Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Kierownica
Od jakiego auta pasuje frez do forszaja ?
Ja mam w kombajnie od wartburga niewiem czy w ciągniku jest to samo
Od jakiego auta pasuje frez do forszaja ?
Nie wiem od jakiego auta pasuje, ale ja mam założoną kiere na kielich od malucha, ale kielich musi być uszkodzony, czyli frezy musi mieć wyjechane, nowy nie chce wejść na oś, ale taki właśnie używany pasuje elegancko, a reszta to już tylko Twoja fantazja, bo kielich ma cztery otwory na śruby, gwint na ośce kierownicy w forszaju jest chyba 18, więc średnica w miejscu frezów ok pow 20mm musi być. :beer:
No wreszcie, wynegocjowałem kierownice za 28 zł razem z przesyłką, średnica kierownicy to 36 cm, będzie sie elegancko prowadził forszajek, jak bolid F1, może uda mi sie wmontować w kierownice włączniki od blokady mostów i żółwia zająca.
tata no i jak tam kierowniczka{ zgrabna , ale żle się prowadzi}
widać masz już wprawe w ukladaniu ' kierowniczek'
mogłeś kupić z poduchą to byś przyciął komara po przerwie obiadowej
ja w swioim 323 mam kierownice od mercedesa 123 frezy nie pasowały ale jak sie śrubą docisnie to sie trzyma juz 5 lat tak jeżdze
ja w 323 mam od renault 19 frez też nie pasował ale rozwierciłem otwór a frez zrobiłem brzeszczotem i git jest już jakieś pół roku
Ja dostałem za dormo na złomie od mucha .Wiadomo trzeba odciąć frezy reszte rozbić albo rozwiercić z rozwiercaniem są problemy bo frezy są utwardzane.Ja więcej nic nie robiłem mocno dokręciłem na nakrędce i to wszysko.Kierownicą ledko się kręci i nigdy się nie odręciła.
W ubiegłą niedzielę obszedłem cały Słomczyn z fajerą forszaja pod pachą i nic. Nie pasuje od niczego ! Zostają przeróby frezów lub owijanie, pokrowiec chyba odpada.
Pasuje od Wartburga ,mam taką w514 .Średnica trochę mniejsza ale za to środek pasuje idealnie .W323 powinna być taka sama .Ale jest problem znaleść bo prawie wszystkie są juz na złomie.
Witam odświeżam temat. mam do was takie pytanie czy będzie pasowała kierownica od poloneza caro do forszja zt 300 pozdro
Jak pokombinujesz to będzie.
podepnę się pod watek od czego pasują przednie lampy do 514 myślałem o warburgu ale nie jestem pewien a poszukuję 2 sztuki
Ze starego poloneza, z nowszego jelcza i z lublina chyba każdego.
Idealnie pasuje od Wartburga. Od Trabanta teoretycznie też powinna pasować.
dzięki to trzeba zaczaić się na wartburga
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Kierownica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo