281 Ostatnio edytowany przez diablo-31 (2014-06-09 08:38:51)

Odp: ceny ziemi

w moim powiecie Strzelinskim po byłym dzierżawcu (turek) ANR zaczęła sprzedawać po 60.000zł a teraz lepsze kawałki  po 100.000zł cena wywoławcza, w ostatnią środę gość (polski rolnik) orał pole za 160.000zł/ha!!!!! tyle wylicytował, proszę sprawdzić na stronie ANR powiat strzeliński, gmina Wiązów, po ile wystawia agencja.

282

Diablo to jeszcze jego wnuki będą spłacać ten hektar ziemi to jakieś szaleństwo!!!!!!!!!!

283

Trzeba mieć *** w głowie lub potężny obrót gotówki i nie liczyć się z pieniędzmi. Inwestycja na lata, jakby nie patrzeć będzie się spłacało do 2100 roku..... I jak słyszę że ktoś kupuje o dzieciom zostanie to śmiech mnie ogarnia...

284

Sprzedałem teraz 11h za 460000. Jak na trochę 4,5 i 6 klasę to nie tak zle.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

285

nie jest żle, ale za 3 lata dosal bys 2 razy tyle

mdw

286

za 3 lata to nie wiadomo czy dożeje a za dziś zdobyte pieniądze może wiele zdziałać

287

o demnie anr chce 15 tys za 5/6 to kazałem się wypchać za tą kase to kupię 2 ha u nas

288

W mojej miejscowości jest do wzięcia 12,7 ha 3 i 4 kl [obecnie rosną buraki] w jednym kawałku za 800 tyś.zł---jak na teraz chętnych brak.

289

JA   pierd..................... gdzie z kąd takie ceny co sie dzieje  unas AR do 25 za ha

290

u nas z 5 lat do tyłu poszła działka 35ha za 3,600000zł

291

Za ile można by było kupić budynki same ?? czyli mała chatka, mała stodoła z małym pomieszczeniem na samochód, stodoła a pod stodołą obora dla krów przejazdowa ( no 60tka by wjeżdzała z belkami ) i bez stanowisk tylko zagrody dla bydła i myślę że na ok 30szt. Wszystko do poprawek czyli takie same pierdoły ale bardzo kosztowne...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

292

PawełS.64 napisał/a:

W mojej miejscowości jest do wzięcia 12,7 ha 3 i 4 kl [obecnie rosną buraki] w jednym kawałku za 800 tyś.zł---jak na teraz chętnych brak.

Ziemia sprzedana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

293

kupiłeś?

Rolnik z powołania:-)

294

Gdybym miał 25 lat to to bym to łyknął ale mam 25x2 a moje dzieci [to inna historia]

295

Paweł kiedy to się zwróci chyba że ktoś traktuje to jako inwestycję ????

296

w mojej okolicy wykupuja ziemię jacys biznesmeni, cała gmina w ogłoszeniach jak zadzwoniłem to po gadce wynikalo ze on nie mysli uprawiac tylko lokuje kapitał w ziemi

Rolnik z powołania:-)

297

Pietia napisał/a:

Paweł kiedy to się zwróci chyba że ktoś traktuje to jako inwestycję ????

Kupił to młody rozwijający gospodarstwo rolnik i z pewnością jest to dobra inwestycja.

298

Paweł  może to i prawda(mimo że znane są trzy, do wyboru) tylko do jakiej wysokości będą windować ceny w przyszłości tego nie wie nikt. Myślę, ze na pewno nie straci, bo kiedyś  najwyżej znajdzie kogoś kto kupi za te same pieniądze. Ja ogólnie taki dorobek to mam głęboko w poważaniu.

299

Powiem tak cena 60 tyś za ha robi się pomału normalna, tzn  coraz częściej słyszę że u nas za 3-4 klasę po tyle dostaja....

300

u nas jak byś powiedział ze sprzedajesz po 60 to by przyjechali i Cie jeszcze w DuXX pocałowali z wdzięczności .......

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile