Odp: Budynek
SORY. mój post 19 nie był w temacie można go i ten oczywiście usunąć.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Budynek
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
SORY. mój post 19 nie był w temacie można go i ten oczywiście usunąć.
Panowie mam kawałek garażu z dachem jednospadowym dostawionego do stodoły ( Był robiony pod bizona 56 ) lecz bizona nie ma już dawno. Teraz są trzymane 2samochody a reszta to zawalisko nie potrzebne. Tak pomyślałem żeby zrobić tam jakiś warsztacik. Zrobić kanał, walnąć jakieś oświetlenie, itp lecz garaż jest tylko obity deskami nie murowany ( kawałek fundamentu, wyżej deski ) i chciałym żeby w okresie zimy było w miarę ciepło.. postawić jakiś piecyk lecz nie wiem czym by to się dało ocieplić ? Tak myślałem żeby nawet samą płytą osb 8 ściany pokryć lecz wątpie że to dobry pomysł bo zaraz wilgoć złapie i po robocie... Macie może jakiś pomysł co wykorzystać ?
Ja mam obitą płytą osb gr8mm drewutkę na drzewo i powiem szczerze że nie boi się to wilgoci. Ja na Twoim miejscu obiłbym płytą osb lub pilśniową po zewnątrz, na wierzch przykręcić jakiś styropian 3cm i położyć strukturę na siatkę. Nie najtaniej, ale na pewno ciepło. A jak taniej to od wiatru i same płyty wystarczą.
Karol powiem Ci tak od serca że nie kombinuj z ŻADNYM PIECYKIEM przy stodole . W zeszłym roku w taki sposób wujo pozbawił się kilku fajnych budynków z drewna i płyty sklejki ,z dymem poszło całe wyposażenie warsztatu i zapas opału na zimę .
Dzieki Tomaszu za Radę + , Piecyk myśle że by był ostatecznościa a tak mozna by było jakiś grzejnik elektryczny wstawić czy inne urządzenie
Wiesz co Karol, chyba Koseś ma rację. Trzeba się starszego słuchać U nas też się kiedyś dwa rady paliło, to najgorzej jak nie możesz dać rady ugasić, a potem cały czas wydaje Ci się ze gdzieś się tli i zaraz będzie się paliło.
Pomijam problem ryzyka pożaru.
Osb żadna pilśniowa....
Ale jak zapłaci za OSB styropian klej siatkę wkręty kołki i robotę to nie wiele drożej a moze i taniej wyjdzie go płyta warstwowa. ceny zaczynają się od 40 zł
Właśnie o tym miałem napisać Krzysiek. A warstwową układasz jak klocki i szybko ułożysz.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Budynek
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo