Odp: Kukurydza Na Ziarno
A czarną plamkę już dostaje?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A czarną plamkę już dostaje?
Cześć koledzy jak się mają wasze plantacje kuku .Dzisiaj przy okazji sprawdziłem moją i ani jej się śni zasychać .Cała jest zielona ,jak trawa ,a w okolicy wszystkie kuku na potęgę robią się suche z powodu suszy .Ziarno w prawdzie Twardnieje ,ale pewnie prędzej nie będzie dobra ,jak przymrozki ją zetną ,podobnie jak było w zeszłym roku .
dziś mierzyłem to Balade fao 190-200 miała 38%. Jak bym miał kombajn złożony to w sumie mógłbym jedną suszarnie nakosić na próbę. Od poniedziałku w Agrifarmie ruszają z koszeniem, chyba zaczną od Ronaldinio to się spytam chłopaków jaka wydajność i wilgotność.
U nas dzisiaj zaczeli mucić z pgru , mieli Ambrozinii i miała 34-36 po kombajnie .Moja to jeszcze jeszcze..
Mam pytanie. w przyszłym roku przymierzam się do qq myslałem o ziarnówce, ale powstała biogazownia i płaca po 100zł/t zbiór i transport po ich stronie. i teraz pytanie co robic. Na biogaz chyba wyjdzie wiekszy zysk, ale to jest wywozenie pruchnicy z pola
Ta cena 100zł za tonę to trochę mało.Za ziarno też słabo płacą i nie wiadomo czego tu się uczepić .Warto się zorientować czy odpady po bio-gazowni możesz dostać ,może za darmo ,to było by coś
W sobotę planuje ruszyć z "kampanią kukurydzianą", jak skończę szykować sprzęt. Ale cena ziarna nie zachęca mnie do tej roboty.
jaka cena ziarna prosto z pola ? chcę mieć jakieś porównanie do cen u mnie bo potrzebuję kilka ton do zakiszenia w worki.
U mnie polskie młyny 3 dni temu oferowały 330 kontraktacje, a cena dnia 350 przy 30%
pajej ale biogazownia zabiera całą roślinę czyli mokrej masy będzie ładnych parę ton do tego jeśli na pewno biogazownia by odbierała kuku można posiać gęsciej przez co zwiększy zyski ....
Dzisiaj pierwsza próba forsza w kukurydzy była i w myślałem że w piątce z docinaczem będzie miał ciężkawo ale jednak się myliłem , spokojnie daje radę i dwój jeżdziłem czasem i na przyspieszaczu . Plon 9 ton z ha , odmiana Ricardinio, myślę że jak na ten rok i warunki jakie u nas były to nie najgorzej . Cena 37 zł + vat, i spada w dół...
Pajej ale zbiór i transport jest po ich stronie i oni ponoszą koszty z tym związane? U nas też miała się budować, ale coś tam nie przeszło i nici z planów. Miało być że zbiór i transport po ich stronie, ale za zbiór 1000zł odtrącali....
dokładnie biorą całe rosliny. przyjeżdzaja sieczkarnia i przyczepami i jazda. Ile ton z hektara moze byc bo cos mówili ze ok 50t czyli 50x100 jest 5 tys a ziarenka 10tx330 to jes t3,3 tys a tu jeszcze trzeba samemu wykosic i zawieść. własnie teraz nie wiem czy siac dla nich czy na ziarenka. o te odpady to musze popytac.
Pulpę pofermentacyjną, właśnie to powinna próchnica na pole wrócić. U nas mieli dowozić na pole i robić pryzmy, a później samemu to miałbyś sobie rozwieść. Były plany że oni będą mieć ciągniki i gnojary i to rozwozić chłopom. Szkoda ze padło to bo mogły być lżejsze pieniądze.
jeśli jest opcja taka ze sami zbierają i umowa jest podpisana jeszcze przed siewem na odbiór to zamykaj oczy i siej 20ha .... posiej ją gęściej i będziesz zadowolony bez rpboty ....
Ja dziś zaczołem pojechały 4 scanie na Lasocice
Ile proponują w lasocicach ??
Ile proponują w lasocicach ??
450 netto na kontrakcie cena dnia to 350 jak mówili kierowcy
Mi miejscowy handlarz paszami zaproponował po 600 za suchą. w przyszłym tygodniu chyba ruszę
Panowie zamawiam nawozy i nie wiem ile brac na qq myslałem o takim 6-15-30 lub 7-18-28 ile tego na ha? i ile mocznika?
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo