Odp: problemy z hydraulika
@artureekk, jesteś pewny ? http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=655
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@artureekk, jesteś pewny ? http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=655
jak nie ze siłownika to z pompy inaczej nie da rady
oki
ale czy nie powiny ramiona opadac???????????
gdyby na silowniku padl uszczelniacz ???????????????????
a druga sprawa jak nie uzywam dzwigni od ramion to nie ma w nim cisnienia a tym samym nie ma wycieku a pracuje tylko dzwignia od szbkzlaczy podnoszenie i opszczanie
Podnośnik jest dwustronnego działania, olej go pcha w górę przy podnoszeniu i w dół przy opuszczaniu, tak że nie musi opadać, a cieknąć może. Nie rozkręcisz to chyba nie zobaczysz. Może Ci ktoś złośliwie przelewa olej jakieś krasnale albo coś podobnego
Krasnale - wykluczone.
Krasnale nie lubią zapachu oleju przekładniowego, chyba że się im ostatnio gusta zmieniły.
Nie napisał jaki olej ma w hydraulice
Chyba nie silnikowy !
Wszystko możliwe, nawet z oliwek może tam być.
bylem zmuszony wymienic na przekladniowo-hydrauliczny teraz nie panietam jak sie zwie ale podam ja
co drugi dzien pompka w rweke i heja z baniaczka do baniaczka
dobra bedzie dokładna diagnoza
1 -rozdzielacz jest nieszczelny troche<ten od podnoszenia opuszczania ramion>wiec przepuszcza w jakimś tam stopniu olej
2-na silowniku wewnatrz tylnego mostu jest wypiepszony uszczelniacz przez co spier... olej do skrzyni
3-ramiona nie opadają bo olej ucieka od strony tłoczyska <czyli ramiona do góry mogłyby opadać>
jak sprawdzić czy mam racje? podstaw 2 klocki pod cięgla i unieś ciągnik nad ziemię ,potem do łóżeczka-jesli rano będzie stał na klockach to cienki jestem ale jak na oponach skrzynka piwa sie należy
Hehe to fakt jest to metoda. Ja miałem podobną sytuację w starym MTZcie. Cięgła opadały i trzeba było pilnować, jak się jechało z pługiem to praktycznie co 20 sek trzeba było podnosić żeby gdzieś drogi nie przyorać. Już się szykowaliśmy na wymiane siłownika a znajomy podsunął ten sam pomysł. Okazało się że po podniesieniu ciągnik wisiał do rana.... wyczyszczenie zaworka w rozdzielaczu i teraz pług również wisi do rana.. nie tylko ciągnik
.. problem pepe tylko w tym że artureekk NIE UŻYWA podnośnika
wlasnie czyli brak pracy brak oleju by uciekal zostaje rosdzielacz lub pompa (ktura juz robilem simering i lozysko ale nie sprawdzilem drugiego lozyska igielkowego jak ono jest trefne to nowy simering nie pomoze bicie os bedzie mial i kiszka olej plynie
:walka::walka::walka:a co do rozdzielacza zabardzo nie wiem gdzie uderzyc???????????
a wlasnie jaki czas temu wymienialem kolo w fors i podnosilem go ramionami nie zabardzo chcial wisiec musialem dac mu bardzo wysokie kolki bo za nim cofnolem dzwignie to na tyle opadl ze sie nic nie dalo zrobic
tak jak pisałem w punkcie pierwszym mimo ze arturek nie używa podnośnika wcale nie znaczy że olej sam sobie nie przeplywa przez rozdzielacz do podnośnika<co we wiekowych forszach może sie przydażyć>
no i arturek sam sobie odpowiedziałeś -ściągaj plecak po robocie kup uszczelniacz i wymień a może manszety przy okazji tez i oringi mocujące siłownik do plecaka
Panowie mam problem. Mam zamontowanego tzw paleciaka do forszaja poniewaz chce nim poprzestawiać kostke brukową i tu zaczyna się problem. Taka paleta waży ok 1-2tony i forszaj nawet tego nie był w stanie ruszyć do góry. Jest to normalne? Jeżeli nie to od czego zacząć szukać ?
Misiek, nie masz problemu. Ten typ tak ma. Wczoraj podstawiłem się pod paletę cementu, 1400 kg. Dokładnie to samo !
Przepiąłem do białoruśki - efekt ten sam. C - 330 jw. Po zdjęciu z palety dwóch warstw worków trzydziestka dała sobie radę. Po przepięciu paleciaka do białoruśki wystarczyło zdjąć jedną warstwę. Do forszaja już nie zapinałem. Wózek widłowy musi mieś zaj.....ą pompę, o wiele lepszą niż nasze sprzęty.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo