Odp: Zakup ciągnika
i do końca roku -25 tyś od ceny. Przy dobrym targowaniu można by ją wyrwać za 210-215 tyś. brutto i całkiem fajnym wyposażeniu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
i do końca roku -25 tyś od ceny. Przy dobrym targowaniu można by ją wyrwać za 210-215 tyś. brutto i całkiem fajnym wyposażeniu.
ten co u mnie jako popokazowy ma iść za 200 brutto ale jest na wypasie bo z przodu TUZ i WOM, kuzyn jest tam przedstawicielem to mówił że rabaty mogą ładne dać
chłopaki ale on ma 140 na wałku czy na kołach ? jak to jest w nich mierzone ?
ostatnio mieliśmy porównanie 2 ciągniki z tymi samymi przyczepami stare 1212 niby 116 koni i nowy jeleń 120 koni i pod naszą górkę zadyszki jelonek dostał większej niż stary zetor ku naszemu zdziwieniu ... jeleń na szczycie zszedł do 3km/h a zetor do 5
20 ton ciągły
tylko takie porównanie że z jelenia brak dymu a w zetorze komin świeci
|
jestem ciekaw jak np ten HSX
bo te proximy 85 to gorzej niż C360
jakoś mam takie wrażenie że te nowe ciągniki nie mają zadeklarowanej mocy
Może własnie dlatego że nie mogą dymić? Stare ciągniki dymia i gotują wode jak mają ciężko ale idą a np mój perkins to po roku nie widziałem żeby z komina się dymiło nawet jak juz ledwo zipie.
w zetora bym sie nie pchał , z kim nie gadałem kto wziol to narzekają .
Żeby nie te duperele ograniczające ogień z komina i tych sreli dupereli różnych ten ciągnik był o wiele mocniejszy lecz jest tłumiony tymi filtrami i wgl.. Jeden chciał wywalić to komp dostał świra i tyle było..
ten co u mnie jako popokazowy ma iść za 200 brutto ale jest na wypasie bo z przodu TUZ i WOM, kuzyn jest tam przedstawicielem to mówił że rabaty mogą ładne dać
Leszek a ile on ma Mtg?Jak co to może ja się skuszę. http://youtube.com/watch?v=wmJGkG5yE8M& … 0wuGJBLxXg To z mojej gminy a teraz sąsiad bo ma ziemię za miedzą.
ja z mojej frotki jestem zadowolony a to tylko model 110 czyli zadeklarowane 107KM i raczej na pewno mierzone na kołach. Porównując moc do 323 z tymi samymi maszynami to zetor zdecydowanie lepiej idzie (a 323 miałem w ładnym stanie jeśli chodzi o silnik). Jedynie za lekki jest bo bez przedniego napędu nie idzie orać a 323 bez przodka nawet nie grzebnął. Nie ma się co dziwić jak wszędzie tworzywo sztuczne zamiast blach.
200 tyś brutto za 140HSX z przednim TUZ i WOM to bardzo fajna oferta.
Scoda ... jeśli ten Ursusik to tam u was ciąga to ja z pełną swiadomością mówię że wy ziemi ciężkiej nie macie ... u nas identyczny zadyszki dostaje z 4 obrotkiem ... i sapie ze szkoda tego słuchać ...
a 7 skib ciągają fendty minimum 250 kucy ehhh
co do tego HSX to moze świąteczna promocja ? albo popokazowy
Ponoć do zetora wrzucili sprzęgło ceramiczne i siadają a koszt naprawy bardzo wysoki
Nowe ciągniki maja moc mierzona na gołym silniku bez wiatraka. na WOM jest o kilkanaście procent niższa
Scoda ... jeśli ten Ursusik to tam u was ciąga to ja z pełną swiadomością mówię że wy ziemi ciężkiej nie macie ... u nas identyczny zadyszki dostaje z 4 obrotkiem ... i sapie ze szkoda tego słuchać ...
a 7 skib ciągają fendty minimum 250 kucy ehhhco do tego HSX to moze świąteczna promocja ? albo popokazowy
Ciężka to nie jest tam to 4 klasa.Ale mówił mi że na testy miał 160 KM jakiś zachodni to grzebał w miejscu i dlatego kupił ursusa i dwoma takimi obrabia 500 ha.
Scoda znasz mojego sąsiada Romana ,jak pokupował kiedyś 4 nowe zetory 105-40 to początkowo ciągali 6phx i orały a potem to 5phx przez kilka lat tak obrabiali 2000ha .
No właśnie a teraz to tylko narzekanie słychać że niebieski się psuje że zielony pije,kiedyś obrobili to i teraz się obrobi jak dobra by była okazja to Zetora HSX bym przytulił choć wolał bym tego HD.
a 7 skib ciągają fendty minimum 250 kucy ehhhco do tego HSX to moze świąteczna promocja ? albo popokazowy
Wojtas ma rację widziałem jego strony i widziałem nie raz jakie tam sprzęty pracują taka ziemia to skarb wszystko Ci urośnie nawet w suchym roku.
W przyszłym tygodniu będzie na teście MF 5612 to będę miał porównanie do Zetora ale ten i tak jak na razie wypadł bardzo dobrze
Kilka dni temu biznesmen z pod Warszawy i zarazem rolnik z sąsiedniej wioski sprowadził z pod Łowicza lamborgini 135 km. Kolega mechanik mówi że stan idealny 2002 r 6600 mtg. Ciekaw jestem jak będzie mu chodził. Wiadomo głównie skrzynia, ale i pompowtryski na polskim paliwie.
W przyszłym tygodniu będzie na teście MF 5612 to będę miał porównanie do Zetora ale ten i tak jak na razie wypadł bardzo dobrze
jestem ciekaw twoich wrazeń i czekam na opinie
Panowie planuje kupic Mtz Belarus 952.4 Cena za nowy 105 tyś. brutto, 95 koni. Ma byc do opryskiwacza i rozsiewacza nawozów. Miełem dwa stare Ruski i jestem zadowolony. Nie wiem tylko, jak z tymi nowymi. Wiem, że za dużo się tam nie zmieniło.
z tym nowym zależy jak trafisz ... ale raczej powinno być dobrze hydraulika standard czy bosch ?
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo