Odp: Sprzęt komputerowy
Ja mam od niedawna lumię 630, ale jeszcze nie próbowałem zgrywać zdjęć. Jaki masz system na komputerze? Czy próbowałeś postępować według tej instrukcji? http://www.nokia.com/pl-pl/pomoc/produk … 7B2CA25A1D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam od niedawna lumię 630, ale jeszcze nie próbowałem zgrywać zdjęć. Jaki masz system na komputerze? Czy próbowałeś postępować według tej instrukcji? http://www.nokia.com/pl-pl/pomoc/produk … 7B2CA25A1D
ja uzywam starej metody - bluetooth, szybkie to nie jest, ale nie trzeba nic pobierać i sie bawić jak nie ma czasu. Do stacjonarnych trzeba kupic taki maly adapter usb, a w laptopach przeważnie jest wbudowane.
Mam na razie XP może nie długo będzie coś nowszego . Te nowe smartfony nie są w cale takie smart . Stara nokia 2730 ma mniej ograniczeń . Tylko lepiej się strony internetowe ogląda na tym badziewiu ...
ja uzywam starej metody - bluetooth, szybkie to nie jest, ale nie trzeba nic pobierać i sie bawić jak nie ma czasu. Do stacjonarnych trzeba kupic taki maly adapter usb, a w laptopach przeważnie jest wbudowane.
W sumie o Bluetooth nie pomyślałem, bo nie używam. Ale to też łatwe rozwiązanie.
Ja też nie mogłem się przekonać na początku do smartfona, ale w sumie to wygodne - zawsze masz przy sobie Internet, dostęp do poczty, facebooka...
ehhh te smartfony. Mimo, iż jestem z wykształcenia informatykiem i w tej branży pracuje to jestem raczej nastawiony do nich anty, a głównie przez możliwość łączenia z netem i wspomnianym wyżej FB - brrrrr nikt mnie nie namówi na założenie konta. Dzieci, młodzież, dorośli - nie ma reguły, wszyscy jak zombi zapatrzeni. Choćby taka sytuacja z wczoraj. Byłem z żoną i synkiem w Lubinie. Żona na zakupy, a my do parku wrocławskiego. O 15:00 w galerii było spotkanie z wielką nadzieją białych EEEEEEEEndriuuuuuuu Gooooooloooootaaaaa tzn z Andrzejem Gołotą to poszliśmy zobaczyć. Pogadanka,autografy, zdjęcia. Małego mało to interesowało to poszliśmy na lody, a że kolejka to trzeba było swoje odstać. Przed nami stało 2 karków - tatuaże, dresy, brak szyi i wiecie co robili ? na smartfonach umieszczali zdjęcie na FB z Gołotą i Nejmanem (bo też był). Nie dało się nie zobaczyć jak to robią bo to wszystko było okraszone pięknymi komentarzami. Qrwa poczekajcie aż dojdziecie do domu - pomyślałem. Inny koleś robił to samo tylko przy automacie z biletami - nie jestem wścibski ale robił to tak że wszystko było widać.
ot mechanizacja ...
zaorak witaj w klubie tez nie mam konta na fb, i tak samo mnie wkurza jak idziemy z pielgrzymka pozdrowiania ktos czyta a dzieciaki zamiast słuchac to ze smartfonami czytaja to samo na necie zenada
powiedzcie mi co to może być od jakiegoś tygodnia komputer zaczął wykorzystywać więcej pamięci z 35% na 52% ,zrobiłem formatkę i nic nie pomogło jak tylko włączę internet przez modem z telefonu to pamięć szaleje,wydaje mi się strony też wolniej się wgrywają.system to win 7, komputer ma procesor 3 ghz pamięci 2gb stary złom ale działał bez awaryjnie od 7 lat
Moze poprostu elektronika sie zestrzała ? Przy obecnych tendencjach do mniaturyzacji wystepuja ogromne sily miedzy sciezkami przewodzacymi co moze skutkowac spadkiem wydajnosci a zazwyczaj zwarciem i zepsuciem. Kazdy izolator traci rowniez swoje właściwości z czasem. Chodzi mi tu np o kondensatory
Pobiera z Neta memtest wypal płytkę i uruchomić kompa z płytki. Zrobi diagnozę RAM i hdd. Podejrzewam że w wyniku małego przepięcia uszkodziło pewną część sektorów alokacji na ramie. A że ramy są "inteligentne" omijane są uszkodzone sektory i wykożystywqana jedynie sprawna część....
pewnie macie racje ale ja podejrzewam Adobe Flash Player po jego wgraniu i nowej mozali to zaczyna to się dziać ,mi wydaje się że to nowe programy coś mącą pewnie potrzebują więcej mocy?
od zajob i troche...
bamreras może mieć racje ale jeszcze może miec trojana który po cichu wykożystuje część mocy przerobowych ja tak miałem a trojan był nowy i antywirus go nie widzial dopiero po nowej aktualizacji antywirusa wyszło na jaw ze pasożyta mam
ostatnio moj komputer zaczal mulic, doszedłem do tego, ze adobe flash player po aktualizacji potrzebuje az 2.4 GHz, a przez to odtwarzanie filmikow, reklam zuzywa bardzo duzo procesora
a u mnie caly czas nawala flasch player...
Chłopaki na czym sie znam to sie znam, ale na komputerach nie bardzo, a podjałem decyzje o zakupie laptopa. chcę sie zmieścic w 1000zł ma słuzyc głownie do internetu czasem filmy. na co zwrócic uwage o ch chodzi w tych RAMach i wydajnosciach procesora
wydaje mi sie ze tysiąc bedzie mało, musisz z 5 stówek dorzucić
chcesz kupić z oryginalnym systemem czy sam laptop, a system będziesz wgrywam na lewo ? Tysiak troszkę mało, kupisz ale nic firmowego tylko "made in krzak". Polecam Lenovo (dawniej IBM) później Toshiba, Asus (choć to nie ten sam co kilka lat temu), HP omijam. W robocie na tą chwilę mam ok 40 laptopów z czego 40% lenovo, 40% toshiba i 20% HP - jak teraz kupuję to właśnie lenovo. Co do parametrów to zależne jest w dużej mierze od systemu jaki będzie bo np: win xp (który nie ma już wsparcia producenta) pójdzie na byle czym ale już win 7 potrzebuje min. 2GB RAMu, procek 1GHz i to jest takie minimum.
Tak na szybko co znalazłem i firmowy
http://allegro.pl/g700-i3-4gb-1tb-gt-72 … 05074.html
4GB RAM, procek niby i3 ale to 2 rdzeniowy 2,4GHz, dysk 1 tera - do internetu, filmów, dokumentów w zupełności starczy.
No dobrze, ale pojawia się na alledrogo sporo sprzętu poleasingowego. Warto?
Roczny za 5-6 stów na wypasie o którym piszesz powyżej lub lepszejszy.
W laptopie pół ceny to bateria. A w uzywce może być różnie. Ja wole pc, mam za duże łapy na męczarnie z laptopem:)
W laptopie pół ceny to bateria. A w uzywce może być różnie.
150-200 dopłata do nowej.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo