241 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-11-21 16:30:04)

Odp: Zakup ciągnika

odpusc sobie, w spodzielni w jeleniej maja i narzekaja, komfort pracy zerowy,to juz lepiej farmtraka

mdw

242

Hydraulika bosch,dwa silowniki. Farmtrac za maly i za drogi. Wiecej nie moge wydac. Sprzedalem starego MTZta i dlatego taki plan. Kase mam z Młodego Rolnika na ten cel.

http://otomoto.pl/belarus-952-4-euro-ii … 66552.html

243 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-11-21 17:52:34)

takiego samego mają w jeleniej , mówili że porażka. tez sie napalili bo cena.

mdw

244 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-11-21 17:47:34)

moze cos takiego http://allegro.pl/ciagnik-zetor-major-8 … 42025.html albo sie o ursusa nowego dowiedziec, te belarusy to smietniki i nic sie nie maja do tych starych mtztów

mdw

245

u mnie takiego ruska mają w lesie tylko w metalowych maskach bo wersja leśna - lekko nie ma i w lesie daje radę. Jak by się w polu zachowywał ? nigdy nim w polu nie robili.

gg 5118068

246

yokoslaw napisał/a:

albo się o ursusa nowego dowiedzieć,

u nas sam ciągnik ma opinie ok ale serwis fatalną w jednym stale ginie olej w silniku a serwis już któryś raz go na lawetę brał i nic zmian, drugi miał tura dołożonego o takich samych parametrach co oryginał ale bez napisu ursus to na naprawie gwarancyjnej nawet do niego nie podeszli tylko podarli kartę gwarancyjną.

247

szukam opinii o ciągnikach Mccormick?użytkuje ktos z Was?
szukałem Case MX a w tej samej kasie jest młodszy Mccormick bliźniaczo podobny

248 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-11-21 19:44:34)

zdecydowanie dołożyć trochę ale brać Zetora . Mtz to nie ta epoka .szkoda forsy na ten wynalazek .Ursus to tylko nazwa została sam plastyk i to jeszcze lichy.szerokim łukiem omijać .oglądałem te traktorki  szału niema.

Leszek   dla kolegów'

249

Może japan kubota lub korea tym, chociaż serwis na normalnym poziomie.

250

jack napisał/a:

szukam opinii o ciągnikach Mccormick?użytkuje ktos z Was?
szukałem Case MX a w tej samej kasie jest młodszy Mccormick bliźniaczo podobny

To zależy co chcesz wiedzieć;wersja moc itd

251

mc 100 lub cx100

252

Albo hollanda z serii td 5 jak ja wziełem. komfort pracy ok, spalanie male, prosty w obsłudze, jedyny minus to mały udzwig na pompie.

mdw

253

A ile taka T5  w standardzie kosztuje ? skoro rusek  100 to  niebieski ze 110?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

254

niebieski t5 ok 130 netto  tanio to nie jest ale do tego bialorusa to przeskok cywilizacyjny niestety.

Leszek   dla kolegów'

A seria t4? t5 do oprysklwacza?

256 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-11-21 23:52:12)

z 5 b-201 bbez problemu mysle taka 110 powinna isc, ja swoim agregat 6 m czeski ciagalem. ale nie t5 tylko td5         https://www.youtube.com/watch?v=R5z6JObjONU

mdw

257

No u mnie rusek robi wszystko i technicznie daje rade, jedynie z bendiksem w rozruszniku od samego początku coś, poza tym tylko zmiana olei i filtrów. Tyle że komfort jak teraz do porównania miałem Zetora to rusek pada na kolana. Co do MCcormika to też z tej samej firmy mogłem wziąć na testy 210km z tym że był bez maszyny a u mnie nie miałbym co podczepić

E 516 na części
Telefon 695 076 269

258

koledzy jak MCcormika to do 150 km bo przy większych nie wytrzymują skrzynie a to kosztuje ponad 40000zł

259 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2014-11-22 17:52:45)

Pozwolę sobie na zabranie głosu.Po pierwsze to co pisze Yoko to racja ale połowiczna  bo NH-5 to prosty i oszczędny ale w lekkiej robocie a jak go dociążysz w robotę to przechla cały zysk tak więc ten filmik to" pic na ***".Do 40 ha ornej można nim rzeżbić i to na średnich glebach.U nas chodzi ich kilka ale do oprysku,nawozy,beczka,słoma-zbieranie balotów bo w prasie wymięka.Zaś co do MC to przerabiałem ten temat dokładnie bo kupowałem Landini a to podobna jednostka.Polecam w tej rozgrywce landini to już nieliczny 100% europejczyk,warunek wersja mechaniczna bo elektronika we włoskim wydaniu to porażka.Ja mam Landini 6-145 I chociaż silniki IVECO tak jak NH,MC i CASE zdecydowałem na landini i jestem zadowolony.

260

yokoslaw napisał/a:
Laszek napisał/a:

W przyszłym tygodniu będzie na teście MF 5612 to będę miał porównanie do Zetora ale ten i tak jak na razie wypadł bardzo dobrze

jestem ciekaw twoich wrazeń i czekam na opinie

Był dzisiaj u mnie ten MF 5612. Wcześniej jak jeździłem Zetorem to różnica do ruska była taka jak teraz między MF a Zetorem. W Zetorze były 3 półbiegi ale strasznie szarpało przy ich zmianie. W MF skrzynia Dyna 4 i zmiana połówek idealnie płynna bez żadnych szarpnięć. Widoczność bardzo dobra. Bardzo cichutko w środku jak i na zewnątrz. Skrzynia biegów jest dla mnie wielkim plusem. Wszystkie dźwignie bardzo poręcznie jedynie przekłaczniki od podnośnika ale to może tylko kwestia przyzwyczajenia. Był jeszcze Fendt 724 ale nawet go nie brałem w pole bo szkoda sobie robić jakiejkolwiek nadziei. Ogólnie ten MF bardzo na +

E 516 na części
Telefon 695 076 269