koszty ok 1o tys no i adaptacja poddsza na mieszkanie ok 130 tys tyle to nas kosztowało

212

U mnie w domu (10x13m) wymiana blachy na nową kosztowała coś koło 8 tyś z robocizną w tamtym roku.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

213

70% nowego

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

214 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2014-09-22 21:32:15)

Pajej napisał/a:

krzysiek te linki to pierwsze z brzegu zeby pokazac jak dany model wygląda. chodzi mi ogolnie o model, a nie o egzemplaż.
Co do zmiany dachu, to przerabiałbym tez poddasze na mieszkalne czyli mury troche do gory i okna dachowe. ile cos takiego w stan surowy moze kosztowac dom 10x10m

Ja jestem w trakcie takiej przeróbki.
Nie mam jeszcze schodów i wyposażenia, farby, panele  i płytki leżą. Dach pod papą.
Mam faktóry na jakieś 25tyś pewnie cos poszło bez papierów np drewno
Całe piętro dostawione w systemie szkieletowym.
Oczywićie robota moja czyli
Ja
Brat
Szwagier
przy przebudowie  konstrukcji.
Reszta sam....

215

Dodam że przy podnoszeniu domu i zmiany konstrukcji dachu już trzeba projekt.

mdw

216

to mnie checi opusciły. wiedziałez ze nie mało to brdzie kosztować ale ze az tyle... a co powiecie o reniach serii 14?

217

Yoko wystarczy że zmieniasz okna na większe, to już trzeba pozwolenie na przebudowę. Wymiana konstrukcji dachu, wystawienie go mocniej za ściany (poszerzenie okapów), przesunięcie okna w ścianie i inne prace mające wpływ na konstrukcję budynku wymagają pozwolenia. Taki mamy/klimat niestety....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

218

ale nie znaczy że sie trzeba stosować do tego klikmatu

mdw

219

I w zime można nago polatać.... :-)

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

220

Mam dzisiaj na testach Zetora 140 HSX, nawet fajna maszynka. Nigdy wcześniej nie myślałem o nim ale zaskoczył mnie pozytywnie. Z gruberem na około 20 cm to 12km/h szedł. Zwrotny i wygodny, rewers ładnie chodzi.

E 516 na części
Telefon 695 076 269