1

Temat: Siłowniki .

Witam ,szukam 2 siłowników hydraulicznych dwustronnego działania o skoku minimum 1200mm.i średnicy cylindra w granicach 60-80mm. do nowo projektowanej maszyny . Jak by ktoś miał w rozsądnej cenie podobne do wymiarów podanych to chętnie kupię .

2

Odp: Siłowniki .

Nie terza było szybciej... Były 1,5metra. Zobacze czy jeszcze są ale wątpie...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

3

Siłowniki już nieaktualne ale szukam rozdzielacza hydraulicznego sterowanego elektrycznie na 12v dwu sekcyjny a najlepiej dwa takie rozdzielacze .

4

Może z kombajnów buraczanych kleine, neptun, lub stoll wszystko to samo sterowane na 12v i można dowolnie rozbudować. A najzwyklejszy kleine ma 3sekcje.

5

A masz może taki na sprzedaż ?

6 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2014-11-14 20:45:49)

Sam na razie jeszcze jednym kombajnem planuję kopać także jeszcze z rok i pewnie też pójdzie na części. Ogólnie jest dużo takich kombajnów na części w dość rozsądnych pieniądzach. Powiem Ci tyle, ze te hydrauliki super trzymają, nie zdarzyło się nigdy,żeby coś puszczało czy ciekło. Elektrozawory nigdy nie sprawiły nawet najmniejszego kłopotu. Sam już miałem na podwórku już 4kleine i nigdy z rozdzielaczem nie było problemów.
http://olx.pl/oferta/kleine-rozdzielacz … 78819188ed
Jakby poszukać lub podzwonić więcej to można byłoby kupić może jeszcze taniej. A i najlepiej jakbyś chciał mieć 4sekcje w jednym rozdzielaczu bez kombinowania, to trzeba szukać od kleine 5002,5003,5500 i w górę. Kleine 5000 miały tylko 3 sekcje.
Jakbyś nie mógł nic znaleźć to mógłbym dla Ciebie poszukać u nas i Ci wysłać.
A no i najważniejsze pochwal się co majstrujesz? wink
Stolla nie miałem, ale to jest to samo. I można 4sekcyjny od razu dostać.
http://olx.pl/oferta/stoll-v50-czesci-C … 646b88441d

7

Ten z pierwszego linku to jest dwustronnego działania ? bo tam jest po jednej cewce na sekcję?  Mi bardziej zależy na dwóch rozdzielaczach bo zasilana maszyna będzie z dwóch pomp i pewne obwody muszą działać niezależnie od siebie i obciążenia ,więc takie trzy sekcyjne nadały by się jak najbardziej .A maszyna to owijarka uniwersalna co owinie 120 bel okrągłych albo około 200 dużych kostek na godzinkę oszczędzając w wypadku kostek nawet 75% foli w porównaniu do tradycyjnego owijania .

8

owijarka szeregowa?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9

Koseś, wszystkie sekcje są identyczne, jednak tylko jedna do naprowadzania na rządek jest podłączona na dwa węże, do dwustronnego siłownika. Pozostałe są do wydźwigu kombajnu do transportu i zbiornika korzeni i tam są jednostronnego działania siłowniki, i drugie wyjścia w rozdzielaczu są zaślepione.
Cewka raz pociąga zaworem w górę raz w dół i ruch jest mały. My zawsze mieliśmy rozdzielacze z kwadratowymi sekcjami,choć myślę że to tylko po zewnątrz jest różnica, a bebechy te same.

10

Jeśli te sekcje są takie same to by mi pasowały ,   Laszek tak szeregową chcę zrobić gdyż pogoda jest jaka jest i nie zawsze można robić siano ,a przy sianokiszonce owijarka to prawdziwe wąskie gardło . Prasa potrafi klapnąć 60-80 kostek na godzinkę i jak naprasuję ze 200 to potem cały następny dzień trzeba to owijać ,a tak to szybko i tanio  owinę i nie będę taki zależny od pogody .

11

u henia jak jeszcze mieli bydło to mieli przyczepianą owijarkę na kołach kverneland co tak się rozsuwała na boki i owijanie było na dwie folie- pamiętam że wydajne to dość było ale szeregowa to wiadomo oszczędność folii

E 516 na części
Telefon 695 076 269

12

Sory koseś ale podepne się,szukam siłownika jednostronnego to tura bo mam jeden ale jest jakiś nietypowy,średnica tłoka 40mm,średnica cylindra zew.70mm,skok roboczy 630mm,średnica łożysk 25mm. jakby ktoś miał taki sprawny a niepotrzebny to pisać.

13

Nie ma sprawy , a tak sobie myślę jak by zrobić taki ? Tłoczysko kupi w olsztynie bez problemu tylko koszt będzie spory .

14

Jak nie uda się załatwić to trzeba będzie kupić dwa nowe a to koszt 194zł za szt więc nie warto chyba kombinować.

15

Sprawa już nie aktualna,szukałem w internecie a znalazłem u sąsiada nawet z takim samym kolorze.