Odp: Paszowóz
Nic dodać nic ująć + leci
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Paszowóz
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nic dodać nic ująć + leci
Wyciąłeś najpierw krążek? Jak udało Ci się tak ładnie wygiąć?
Tak najpierw wyciąłem krążek a potem na zrobionej maszynie został rozciągnięty do żądanego wymiaru , i zrobiłem takie trzy prawo i trzy lewo skrętne .
... na zrobionej maszynie ...
Mógłbyś dla potomności wyjaśnić konstrukcję i działanie tej maszyny, ew. mile widziane jakieś fotki...
Co powiecie o tym paszowozie ? Wart zachodu ? http://olx.pl/oferta/paszowoz-frasto-8m … 2519b4a665
Co byś do niego podzepiał? Zapotrzebowanie mocy będzie miał i to nie małe. Blachówy pewnie będzie miał już powycierane bo wiadomo maszyna nie stała.
Jeśli już naprawdę by trzeba by było więcej mocy to Forsz a tak to pod Jumza by można było by spróbować... właśnie to wszystko zależy jak blachy i wgl czy wszystko spodem zaraz nie wyleci..
Powiem tak , jeśli ma być poziomy to z dwoma ślimakami co mają wysyp po środku , w wysypie najlepiej taśma bo ślimaki to średnio to widzę . Ten co pokazałeś to zdekompletowany bo wyjęty frez załadowczy a co za tym idzie ślimaki są słabszej konstrukcji i przy belkach może ich z czasem szlag trafić .
zaj... biste...
... ty się Tomek marnujesz w tej robocie... powinieneś pracować gdzieś w biurze konstrukcyjnym maszyn rolniczych....
Sądze że dla Koseś byłoby karą siedzieć w biurze
świetna sprawa wozek paszowy
jak to sie wszystko rusza?
silnik elektryczny napedza pompe hydrauliczną a pożniej hydraulika rusza wszystkim?
Elektryka w postaci trzech silników elektrycznych z przekładniami z czego jedna toroidalna krążkowa płynnie regulowana .
Aż boje sie zapytać jakie urządzenia rozbebeszyłeś dla pozyskania takich podzespołów:D
testowałeś to pod obciażeniem? silnik do taśmy głównej daje sobie rade gdy napełnisz kosz?
Rozbebeszyłem u znajomego jakąś maszynę ze stolarni i właśnie przekładnia bezstopniowa jest do napędu taśmy głównej ,daje radę już od prawie dwóch lat rozdając paszę dwa razy dziennie .
Chłopaki czy ktoś widział taki paszowóz w pracy ? http://www.dozagro.com/qualimix.html
Ladny kolor.
dziś wymieniałem łożysko w paszowozie, mam sporo bagienek na przejazdach i zajechałem wewnetrzne. narobiłem się jak dziki. jak odczepiłem dekiel piasty to woda się wylała.
piasta kiepsko uszczelniona, paseczkiem gumy. powinien być solidy gruby oring.
Po niedzieli mam dostać na testy baltin kinga czy jakoś tak z czterema ślimakami , zobaczymy jak się będzie sprawował
A jak wyszły testy z rozrzutnikiem?
Panowie mam na sprzedaż wóz paszowy 12m3 bvl starmix-duo który dzielnie mi służył kilka lat i jeśli by nie unia to kręcił by kolejnych kilka . https://www.olx.pl/oferta/woz-paszowy-b … dbe35540d8
Cena ostateczna?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Paszowóz
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo